Özgürce Bir Yaklaşım

Dilim Sert, Gönlüm Mert!

‘Be Hey Dürzü’ Neyzen Tevfik Kolaylı’nın Değildir!

Posted by Free Stand 18 Ağustos 2008


Neyzen Tevfik
Neyzen Tevfik

Sivri üslubu nedeniyle Neyzen Tevfik’e mal edilen ‘Be Hey Dürzü’ şiirinin kime ait olduğu tartışma yarattı. Mutlu Çelik, şiiri Atatürk düşmanlarına ithafen yazdığını söyledi

Ankaralı çiçekçi Bülent Ulusoy hakkında ‘Atatürk’e hakaret’ suçlamasıyla dava açılmasına neden olan ‘Be Hey Dürzü’ başlıklı şiiri kimin yazdığı tartışma yarattı.

Ulusoy’un avukatı Tahsin Adak Zeyrek, müvekkiline yönelik suçlama nedeniyle mahkemeye sunduğu savunmada, şiirin hiciv ustası Neyzen Tevfik’e ait olduğunu belirterek, şairin Atatürk hayranlığını anlattı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı Asayiş Şube Müdürü Mutlu Çelik ise şiirin kendisine ait olduğunu ve 1994 yılında yayınladığı ‘Cevaben’ adlı kitapta yer aldığını söyledi. Bu kitabı, TBMM’de Atatürk aleyhine konuşma yapan eski RP Milletvekili Hasan Mezarcı’ya ve Atatürk düşmanlarına ithafen yayınladığını belirten Çelik, Barış Partisi’nin şiiri Neyzen Tevfik imzasıyla poster ve kartpostal yaparak sattığını, bu tarihten itibaren şiirin Tevfik’e mal edildiğini kaydetti. Şiiri izinsiz kullandığı için Barış Partisi’ne dava açtığını ifade eden Mutlu Çelik, Ankara 5’inci Asliye Hukuk Mahkemesi’nden tedbir kararı aldığını vurguladı.

Şiirin Neyzen Tevfik’e değil kendisine ait olduğunu, açtığı internet sitesinde de dile getiren Mutlu Çelik, mahkemenin tedbir kararı ile şiirin asıl sahibinin tescil edildiğini bildirdi.

‘Be Hey Dürzü’ şiirinin Neyzen Tevfik’e ait olduğuna dair bugüne kadar çok sayıda yazı ile karşılaştığını anlatan Mutlu Çelik, Necati Doğru, Hikmet Çetinkaya ve Fatih Altaylı gibi yazarlar ile siyasetçi Ertuğrul Yalçınbayır’ın, yaptığı uyarı sonrasında hatalarını düzelttiğini sözlerine ekledi.

Bu ilk değil

Neyzen Tevfik’in hayatını ve şiirlerini anlatan ‘Çeşitli Yönleriyle Neyzen Tevfik’ isimli kitabın yazarı araştırmacı Alpay Kabacalı, sivri üslubu nedeniyle bu tarzdaki dörtlüklerin daha önce de Neyzen Tevfik’e mal edildiğini hatırlattı. Kabacalı, ‘Neyzen Tevfik hayattayken gazeteci Ahmet Emin Yalman’ı yeren bir dörtlük Neyzen Tevfik imzasıyla piyasaya çıkmıştı. Ama şair dörtlüğün kendisine ait olmadığını açıklamıştı’ dedi.

Kabacalı, dördüncü baskısı yapılan kitabının son bölümünü de Neyzen Tevfik’e ait olmayan ama kendisine mal edilen dörtlüklere ve şiirlere ayırdığını anlattı. Neyzen Tevfik’in neredeyse tüm eserlerini inceleyen Kabacalı, ‘Be Hey Dürzü’ şiirinin, ünlü hiciv ustasına ait olmadığını belirtti. Kabacalı, ‘Daha önce de bu şiirin Neyzen Tevfik’e ait olduğu söylenmişti hatta bu konuda tartışmalar da yaşanmıştı. Ancak ben o zaman da bu şiirin Neyzen Tevfik’e ait olmadığını söylemiştim’ dedi.

Şair Ataol Behramoğlu da şiirin Neyzen Tevfik’e ait olmadığını söyledi. Behramoğlu, şiirdeki üslubun Tevfik’e benzemediğini belirtti.

Yanlışlık, Neyzen’i maaştan etmişti

Hüseyin Rifat, dönemin İstanbul Valisi Lütfi Kırdar’a kızar;

İstanbul’a vali olan hergelenin

kimi dağdan kimi kırdan geldi..

mısralarını kaleme alır. Ancak Vali Kırdar bu mısraları Neyzen Tevfik’in yazdığını düşünüp, ünlü şairin o dönemde belediye tarafından bağlanmış 40 lira aylığını keser.

Çok içerleyen Neyzen de vali için şu şiiri yazar:

Bağrıma bir tekme savurdu vali

Acısından avlu, dere, kır dar geldi

Koşacaktım doğru mahkemeye, fakat

Bu teşebbüs yüce milletime ar geldi

Bu eşek cilvesini sanma eşek davası

Zannedersem katıra devre-i idbar geldi

Tanrı’nın lütfu sanırken olağan işlerini

Öksüz İstanbul’a katletmeye barbar geldi

Belediye dubarayla yemimi kesti benim

Neyleyim, kancık katıra tavlada zar geldi

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/arsiv/aksam/2003/05/19/gundem/gundem6.html

 

 

Söz konusu şiir ve ona cevap niteliğindeki “Babalara Gelmek” şiiri

 

BE HEY DÜRZÜ

ne ararsın tanrı ile aramda
sen kimsin ki orucumu sorarsın
hakikaten gözün yoksa haramda
başı açığa niye türban sorarsın

rakı şarap içiyorsam sanane
yoksa sana zararım içerim
ikimizde gelsek kıldan köprüye
ben dürüstsem sarhoşkende geçerim

esir iken mümkünmü ibadet
yatıp kalkıp atatürke dua et
senin gibi dürzülerin yüzünden
dininden de soğuyacak bu millet

işgaldeki hali sakın unutma
atatürke dil uzatma sebebsiz
sen anandan yine çıkardın amma
baban kimdi bilemezdin şerefsiz

Demiş şair efendi.

Biride şair efendiye şunu demiş:

BABALARA GELMEK

Rakı şarap içiyorsan bana ne
Aşşağısı kasımpaşa,içersin
Ama köprüde dikkat et kendine
Melek görür,üçün birini yersin

Umumhane senin için bir mabet
Ona buna yalakalık ibadet
Senin gibi yumoşların yüzünden
Gökten pembe görünüyor memleket…

İşgalden kurtuldu sanıp anan da
Atlamıştı paşanın kucağına
Baba diye sayıklayıp kudurma
Babalara geleceksin , nesepsiz…

190 Yanıt to “‘Be Hey Dürzü’ Neyzen Tevfik Kolaylı’nın Değildir!”

  1. ..... said

    Cenazeden değil bir hafta sonu tatiline neden gitmediğimse merak edilen cenazeden sebep gitmedim. döndüğümde geç olmuştu zaten. hava yağar yağmaz bellide değildi. düşmanlık hissi besleyen varsa açıkça yazsın diyoruz zaten.

  2. ....... said

    Benim o yazımı atatürkçüler başka manayamı çekmiş. tabiiki düşmanlıktan. orada hem camide namaz kılınıyor. hem avluda cenaze namazı. pis işlere bulaşanın camide namazda ne işi olacak. kişi kişiyi kendi gibimi bilir diyelim. Kemalistler özelliklede kızıl olanlar giriyormu camiye asla. ben burada kaç senedir yazıyorum. ben pis işlere bulaşacak insan olsam girerler yazarlardı buraya. ismimi açmasamda kim olduğum biliniyor. Durup dururken ağır şeyler yazmak istemiyorum şuraya.

  3. ..... said

    Free Stand Mustafa Kemal konusunda Kemalistler teslim bayrağını çekeli seneler ıodu. bundan sonra yazsak ne olur yazmasak ne olur.

  4. .......... said

    Asıl mevzuyu yazalım. Delinin birisi kedi öldürmüş. Hoş birşeymi değil. Cumhurbaşkanımız aramış öldüren tutuklandımı diye. Bumu memleket sorunu. Emin olun günde yüzlercesini arabalar eziyor. belkide binlercesini hayvanlar kendileri öldürüyor. İşi bilenler diyor mevzu o değilmiş hayvan öldüren insanda öldürürmüş. Ben çok biliyorum hayvan öldüreni. Onlarca. evvelden böyle yasak yoktu öldüren öldüreneydi. Bu insanlar hiç insan öldürmedi. Hayvan öldürmek günahmi günah. Ama memleket sorunu yapılacak bir şey değil. Hayvanlardan sebep hastalanarak ölen insanlardır memleket sorunu o kadar çokki. Bu hayvanları koruma güdüsü de aslında hayvanlara tapıyor olmaktan. İmanlar yanıyor ise bu sebepten hiç şaşırmamak lazım. Ama bilemem tabiiki.

  5. ......... said

    Köye gitmek vardı dünden. mübarek gecede evde kalayım dedim. bu güne sarktı. bilgisayara dalmışım bu günde yandı. gidemedik. Gitseydim ne olacaktı. Para ziyanlığı. ne olacak başka. Çünkü köyün bilgileri zaten avcumun içinde. az eksiğiyle 400 bin kelime. Kocaeli gazetelerinden birisinde vefatlara bakıyorum. Hep kanser. böbrek , kalp krizi sebebi ile erken ölümler. hayvanlar ile yüzgöz olmakdan sebep oluyor bunlar. Fakirliği de gösterir. Fakir ülkelerde ölümler erken ve bu şekilde olur. Şunu birde devletlilere anlatabilsek. Bu arada bazı kadınlar çok uzun yaşamış. kocalarına yüz vermeyip onları onları onlarca erken gönderen uyanıklar olmalı.

  6. ...... said

    gençken 20 li yaşlarda olmalı diyelim o zamanlar nüfus 55- 60 milyonken. şeytani düşüncelerde gelirdi aklıma. elimde devlet gücü olsa onmilyonları boğaz tokluğuna talim ettirir bütün gelirleri elimde toplardım. devlet gücü bunu yapabilir ve hiç kimse engelleyemez derdim. Artık devlet öyle yapıyor. hiçde iyi birşey değil. ahretleri yanıyor böyle yapanların. Millet korkar susar ama Allah korkmaz.

  7. ismail said

    Köydeydim hafta sonu. Toprak çamur. otlar örtüyor açık arazide bir basıyon ayak göle girmiş gibi suyla doluyor. kayıp düşüyoruz üst baş çamur oluyor. Çeşmenin birisini görmeye gittim. yerini tam söyleselerde bük sarmış hiç bir şey göremedim. koyun sürüsü vardı orada başlarındada pakistanlı çoban. Az ötede koyun yavrularken yavrusuyla birlikte ölmüş yatıyorlardı beraberce. Bizim köydeki hafiylrtfr benimi takip etmiş. bok bulacaklar.Eski bir mezarlığa gittim. sebebi bende. yazarım arkadaşa ayıp olur. dolaştırken mezarlığı zınk yanımda araba. Umursamadım çıktım. Ne arıyon lan orada defol git diyor. Sana ne sen kendi yerine karış dedim. gelirsem şöyle böyle. hadi kolaysa dedim gittim yanına. gülmeye başladı şakaymış. Göt.394150 kelime. Kesinlikle eksiksiz bir ansiklopedi kadar köy yazısı. nah alırsınız benden. siz böyle yapın. Neler yazdığını bilip korkuyor olmak.

  8. ..... said

    Muhtarın adı Recep idi sahura kadar uyumuyoruz kafa kütük oluyor. Doğru bilsekde yanlış yazabiliyoruz bu sebeple.

  9. ........ said

    Geçmişte muhtar İbrahim Öztürkü yazmıştık. 1920 doğumlu bu adam. Aslı Arnavutluk göçmeni. Dedesi 1913 te göç etmiş köye. Ama solcu değiller. Demokrat parti zamanında defalarca muhtarlığa seçilmiş. Herhalde 1957 de mustafa kemalin aleyhine konuşmuş. Köyün solcuları haşa Allah niyetine tapıyor. Burada yazacağım isimler Abdulhamit zamanında doğmuş şimdi dünyada yoklar. Soyadlarını yazmıyorum. Çingene kökenli1905 doğumlu Kadir, bunun torunlarından kaç tanesi köpek beslemekten sebep öldü. Benim yaşıma gelemeden. Birisi teyzemle evliydi onunda ölümüne sebep oldu. 1907 doğumlu topal Kemal, bu da solcu. Annemin teyzesi bunda değil ama bunların tayfadaydı. Muhtar İbrahimde de annemin başka bir teyzesi var olduğu halde düşmanlık ediyorlar. 1901 doğumlu Nail buda solcu. Torunu ateist, yaklaşık 1890 doğumlu Hayri buda solcu. Bunlar birlik olmuş şikayet ediyorlar. Adamı alıyor jandarma jopdan geçiriyor. Soymuşlar cıplak halde buzların üzerinde yatırıyorlar. Aç tutuyorlar. Cezaevine tıkıyorlar. cehennem etmişler hayatı çıkıncada 1959 da ölüyor. Kanserden ama şırıngayı kendileri verdi deniyor. Şu kadar yazıyorum. Herkes lağım ve ben herkesi biliyorda yazmıyorum. Kaşınmayın. Bana düşmanlık Mustafa kemal yüzünden. Yazmıyorum işte daha ne istiyorsunuz. Sadece kurtarıcı değil. Düşmanlarımız getirdi. Olay bu.

  10. .......... said

    Dışarı çıkacaksin kimliğin evde kalsıysa yandın çevirmede hemen ceza. Vatandaşlık numaranı ezbere bilmenin faydası olurmu hiç sanmam. otobüse bineceksin. para işlemiyor ille kart. devlet enflasyon diyor yürütüyor paramızı. sıfıra indiriyor. her yönden ensemizde geziyor. herşey ceza. işgal altında olsakda böyle olurdu. ecnebiler becermezdi ya habire paramızı çarpardı bunlarda öyle yapıyor. Şuyulandırma diyorlar köylünün malına mülkünede konuyorlar. arazisinin yüzde 33 üne yada yüzde 41 ine. Kaçabilen boşuna kaçmıyor ülkeden. Devlet maalesef çekilmez halde boğuyor. işgal altında gibiyiz. ben dağınık adamım kimliğimi kaybettiğimde bir hırsızın eline geçerse hayatımı karartır benim. çarpmasını bilenler iş kollamaya gelince bananecilik yapar. Böyle devlet olmaz. Olmasında: Vatandaşa soluk aldırsın ümiklemesin. korktuğumuz yok. onlarında derdi zaten açık bulup cebine saldırmak. yoksa birşey olmayacağını onlar herkesten iyi biliyor.

  11. ............. said

    şu konu önemli incelterek bir daha yazalım. rantiye utansın. bakın korona dediler kapattılar milleti evlere. hayvan tıktı miller. hep kansere yakalandı insanlar.
    köydeydim hafta sonu iki konu konuşuluyor millet kanserden ölüyormuş hep. haftadan haftaya. halen daha kanserliler varmış ölümü bekleyen. birde Gebzeden belediye şuyulandırma bahanesiyle yerlerimizin büyük çoğunluğunu elimizden alıyor diyorlar. para vermek yok. Arazileri kanun zoruyla yürütülüyor . kimi evler bile. Milleti zorla fakirliğe fukaralığa itiyorlar. buda kanser patlaması olarak su yüzüne vuruyor. ne diyeyim. birileri kaymaklı rantiye adına hayatı zorlaştırmasa millet neden illegaliteye düşüpte kansere yakalansın. kıvrana kıvrana ölsün.

  12. ismail said

    Köydeydim hafta sonu iki konu konuşuluyor millet kanserden ölüyormuş hep. haftadan haftaya. halen daha kanserliler varmış ölümü bekleyen. birde Gebzeden belediye şuyulandırma bahanesiyle yerlerimizin büyük çoğunluğunu elimizden alıyor diyorlar. para vermek yok. Kanun zoruyla çalıyor. Milleti zorla fakirliğe fukaralığa itiyorlar. buda kanser patlaması olarak su yüzüne vuruyor. bu dünyayı soyarak kendilerine cennet yapanlar sıradan köylülere cehennemi layik görüyor. benim yorumum bu. ne diyeyim. birileri hayatı zorlaştırmasa millet neden illegaliteye düşüpte kansere yakalansın. Köylüler açıkça fakirliğe düşüren hırsız rezilliği olarak görüyor olayı. Fakirlik çok kötü hastalıklara düşürür.

  13. ismail said

    Rahmetli Fehmi (1907-1997)dedem anlatırdı. Cumhuriyetin ilk yıllarında ulaşım zor olduğu için herkes kendi vilayetinde askerlik yaparmış. Gebzelilerde İzmitte. Hafta sonları çarşı izninde trene atlayıp Gebzeye oradanda köylerine kaçarlarmış. Geceyi köylerinde geçirmeye. Geriye dönüşe geç kalıyorlar tabi. Komutanları sorguya çekermiş bunları nerede kalfın diye. Köyüme gittim derlermiş. Kimden izin aldın sorusunada atatürkün resmini yada varsa büstünü göstererek atamdan derler yırtarlarmış dayak yemekten. komutanlar askertlere gıklarını bile çıkartamazlarmış.daha evvel yazmıştım bunu. belkide on sene evvel bu sitede. başka yerlerdede yazdım. peki şimdi neden yazıyorum. Çalmışlar Gaziantebe uyarlı youtube videosunu yapmışlar.

  14. ............ said

    Bak şöyle yazayım sana. Gebze İstanbulun anadoluya açılan kapısı. Osmanlı silahlarını paketlemiş anadoluya Mustafa Kemale yolluyor ingilizler. Gebze Emniyet komiseri Abdulgani makedonyalı, Mustafa Kemal makedonyalı, mustafa Kemalin hesabına çalışan soyguncu arnavut çeteleri makedonyalı. Gebze kaymakamı bunların ingilizlerin eliyle Osmanlıya konacağını fark ediyor. çetecilerin köylüyü soyduğunuda biliyor. işledikleri cinayetlerininde üzerine gidiyor. O çeteler kaldırıyorlar kaymakamı dağa. köylüler kollayamaz o kaymakamı. çünkü köylülerin silahlarını ingilizler topladı o çetecilere verdi. kaymakama veriyorlar işkenceyi. adam serbest kalınca kaçıyor gebzeden ölmemek adına. yerine getirilen kaymakam yine makedonyalı. hep makedonyalı mustafa kemalin işi bunlar. kendi aralarında başka dil konuşan sabataycı bunlar. millet kandırılıyor. biz ingiliz oyunlarına boyun eydik. bunları söylemek suç sayılıyor.
    bak geçen sene benimle uğraşan eski sevdiğim bayan vardı. babasının ismine ulaştım internette. kendi yüzü yok mustafa kemalin yüzünü profil yapmış kendisine. benim onlara zerre düşmanlığım olmadı. bu sahte kurtarıcının oyunlarını döküyorum diye kızıyorlar bana.
    kim savunur mustafa kemali sarhoş ayyaşken sırat köprüsünden geçeceğini zannedenler. üst amirlerine yağcılık adına birilerini övenler.
    koruma kanunları boşuna konmadı. ingilterenin mason teşkilatlarının ülkeye baskısı var bu işlerde. yoksa hiçkimse heykele mezara boyun eyme meraklısı değildir.

  15. […] (https://ozgurdurus.wordpress.com/2008/08/18/be-hey-durzu-neyzen-tevfik-kolaylinin-degildir/) […]

  16. ........... said

    korona türkiyede bir ay eksiğiyle iki senedir var. ülkede milyonlar yakalandı. bizde yakalandık hemde bir kaç sefer. ülkede ölü sayısı yüzbine doğru gidiyor. ben her seferinde ayakta geçirdim ve bitti. o koronalar kayıtlara bile girmedi. çünkü hastaneye düşecek durumum olmadı. neden biliyormusunuz. doğru durduğum için. düşmanlar çatlayabilir.. salak salak zanlarını onlarca kere yüzlerine vura vura çürüttüm. erken ölüp mezarlıklarınızda yatanlara bakın siz dedim defalarca.

  17. ismail said

    Ayasofya camisinde imamın camileri harabe edenler kafirdir demesini mustafa kemale çeken kemalistleri kuduz sardı. islami değerlere öyle ağır küfürler ediyorlarki
    olcay adlı birisi var başka sitede Allaha küfür edenlere ceza verilmiyor 2000lerin başlarında 6 adet atatürk heykeline sadece boya atana 23 yıl ceza verildi dedim. Allaha küfür serbest olsun ata heykeline boya atana o kadar hapse oh olsun diyen bir açıklaması var. tabi canım sizin gavurdan dönmeler milletten zorla aldıkları paralarla put yapsınlar birde millete zorla boyun eydirsinler güzel olmuş olsun. bende türkiyeli olarak yunanistanda yunanistanın bütün düşmanlarını kullanarak iktidar sahibi olsam onların dini milli bütün değerlerini yıkar geçer kiliselerini harabeye çevirir kimi papazları asar varsa cami ve imamlara dokunmaz o ülkedeki her yere islami değerleri dayardım. kendi heykellerimi diktirir her yere boyun eyeni en ağır vergilerimle donuna kadar soyar o soyduklarımla bizden olanları süper zengin yapardım. bütün kadrolara kendi adamlarımızı koyardım. yunandan karşı geleni darağaçlarında sallandırırdım. onların parasıyla kendime saraylardan bile büyük mezar yaptırırdım. ben kurtardım sizi ben atayunanım derdim. herkes seve seve yada saya söve oraya tıpış tıpış gelerek bana biat ermek zorunda kalırdı. ölüme bile. yoksa devletten atılıp aç kalırdı. gıkını çıkarana senelerce hapiste cabası.
    devletin kanunları bazen utandırıyor. gavur kökenliler her değerimize istedikleri gibi saldırabiliyor biz onların putlarının altında eziliyoruz. dar ağaçlarında ölürdümde iki lokma ekmek için şeytanlığın avukatlığına soyunmazdım.
    …….
    bu arada çok yerde banada kızılıyor geçiyor yorumlarım. kimiside özellikle islamı savunan siteler benim yorumları korkudan yayınlamıyor. çokda umrumda. şhov haberde bile yüzlercesi yayınlanırken bizim tarafınkiler korkak. hapse tıktıracağız tehditelerine rağmen yazıyorum çünkü doğru. göstereceğiz gününü tehditlerine rağmen ölümse ölüm ne yapalım.
    müge anlı yorum sayfasındada belki onbeşgüne geliyor olaylarla ilgili yorumlarım yayınlanmıyor. onlardamı kızardır.bence ölmüş canavar bir hortlarsa hepimizin anasını ağlatır korkusu.
    asla kurtarıcı değil. gavur dönmeleri zorla öyle gösterttirmeye uğraşıyor. aslında günahlarına taptıran. öylede ağır günagları varki.taşa yaz çatamayı bırak tuz buz olur.

  18. ......... said

    caner ölmeyi bırak intihara bile kalkışmamış. nasıl bir ahlaksızlık koskoca milleti aldatmak öyle değilmi. internette kaç yerde yayınlandı şu yalan haber. iyiki itidalli davrandık. yalanla iman bir arada durmaz. yalan söyleyenin müslümanım demeye yüzü olmaz.

  19. ........ said

    Caner toygar intihar girişiminde bulunmuş. öldü haberi bile düştü internete. doğru yada yalan bilemiyorum ama öldüyse daha yolun yarısında. çok yazık. erken ölümler çok üzer beni. hele intiharlar. Eskiden 15-16 yaşında adam sayılırmış insanlar. şimdi 25 seneden evvel adam olunamıyor. devletleri ellerinde tutanların düdükleme sistemi sebebiyle hayat çok zor. bir kere gel dünyaya oda devletleri elinde tutanlara köle olmaya.mezar taşlarına bakarımda erken ölenler çok koyar bana. 120 yıl ömürle programlan. gönderil dünyaya. 40 ına ulaşamadan öl git. ne kadar ağır öyle değilmi. devletlerin 25 yaşına kadar süren eğitim sistemi tam bir kölelik. mahallemizde vardı adaş. tam üniversiteyi bitirdi mezuniyet eylencesinden dönerken bir kaza öldü gitti haziran 1992 de. devlete köle olmaya gelmek çok ağır millet çocuk yapmıyor devletin zkme sistemi yüzünden. çünkü 25 yaşına kadar birisini okuttun ikisini okuttun üçü dördü nasıl okutacaksın. okuyanlar bile sürünürken birde okuyamayanların halini düşün. 18 de herşeyin bitmesi lazım dünyanın şeytanı şerefsiz ingilterenin zorla dünyaya insanları köleleştirmek nüfusu arttırmamak adına soktuğu kazıktır bu bitmeyen eğitim. sadece afrikada artıyormuş nüfus onlar okullarla köleleştirme sistemini bulamamış olmalıçmillet çocuk bakmasını ahlaksız devletler zorlaştırdığı için insan üzerinden düdükleme sistemi kurduğu için evlerine hayvan dolduruyor. buda kanser patlaması demek. ölümlerde ikinci sırada. kalp krizi birinci sırada. onada sigara ce evde hayvan besleme sebep oluyor. ve daha nice hastalıklar. Çinde artmayan nüfuslar sebebiyle boşalan şehirler varmış. Almanyada bir sürü boş bina. 330000 bina sahipsiz kaldığından yıkılmış.sebep ölenlerin çocukları yok yada başka yerde boş kalan binalar çürüyor. bizimde kaç akraba öldü evleri boş duruyor. bir ev yapacan o ev kadarda devletlileri besleyeceksin. yüz yerden giren kazık gene ayrı. böyle zamanda boğazına kadar kazan faizci doymazlara borçlu bir ömür borç öde. dünya böyle Allaha inanmayanların faizle soyma sistemi üzerine kurulu. sen çocuk yapma bana çalış ben dünyalık yapayım dünyaları yutayım ahlaksızlığı. bu korona salgınıda hayvanlardan sebep çıktı ya durdurulamıyor. şimdilik ölü sayısı dünyada 3milyon 510 bin civarında. bu arada benim borcum falanda olmaz. sadece gözlemlemesini iyi bilirim.dünyada 5000 i hindistanda günde 10 binden fazla insan ölüyor Verelim ülkelere göre koronadan ölüm verilerini ABD guam ve virjin adalarıyla beraber 605449 sildiği 1500 kişi var daha, brezilya 452224, hindistan sildiği 500 kişiyle 311921, meksika 223500, ingiltere sildiği 5500 le birlikte 133501 civarı, italya sanmorinoyla birlikte 125591, rusya 119194, fransa monakoyla birlikte 109072, Almanya 88161, colombiya 85666, ispanya andorrayla beraber 79928, iran 79056, arjantin 75056, polonya 73096, yaklaşık peru 68658, güney afrika 55976, ukrayna 51682i endonezya 49627, türkiye 46621, çekya 30041, romanya 30040, macaristan 29581, şili 28586, kanada 25325, belçika sildiği 66 yla birlikte 24919, pakistan 20400, ekvador 20210, filipinler 20019, hollanda 17840, bulgaristan 17581, portekiz 17021, ırak 16241, mısır 14807, isveç sildiği 66kişiyle 14492, bolivya 14024, slovakya 12301, tunus 12342, japonya 12512, bangladeş 12441, yunanistan 11872, isviçre lihteynştaynla beraber 10844, avusturya 10551,israil 6406 işgal altında tuttuğu filistinle beraber 9876, ürdün 9396, fas 9129, bosna hersek 9180, paraguay 8474, verileri saklayan çin honkonkla birlikte 8350, guatamala 8022, hırvadistan 7950, lübnan 7690, suudi arabistan 7278, kazakistan 7149, sırbistan 6801, nepal 6700, panama 6346, honduras 6188, moldavya 6084, kuzey makedonya 5342, irlanda 4941, azerbaycan 4877, gürcistan 4654, ermenistan 4400, slovenya 4358, litvanya 4209, etiyopya 4093, uruguay 3973, costarika 3877,,dominik 3610, cezayir 3433,myammar 3216,libya 3114, kenya 3087, afganistan 2855, donetsk pr 2809, balerus 2791, sudan 2600, venezuella 2528, danimarka 2511, portoriko 2480, arnavutluk 2447, malezya 2369, letonya 2342, umman 2284, kosova 2239, el salvador 2224, nijerya 2071, kuzey kore 1938i kırgızistan 1765, kuveyt 1746, suriye 1745, BAE 1658, zimbabve 1587, karadağ 1577, yemen 1311, zambiya 1271,srilanka 1269,estonya 1241,kamerun 1239, malavi 1154, senegal 1134,finlandiya 942, jamaika 931, avustralya 910, küba 901 diğerleri diğer ülkelerde. dünya nüfusu 7milyar 793 milyon 798bin 739 olarak gösteriliyor ve şu verilere göre bu salgında dünyadaki her 2220 kişiden birisi öldü. gerçek rakam çok daha büyük. saklananlar iyileşti denerek hemen birkaç gün sonra ölenler, başka sebep gösterilenler, ölümü tesbit edilemeyenler vs. hıristiyan devletlerde aykırı içki uyuşturucu cinsel özgürlüğün yanısıra evde hayvan beslemeler arttırıyor ölümü. insanla aynı ortamda bulunan hayvanlar insanları bedenen çökertiyor. buda ölümleri arttırıyor. devletler bunu destekler gibi evde hayvan beslemeyi destekliyor. gençleri geçtik çocukların bile öldüğünü göre bile.

  20. ......... said

    korona salgını sadece 4 ay evvel 1 kasımda dünyada korona salgınından sebep 1 milyon 210 bin ölü var günümüzde ise 2 milyon 555 bini aştı. yani 2 mislini çok aştı. bakalım hangi ülkede ne kadar kayıp var. ABD guam ve virjin adalarıyla beraber 526726 Brezilya 255018, Meksika 185715, hindistan sildiği 500 kişiyle beraber 157775, büyük britanya sildiği 5500 kişiyle beraber 128687, italya sanmorinoyla birlikte 98020, fransa monakoyla beraber 86956, rusya 86455, almanya 70926, ispanya 69609, iran 60181, colombiya 59766, arjantin 52000, güney afrika 50000, peru 46494, polonya 43793, endonezya 36326, türkiye 28638, ukrayna 27480, belçika sildiği 66 kişiyle birlikte 22143, kanada 22007, şili 20660, çekya 20469 romanya 20403, portekiz 16351, hollanda 15709,, ekvador 15832, macaristan 15058, ırak 13428,pakistan 12896, isveç sildikleriyle 12880 civarı, filipinler 12322, bolivya 11650, mısır 10688, bulgaristan 10191, isviçre lihteynştaynla 10038, fas 8623, avusturya 8574,bangladeş 8416, tunus 8022, japonya 7940, slovakya 7270, yunanistan 6534, suudi arabistan 6500, guatamala 6393, panama 5845, israil 5760 işgal altında tuttuğu filistinle birlikte 7820i hırvadistan 5537, bosna hersek 5071, çin 4636 honkongla beraber 4836, lübnan 4743, ürdün 4727, sırbistan 4459, irlanda 4329, honduras 4151, moldovya 3949, slovenya 3854,gürcistan 3520, litvanya 3253, paraguay 3181, azerbaycan 3223,myammar 3200, ermenistan 3195, kazakistan 3165, kuzey makedonya 3144, dominik 3106, cezayir 3000 civarı, kostarika 2800 nepal 2777, afganistan 2446,danimarka 2367, etiyopya 2365, libya 2210, balerus 1985, nijer 1907, sudan 1880, el salvador 1861,kenya 1859, arnavutluk 1816, letonya 1621 güney kore 1605, kosova 1599, maskat ve umman 1577, özbekistan 1466, zimbabve 1469, venezuella 1344,BAE 1238,malezya 1135,zambiya 1098, kuveyt 1085, malavi 1048, suriye 1027, karadağ 1015
    burada 2,5 milyon civarında ölü var. 4 evvelki ölü sayısının iki mislinden fazla.dünya nüfusunun yaklaşık 3060 da biri bu salgından sebep ölmüş. türkiyeninde 2950de biri

  21. ismail said

    İKİLİ ATIŞMA
    Selanikten güneş doğdu
    aydınlandı karanlıklar
    Ondan önce köle idik
    minnettardır onmlyonlar
    üç kıtaya hakim idik
    petroller hep bizde idi
    atan çıktı gözden düştük
    heykellerle ezdi bizi
    yunanı döktü denize
    ingiliz korkudan kaçtı
    Fransız italyan diz çöktü
    bizi en büyüğü yaptı
    Hangisini yendi atan
    onu düşmanlar getirdi
    düşmanı atar gibı yapıp
    Osmanlıyı işgal etti
    padişaha köle idik
    atam açtı hep gözleri
    hiç boşuna küçümseme
    vasiyettir hep sözleri
    Atam dediğin batıya
    köle yaptı hepimizi
    eller uçakla uçarken,
    eşekler taşıdı bizi
    atama hiç nankör gelme,
    benzeri gelmez bir daha
    keşke kabrinden kalksada
    birdaha çıksa samsuna
    onu oraya yollayan ingiliz gavuru idi
    yüz senedir biz çaılştık. londradakiler yedi
    Atam dediği selanikli ingilize kukla idi.
    işgalciler emrettiler atan başüstüne dedi
    atam sayesinde bizler
    atmadıkmı cehaleti
    batıya uyduk milletçe
    çağdaş yaptı hepimizi
    dünyayı soyan o batı,
    soymuyormu ülkemizi
    dörtyüz yıl dövdüklerimiz
    atan ile yıktı bizi

  22. .............. said

    korona salgını hız arttırdı.millet korkusundan evinden çıkamaz oldu. çalışmak zorunda olanlar mecburen çıkıyor. emekli ogeneral Aytaç Yalman siyaseci Haydarbaş, Ömer döngeloğlu derken eski bakan Burhan Kuzuda koronaya kurban gitti. hiç şakası yok. yakaladığını deviriyor. gebzede mahallemizde bir haftada iki kişi koronavirüsten öldü deniyor. ben tanımasamda seladan duymuş bizimkiler. her taraf cami hangisinden okundu onuda bilmiyorum.
    Korona bu kadar devirirken inadına islamla mücadele edenler. bile bile savaşıyorlar. bir sürü serseri az buzda değil. iftira yağdırıyorlar islama hayınlıktan. şu salgın Allahtan. ve kişi düzgünse şehittir diye umuyoruz Ama Allahla savaşanlar cehennemin en dibine gider. Anlaşılan oki cehennemde boşuna yaratılmamış. galiba zaten kendisinin cehenneme gideceğini bilenler uğraşıyor bu tür işlerle. bir kişi ben cehennemlikim derse cehenneme gider denir. cennetlikim derse cennetliktir. çünkü herkes ne yapıp ne ettiğini kendisi biliyor bu sebeple ahretteki yerinide kişi kendisi en baştan biliyor. hadistir bu. dünyada 46milyon 640bin civarında insan yakalandı bu corona virüs salgınına. dünyada ölen sayısı 1 milyon 210 bini aştı. Ülkelere göre rakamlar kısaca şöyle.ABD guam ve virjin adalarıyla birlikte 236500, Brezilya yaklaşık 160000, Hindistan 122650, Meksika 91750, ingiltere silinenlerle birlikte 52220 civarı, İtalya sanmorinoyla birlikte 38870, Fransa monakoyla birlikte 37023, İspanya 34878, peru 34476, iran 35300, colombiya 31314, arjantin 31002, rusya 28235, güneyafrika 19411, şili 14247, endonezya 13947, ekvador 12670, Belçika silinenlerle yaklaşık 11700, ırak yaklaşık 11000, Almanya yaklaşık 10650, Türkiye 10326, Kanada 10259, Bolivya 8725, ukrayna 7515, Hollanda 7500, filipinler 7238, romanya 7067, pakistan 6823, Mısır 6270, isveç sildikleriyle 5975, Bangladeş 5941, polonya 5783, suudi arabistan 5420, Çin Honkongla birlikte 4750, Fas 3763, Guatamala 3740, Çekya 3350, israil 2555,işgal altında tuttuğu filistinde sayılırsa 3044, Panama 2700, Honduras 2672,portekiz 2544, isveç 2313, dominik 2245, cezayir yaklaşık 2000, irlanda 1915, kazakistan 1825, macaristan 1819, moldovya 1800, japonya 1776, afganistan 1536, etiyopya 1478, paraguay 1404, kostarika 1385, ermenistan 1363 Tunus 1348. bulgaristan 1279. myammar 1258, bosnahersek 1248, umman 1246 diğerleri diğer ülkelerde. üstelik emin olun bu rakamlar gerçek rakamların çok altında.
    karadağda koronadan ölen papazı öpen gerizekalılar ile israilde koronadan ölen şıhın cenazesini hastaneden kaçıran gerizekalılar, eylence ve kumar meraklısı salaklar ve bazı kadınların göt gezdirme bahanesiyle düzenledikleri günler sebebiyle bu salgın hastalık daha çok yayılacağa benzer

  23. ismail said

    Koronaya yakalananlar dünya genelinde 40 milyona doğru gidiyor. Peki hastalıktan ölenler ne kadar 1 milyon 75 bin küsür gösterilsede sonrada silinenlerle birlikte 1 milyon 80 bini aşıyor. ülkelere göre ise durumş şu. Guam adalarıyla birlikte ABD 219000, Hindistan 108090, Brezilya yaklaşık 150000,meksika 83777, İngiltere silinenlerle birlikte 48500, italya sanmorinoyla birlikte 36200, peru 33300, ispanya 33000, Fransa 32600, colombiya 28500, arjantin 23250, rusya 22500, Guney afrika 17700,şili 13250, ekvator 12250, belçika silinenlerle 10209, Almanya 9697, kanada 9638, bolivya 8300, hollanda 6625, filipinler 6250, isveç 5900, romanya 5358, ukrayna 5010, çin 4750, guatamala 3375, polonya 3000, honduras 2500, panama 2475 dominik 2183, portekiz 2067, 1sveç 2088, israil filistinle birlikte 2300 cicarı
    islam ülkelerindeki durum ise şöyle iran 28300,indonezya 11800, irak 9800, türkiye 8778, pakistan yaklaşık 6600, mısır 6050, bangladeş 5500, suudi arabistan 5018, Fas 2575, cezayir 1789, kazakistan 1746, afganistan 1475 civarı
    salgın 2021 de sürecek deniyor bu zaten bilinen birşey şimdilerde 2022dede sürecek denmeye başlandı ve bence aslında 2030 a kadar gidebilir. belki o yılda dahil. çünkü bütün dünyadaki herkesi dolanacak deniyor. daha 40 milyona ulaşmadı dolanma sayısı. dünya 7 milyar 800 milyon. doğacaklarla yani ana karnında olanlarla birlikte 8 milyar say.binde 4 kişiyi dolandı daha. bu durumda dünyadaki ölü sayısı dolana dolana yüz milyonu hatta 200 olmadı 200 milyonu diyeceğim. uzmanlar hesaplamış durdurulamazsa 252 milyon insan ölecek diyorlar. hatta 2030 lardada sürüp çok daha fazlasınıda bulursa bulursa hiç şaşırmamak lazım. hemen değil ama senelere yayılarak. tabi ben sağ kalırmıyım. şimdilik sorun yok. bu arada ateist bilimcilerin bilimide iflas etti. salgının çaresi de bulunamadı ya. ateizmide binbir delille çökerttik yüzsüzlükle biz ateistiz diyor birileri halen daha.
    ha bu arada salgında yaklaşık bir milyon ecnebi milletleri yaklaşık100 binde islam ülkeleri kayıp verdi. müslümanlar nüfus olarak yüzde 24 salgında kayıp olarak yüzde on bile değil. onuda belirtmiş olalım. ecnebi ülkelerin büyük çoğnluğu evde hayvanlarla kucak kucağa yaşamanın cezasını çekiyor. salgın en çokda onları vuruyor.

  24. ismailden şiir said

    Osman can diye birisi var. youtubır soyadını yazmayayımda rezil olmasın koyamıyor engelliyor benim şiiri buradan okusun
    aman osman can osman
    tarih anlatan osman
    bunlar hikaye kısmı
    gerçeklere dön osman
    ingilizi fransızı italyanı
    japonu abdsi yunanı
    atan yenmiş hepsini
    öpeyim inananı
    osman uyumasana
    atan milyar insana
    madem güç yetiriyon
    islamı dayasana
    Aldı batı kanunlarını
    ödedi tazminatları
    petroller düşmana gitti
    bize heykeller kaldı
    osman içenler bunlar
    iberden göçenler bunlar
    sabetay dedi diye
    osmanlıyı oydular
    demek atan düşmanların
    hepsini tepeledi
    tam savaş bitti derken
    neden Osmanlı bitti
    düşmanların amacı
    Osmanlıyı yıkmaktı
    sanki onlar istedi
    kuklaları da yaptı
    daha çok yazacaktım
    korkutuyor kanunlar
    korku boku selanik
    yüzonbir senedir var

  25. ismail said

    Dünyada corona virüsden ölenlerin sayısı 660000 e doğru gidiyor. ABD yaklaşık 151000 ölü ile başıçekiyor. Brezilya 88000 egidiyor. İngiltere 45840, Meksika 44444, İtalya küçücük sanmorinoyla birlikte 35175, Hindistan 34000 e gidiyor. Fransa 30250, ispanya 28500, Peru 18500, İran 16150, Rusya 13525, Belçika yaklaşık 10000, Almanya 9250, Şili 9200, Kanada 8950, kolombiya 8777, güney afrika 7500, Hollanda yaklaşık 6200, Pakistan 5900, İsveç 5730, Türkiye yaklaşık 5650. Ekvador 5555, Endonezya 4905, Çin 4653, Mısır 4653, İrak 4458, Arjantin 3083, Bangladeş 3000. suudi Arabistan yaklaşık 2800
    ingiltere ilacı buldu deniyor, rusya buldu memurlara ve subaylara uyguluyor diyor, Türkiye buldu dendi. Çin buldu dendi. Türkiyede çok azalsada vakalar özellikle Amerikada tamgaz gidiyor. Avrupadada yavaşladı hindistandada tamgaz sürüyor ölümler.
    biraz düşman çatlatalım. bu senenin şubatın 20 sinde olmalı kardeşimin işyerinde birisi rahatsızlandı.aynı ayın sonunda iyileşti sonra mart başında orada çalışan birisinin kocası rahatsızlandı martın ilk on gününde oda iyileşti. korona için bakıtmış bu ay. sen geçirmişin denmiş. bu demektirki kardeşimin işyerinden sebep bizede geldi. çünkü sürekli uğradığımız yer. kardeşimlede sürekli görüşüyoruz. biz aylar öncesinden hastalığı kendimiz hissetmeden atlatmış bile olabiliriz.

  26. ismail said

    Dünyada corona virüsten ölenlerin sayısı 565000 e ulaştı. en az yarısı Amerika kıtasında olmak üzere. yani 283000civarı. 175000 civarıda avrupada. Güney afrikası şusu busu bu sayının 465000i hıristiyan. ülkelere göre ölü sayılarına bakacak olursak. ABD 137000, Brezilya 71000, ingiltere 44750.italya içindeki sanmorine ve vatikanla birlikte 35000, Meksika yaklaşık 35000. Fransa 30000i aştı. İspanya 28500. Hindistan 22500. burada saydıklarımızdan Brezilya Meksika ve hindistanda ölü sayısı bu sene ABD deki gibi 100000i hatta belkide 150000 ide aşacak.Sonraki 8 ülkedeki durum iran 12650, Peru 11650, rusya 11250. Belçika 10000, Almanya 9150, Kanada 8800, şili 6800, hollanda 6150. burada ilk dördünde ölümler hızla devam ediyor diğer dördünce birisi hariç çok yavaşladı. isveç 5555, Türkiye 5343 civarı, pakistan 5250 civarı ekvador 5000 kolombiya 5000 civarı. yeni sayı vermeyen çin 4650 de kaldı.mısır 3750 endonezya ise 3550 civarı kayıp vermiş.Irakda yaklaşık 30000, Bangladeşde 2350, Suudi arabistanda ise 2151. isveç yaklaşık 2000, Romanya 1871, bolivya yaklaşık 1750 irlanda yaklaşık 1750. burada saydığımız 32 ülkede yaklaşık 550000 ölü var. diğer 15000 civarıda dünyanın diğer ülkelerinde.
    peki bunlar neden ölüyor. söyleyelim yarısı yaşlı diğer yarısıda çok pis yaşadığından. belki kimisinin vücududa alerjik reaksiyon gösterirdir.
    Mustafa Kemal sağ olsaydı hayalleri kuranlara. Kemal paşa 1880 lerde değil 1960 larda doğmuş olsaydı ve şimdi hayatta olsaydı. bedeni bel soğukluğu geçirmiş. frengiye yakalanmış ağır böbrek rahatsızlıkları geçirmiş. hepatit c si var. karaciğer sirozuna çevirmiş bu durum yetmemiş son yıllarında kanserede çevirerek öldürmüş onu inlete inlete. şimdi hayatının son demlerinde ve korona virüse yakalanmış olsa kurtarabilirmiydi dururmu. hiç sanmam. giderdi öte aleme
    bana bizim oradaki köylerden hemde dişilik kurularıyla çamur yapan CHP li troller kaç sefer dedik benim bedenimde bu hastalıkların hiçbirisi yok. corona türkiyeye gireli 4 ay onbeş günde kuluçka süresi belkide 4.5 ay oldu. hani. bana ne oldu. corona beni öldürürse onların köyünden belki 150 kişiyi benden evvel öldürür. kaç kişi biliyorum o köyde kanserden ciğer hastalıklarından orta yaşta ölüp giden yada hastanelerde kıvranan.
    Mustafa kemalin hasiyetini bitirdim diye bana diş bileyenler. dünyanın en güçlü adamı naim süleymanoğlu idi ve o öldü. ben ondan fazla yaşadım. yada güreşçi yaşar doğu olmadı 130 sene evvelinin dünyanın en namlısı koca yusuftanda fazla yaşadım. sadece bu senenin sonuna ulaşıldığında 36 Osmanlı padişahının ömür ortalamasını aşmış olacağım. düşmanlar çatlasada patlasada Mustafa kemaldende fazla yaşayacağım inşallah. düşmana inat 3 gün fazla yaşamak kuralı gereği kendime dikkat ederek normal bir ömürüde yakalarım inşallah.çünkü bedenimde hastalık yok. sizde çatlarsınız.

  27. ........... said

    Ne yapalım. şu corona virüsten ölenlerdende bahsedelim biraz. yaklaşık rakamlarla. dünyadaki ölü sayısı 535500 civarı. ABD de 132500, Brezilyada 64500, ingilterede 44500, italyada küçük sanmorino dahil 35000, Meksika yaklaşık30500, Fransa 30000, ispanya 28500, hindistan yaklaşık 20000, iran 11500, Peru 10250, Rusya 11000 civarı, Belçika yaklaşık 10000, Almanya 9100, Kanada 8750, Hollanda 6150, şili 6309, isveç 5500, türkiye 5225 civarı. Ekvador 4790, Çin 4650, Pakistan yaklaşık 4750, colombiya 4001, Mısır 3300, Endonezya 3200, güney Afrika 3050, ırak 2368, Bangladeş 2055, isveç 2000, suudi arabistan 2000 e yakın. diğerleri diğer ülkelerde. bu rakamlar 2 haftada pek fazla değişmedi öyeyse neden yazdık bunu. iş olsun diye altına birşeyler döşemek üzere. dün kadının birisi marketin birisinde ablamı lafa tutmuş. benden falanda bahsetmiş. öylesine. tabiiki ablam çıkartamamış ama bahsi olunca herkesin aklına 30 seneki evvel baktığımız kız gelmiş. demekki düşmanlığı yapan onlar değil. fırlamanın birisi bizimle oynuyor olmalı. ben bu yaştan sonra onun bunun peşinde koşacak değilim tabiiki ne kendi adıma nede başkasının adına leke sürmeye merakım yok. benimle kim yada kimler oynuyorsa yüce Allaha havale ediyor bu konuyuda burada kapatıyorum

  28. ......... said

    corona virüs dünyada 500000 e Türkiyedede 5000 e yakın can aldı ve almayada devam ediyor. Bazı ülkelerde rakamlar korkunç sayıya ulaştı. Bunların neredeyse her türlü rezilliğin serbest olduğu batı ülkeleri olması dikkat çekici. M.Kemalin yüksek uygarlık seviyesi olarak yakalayabilmek adına hedef gösterdiği ülkeler bunlar. ABD 122500 ölü verdi salgına.Brezilya 50750, Birleşik Krallık bildiğimiz adıyla ingiiltere 42650, italya 34657, Fransa 29666, ispanya 28325, meksika 21825, hindistan 14059, iran 9750, belçika 9700, Almanya 9000, kanada 8450, rusya 8250, peru 8050, hollanda 6090, isveç 5250, türkiye 4975 civarı. türkiyeyi ortaya koyup bir okadarda sayı olarak türkiyeden aşağıda olanları yazalım. sakladığı için gerçekçi gelmemekle birlikte çin 4650, şili 4505, ekvador 4250, pakistan 3590,indonezya 2500, kolombiya 2237, etiyopya 2200, güneyafrika yaklaşık 2000, isviçre yaklaşık 2000,irlanda 1717, portekiz 1534, bangladeş 1502polonya 1359, suudi arabistan 1302, filipinler 1177, ırak 1167. diğerleride diğer ülkelerde toplam ölü 472500. bunun sadece 32500 ü islam ülkeleri. corona yada covid 19. islam hak din diye bas bas bağırıyor. bu arada islamdan Kurandan edindiği bilgilerle uzayın sırrını güya kendilerinin çözdüğünü iddia eden batılı bilimcilerin. endülüsten kalan eserlerle atomu parçalayabilenlerin corona salgınına en az 10 kere ilaç bulduklarına rağmen ölümleri bir türlü durduramamış olmaları muamma. batı çaldıklarının yediği haramların faizle soymanın kimkime dumduma yaşamanın hayvanlarla kucak kucağa yaşamasının ceremesini çekiyor gibi bir durum var ortada. çünkü 475000 e yakın ölünün neredeyse 400binden fazlası batı dünyasından.

  29. ......... said

    Bugün haberlerde vardı. korona virüse karşı önlem olarak meclis için yapılan maskelere K.Atatürk imzası atmış birileri bayrak resmide yaparak. efendim nasıl çöpe atılacakmış şimdi bunlar kavgası neymiş atatürke hakaretmiş. Adamlar atatürk yazısını haşa Allah yerine koyuyor. Mecliste atatürk delirmişliği korku bokuna hesap edilen şeylere bakın. onlarca sene gazeteler atatürk resmi bastı. yırtıldı çöpe atıldı o gazeteler. devlet atatürk resimli paraları toplu olarak fırın kazanlarında yaktı. gösterdi bunu tvler. daha kimbilir nelerde oldu koskoca memlekette hiçkimseye bişey olmadı.1980 li yılların başlarında bizim uzak bir akraba kahvehanede duvarda asılı gazete sayfasından atatürk resmini yenisini asarız diyerek çöpe attı diye 5.5 ay hapis cezası alarak hapiste yatmıştı. bu atatürkü sevmiyor diye o zaman bizim oralardaki kimi ahlaksız asırısolcu atatürkçülerin kumpasından başka birşey değildi o olay. Günümüze gelelim yahu atatürk döneminde doğanlar çekilmiş artık. atatürkten 30 sene sonra doğanların bile ömrünün üçte ikisi geçmiş. onu geçtik hadi atatürk döneminden kalma milyondan fazla insan olsun sonradan yurt dışından doluşmaları ve hatayı elesek bile.1930 lu yıllarda doğanlar o yıllarda çok küçük yaşta. 1920 lı yıllarda doğanlar bile çocuk öyle olmayanlarda ağır alzaymırlı kendilerinden bile haberleri yok. hala atatürk korkusu meclisin tepesine bile sinmiş. kim korkutuyor bu milleti bu kadar

  30. .......... said

    corona ülkede 4249 kişinin canını aldı. bana gelirse benide götürür gibi geliyordu bana. çünkü ne coronanın gücünü biliyorum nede kendi vücud direncimi.. corona bana belkide geldi de geçti onuda bilmiyorum. yada daha uğramadı bile ne olduğunu bilmiyorum. yalancımı çıktık. hayır corona senelerce sürecek deniyor dolana dolana ölmesini uygun gördüğünü öldürecek kalan kalacak türünden. ben kendi durumumu bilmiyorum. ama bence bana corona falan uğramadı. uğrarsa atlatırmıyım yıkılırmıyım dedim ya coronanın gücünü bilmiyorum. şubat sonunda yeğen ağır bir hastalık geçirdi. belkide coronaydı atlattı.o zamanlar türkiyede corona kontrolleri yapılmıyordu.z atüreden ölenler olmuş sonradan doktorlar bunlarda coronadan diyesiymiş. algı yakaladığını öldürüyor şeklindeydi. görülen oki okadarda tehlikeli değilmiş. yinede bilemem.

  31. ........ said

    Free stand malum Çinde corona virüs çıkmış aralıkda ocak ayında duyduk. şubatta komşu irana geldi martta türkiyeye. bakarsın nisanda bizide yakalar mayısda çeker gideriz dünyadan. ne kadar hızlı yayıldığıda malum. benim yaşda malum. nisanda yada mayısda ölür gidersek bu kefere kısmı arkamızdan her iftirayı atar.sakın ola attrma. sağken yüzüme söylesin söyleyecek olan kendimi savunayım yalanlarını anında çürüteyim ama olaki ölür gidersem ölüler konuşamayacağı için bende konuşamam. kimi ateler.bana ne kadar düşman malum.geçmişte pozitif ateizmde yorum yazan birisi adam kendisi ibneymş bütün peygamberler gibi bendede ibnelik var diyor. bu kadar alçak adam her baktığını kendisi gibi görüyor. bu derecede şaşırmış düşük birisi. geçen senelerde yazmışdı birisi kimliğini gizleyerek. gigin delisi azılı kuduzcasına islam düşmanı iboda peygamberimize attı aynı iftirayı. malum kendisi israilde lgbt yürüyüşüne katılan birisi.inanmamasıda o sebepledir. kork Allahda korkmayandan banada böyle yada başka iftira varsa yüzüme karşı söylensin . arkamdan atan şerefsizdir. Peki korona beni götürürse neden götürür.3 sene evvel genel kontrol yaptırdım. kalp ritmin çok bozuk sen bu yaşa nasıl geldin dediler. hep öyleydi hiç sorun yaşamadım sadece sinir basarsa anormallik hissediyorum demiştim. korona bana gelirde gömmezse sorun yok eğer gömerse sorun budur. sağken iftira atamayanlar arkamdan istedikleri pisliği yapar. ismimi örtmemde o sebeple olası iftiralardan korunmak adına.

  32. Murat said

    Niyetim kurtulman bunu idrak et!
    Ben kimimki sana hesap sorayım.
    Hakikat olmasa yoksun gözümde.
    Yıllardır türbana hesap sorarsın.

    Rakı şarap içmek midir meziyet.
    Bu gidişin sonu hüsran, hezimet,
    O kafayla gelsen kıldan köprüye.
    Nah! geçersin kendinedir eziyet.

    Hahamların sakal,gümüşü modern.
    Müslümana yokmu adalet eden.
    Reklam olmuş, halka açılmış beden.
    Camileri bizden yok başka seven.

    Dürzü diyen dilde ahlak mı olur.
    Allah varda kuldan medet umulur.
    Sen secdeni atana yaptın amma.
    Ahlaksız o dili koparırlar dur!

    İşgaldeki hale bak! Ata, tanı.
    Şehitlerle toprak tanıdı kanı.
    Millet minarelerini ararken
    Senin gibi piçler getirdi çanı.

    Riyalarla tanıdı millet sizi.
    Baloda baldır bacak, puştlar sizi.
    Dokunulmaz yasa korudu sizi.
    Dokunursa bu millet …. sizi.

  33. Huseyin Yalcin said

    BE HEY AKILLI KARDEŞIM!

    O, var etti hem seni hem dünyayı hem semayı
    Ne diye savunursun bir Allah Peygamber düşmanını
    Bırak artık, gel bük boynunu, inat etme imanını
    Yoksa gün gelir, yakarlar çıranı, çıkarırlar avazını

    Hiç bakmaz mısınız halinize, İzmir ne diye böyle
    Alemi İslam’ın ortasından adınız çıktı Gavur diye
    Bırakın artık şu zavallıyı, tapmayın lütfen Tanrı diye
    Yoksa bağırırsiniz “kalbim temiz, dürüstüm” diye diye

    Yok benim gözüm haramda, rakında Ah bi bilsen
    Seni düşünüyorum seni. Keşke akıl edebilsen.
    Bırak kıldan inceyi, asfalttan geçirmezler bi düşünsen
    Bu nasıl bir zihniyettir ki gel de savun sen
    Bi Check up yaptırıp eksikliğini bi görsen
    Iyı edersin güzel kardeşim! Keşke hakikati öğrensen.

    Hüseyin Yalçın

  34. eşcinseller ve destekcileriyle yaziştik said

    Bakin başka sitede benimle yazişan ateistler eşcinselliği nasilda destekliyorlar. Kendi zevkleri adina birileri Allahin varliğini kabullenmek istemiyorlar. Bu tür yanliş cinsel eğilimlerin normal olduğunu soyleyip sözüm ona özgürlük adina bütün ülkede yayilmasini istiyor birileri. ateist felsefe açikca bu siteye girilerek değişik cinsel tercihleri olanlara destek verilmesini bile istedi.
    AHMETY
    Yahu bu kadar uzun uzun tartışmalara ve bunu yüzyıllardır sürdürmeye ne gerek var? Gerçekten anlamakta güçlük çekiyorum… Ben bir geyim. Kendimi bildim bileli geyim. Tıpkı sizin ve peygamber olduğunu söyleyenlerin kendinizi bildiniz bileli heteroseksüel olmanız gibi. Çocukluğumdan bugüne kadar defalarca hemcinsim olan kişilere aşık oldum, ölüp ölüp dirildim ve elbette bu aptal toplumda asla mutlu olamadım, Lut kavmi masallarıyla saldıranların arasında bırakın aşkımı yaşamayı duygularımı muhataplarına ifade bile edemeden yaşlandım.. Hayatta aşktan sevgiden daha önemli bir şey var mı? Nolur kadınsız bir hayat düşünerek, yani bizimle empati kurarak yanıtlayın. Tanrı böylesine güzel bir duyguyu, hayatı yaşanır kılan tek seyi, bazı kullarını hem farklı yaratıp hem de onlara nasıl yasaklayabilir? Eşcinsellik tarih boyunca ilk kez derinleştirilen bilimsel araştırmalar sonucunda 1973’te ’’hastalık’’ sınıfından çıkarılmıştır, 1994’te Dünya Sağlık Örgütü tarafından biseksüellikle birlikte tıpkı zıtcinsellik gibi doğuştan ya da erken yaşlarda genetik, hormonal ve çevresel faktörlerin etkileşimiyle belirlendiği, bir tercih olmadığı, yüzbinde bir yaşanan istisnalar hariç çok erken yaşlarda sabitlenip hayat boyu değişmediği, pozitif ve DOĞAL birer YÖNELİM oldukları ifade edilmiştir… İnsanlar dışında, araştırma yapıldığı kadarıyla şimdiye dek 1.500’e yakın hayvan türünde de eşcinsellik ve/veya biseksüellik gözlemlenmiştir… İki yetişkin arasında ve karşılıklı isteğe dayalı yaşandığı sürece başkasına zararı olmadığı için bazı geçmiş çağlarda olduğu gibi bugün yine, ağırlıklı olarak gelişmiş ülkelerde, NORMAL karşılanmaya başlamıştır… Sözün özü; semavi dinler cinsel faşizmin diğer adı olan heteroseksizm üzerine kuruludur ve homofobik tutum içinde olmaları tek başına insanlar tarafından uydurulduklarının kanıtıdır! Uzun uzun başka çelişkiler aramaya gerek yok. Sevmek sevilmek nasıl yasaklanır yahu bir deyiverin hele
    AHMETE TÖVBE ŞART
    Allahin yaratmasinda asla kusur yoktur, seni arizali duruma sokmuşlar maalesef, sebepler dunyasinda yaşiyoruz, kendin iyi düşün nereden olduğunu bulursun. Yada bilirsinde açiklamak istemezsin. Çocukken anne baba tarafindan kiz gibi yetiştirilen erkekler böylemi oluyor acaba. Benim çocukluğumda mahallemizde vardi sürekli kizlarin içinde duran birisi kiz gibi görurdük biz onu. Yada varsa başka sebep sende sakli o.
    Allah var, asla hiç şuphe yok buna, senin şu halinle Allaha inaniyor olsanda hiçbir hukmu yoktur. Kelimei şahadetin maalesef zaten geçersizdir. Tövbe etmen bir daha o yollara dönmemen akillica olur. Aslinda seninle yatan adamlar ötede beride kuytuda çoluk çocuğuda özelliklede erkek olanlarini becerirler. O çocuklarin beyni bozulur nefsi hayvanata uyanir. Buda insanliği körlenmeye göturen bir yol demektir. Yasaklar boşuna konmuyor.

    31/01/2016 AT 09
    AYNUR
    tam bir kamilsin keşke ölsen

    31/01/2016 AT 20:53
    CEVAP
    Kamiller yakalamasin seni, yaptiğin düşmanca açiklamanin öcünü almadan birakmazlar söylemedi deme, goruşunu açiklayacaksin etiket yapiştirmayacaksin tamammi?

    01/02/2016 AT 18:17
    FUAT
    keşke ölsen demek seni öldürcem demek değil kardeş aklınız fikriniz öldürmekte öc almakta yahu.. keşke ölsen internette twitter’da inci sözlükte ekşi’de fenomen cümlelerden biridir. mesela kafan çok güzelmiş güle güle kullan gibi, çok cahilsin keşke ölsen derler sık sık, çok güzelsin dayanılmazsın keşke ölsen gibi.. yani makara yapmış hemen arap kafasına nasıl ulaşıyorsunuz anlamak mümkün değil. yazdıklarına nereden cevap vereceğini bilememiş kestirip atmış ben bir müslüman olarak sizinki gibi savaşçı çekişmeci ruhu anlamıyorum, hoşgörüdür kardeşliktir bir dinin en etkili propaganda şekli. sen de ona de asıl keşke sen ölsen diye gül geç

    02/02/2016 AT 01:37
    FUATA CEVAP
    Fuat o kadar anlamasi kit insan değiliz, biz o sözü şaka niyetine siteye girenler biraz gülüp neşelensin diye yazdik.

    02/02/2016 AT 08:52
    CEVAPLA
    AYNUR
    Siz tuzu kurular yani toplumdaki ortalama profile sahip olan ’’zıtcinsel – müslüman – sünni – ve cinsiyeti erkek olanlar’’ hiçbir çaba sarf etmeden varoluştan sahip olduğunuz özelliklerle bu düzenin her türlü nimetinden faydalanıp bir de cennette de aynı şekilde mutlu mesut yaşamanın derdine düşmüşken sırf farklı yaradılışta diye insanlar ötekileştiriliyor, dışlanıyor, intihar ediyorlar, üstüne bir de toplumun nefretini kazanıyorlar hiçbir suçları olmadığı halde cehennemde yanacaklar sanılıyor.

    Hal bu kadar vahimken sizin gibiler hiçbir empati kurmadan bilmiş bilmiş konuşup Allahlık taslıyorsunuz, yok töbe etmedikçe inancı sayılmazmış şehadeti geçersizmiş bilmem ne.. bu nasıl bir kendini beğenmişlik.. sizin gibi insanlara ciddi ciddi laf anlatmak sonuç vermediği için ”ölsen” şakası yaptım bunu bile ciddiye aldın ya helal. Get la şurdan kimsenin ölmesini dilediğimiz falan yok. Bu dünya da, öbür dünyanız da sizin olsun, kimsenin gözü yok.

    insanlar azıcık sevmek sevilmek, alay edilmeden hakir görülmeden akıl vermeye çalışanlar olmadan onurlarıyla yaşamak istiyorlar başka şeyde gözleri yok

    02/02/2016 AT 02:58
    AYNURA CEVAP
    Ben hiç sıkınti çekmedim öylemi zannediyorsun. 85 den 95 e 96 ya kadar canavarlik derecesinde deli baba kahri çektim, sonra evim ayrildi senelerce gene başima bela oldu, nasil hayatta kaldimda bu gunlere geldim bende hayret ediyorum. Zengin bir kardeşim sayesinde artik rahat yaşiyorum. Diğer kardeslerimde zengin, benimde durumum iyi Allaha şukur.
    Cennet cehennem babamizin mali değil, bizimde gunahlarimiz vardir. Farkli yaratiliş yoktur. Allah haksizlik yapmaz. Hamilelik döneminde anne yada babanin özellikle annenin hatasi genetik kodlamaya olduğu gibi geçer. Tabiiki cinsel anlamda hatasi olmaz annenizin, ama o hatanin sizdeki yazilim karşiliği cinsel sapmaya yol açabilir. Diğer sebepleri daha önce yazdim birdaha yazmayayim. Benim hiç kimseye illede cehennemde yanacaksin dediğim yok, tövbe kapisi açik, girin bu kapidan diyorum hepsi bu. Şeyh ebul vefanin oğlu mahalle sucularinin sularini sutculerinide sutlerini ucu sivri bir şeyle deler adamlari zarara uğratirmiş, şikayet etmişler babasina, adam alim, hemen sebep ariyor, çocuğa bir sey demeden eşini sıkıştiriyor sen ne yaptinda bu çocuk boyle oldu diyerek. Hamile iken Misafirlikte gittiği evde aşermiş portakala iğne batirip suyunu emmiş kimse gormeden. O iğne doğan çocukta bu şekilde bir iğneyle çikmiş ortaya.
    Ben seni aşağilamadan yazmiş olayim. Şu cevabi sana değil genele yazmiş olayim. Şimdi diyelim bir bayan cinsel tercihini lezbiyenlikde kullandi. Duyulur bu, yine başkalari dışlar. Sağken surekli aşağilanir. Haydi ömrü doldu vefat etti. Anne baba kardeşler cenazene katilmaya utanirlar, başlari öne eyik olur. Cenaze bile sorun oluyor boyle kişilerde. Dininde toplumunda kurallari çok ağir ben ne yapayim. O yazdiğim kural benim değil Allahin kurali. Ben kendimden yazmadim.

    02/02/2016 AT 09:24
    CEVAPLA
    AYNUR OKUSUN
    Biz dedikki devletin standardi millete belli bir kesime çok ağir geliyor, bu şartlarda evlenemeyeceğini duşunen kimseler başka yollara sapabilir. Bati tarzi bize çok ağir geliyor. Uymuyor batağa surukluyor, bilincli olarak zorlastirma sistemiyle kölelestirerek ulkeyi yonetenler rantiyeyi zenginleri sermayeyi kollayarak bu milleti ezenleri kendileri bir eli yagda bir eli balda yaşayanlari yazdik neden desteklemedin o yazimi. Neden desteklemedin bu yöndeki yazimi.
    Fakirlikte imtihandir, bu imtihani kazananlara ne mutlu. Sebep olanlarin hesabi Allaha kalmiş.

    02/02/2016 AT 18:23
    TAMER
    İnsanlık kardeş kardeşe ensest ilişkiden çoğalmış normal, din kurucusunun kendinden onlarca yaş küçük biriyle evlenmesi, 13 tane eşi olması, sayısız cariyesi olması, amca dayı teyze hala kızlarının kendisine helal olması, kölesinin karısını alması normal, cennetlik erkeklere 72 huri normal, kadınlara karşı cinsiyetçilik normal, düşmanların karılarına tecavüz helal yani normal.. Daha da önemlisi kainatın sahibinin böyle şeylerle ilgilenmesi, kahvehanedeki adamlara hitap eden bir zeka seviyesinde olması normal.. Ama 40 yıl önce Amerikan Psikiyatristler Birliği’nin, 20 yıl önce Dünya Sağlık Örgütü’nün normal dediği, daha da önemlisi doğada canlılar aleminde görülen, tıpkı zıtcinsellik gibi 2 yetişkin arasında yaşandığı sürece kimseye zararı olmayan biseksüellik ve eşcinsellik anormal öyle mi?

    Bencilliğinizi kibirinizi bir kenara bırakıp sizin gibi olmayanlara hasta ya da sapık gözüyle bakmaktan vazgeçin.

    31/01/2016 AT 20:54
    SEMA
    Semavi dinler erkeklere hizmet ederken sizin bir erkek olarak bunu reddetmeniz çok ”erkekçe”. oysa siz de kadınları ezim ezim ezen heteroseksüel olmayanları yok sayan ya da onları değiştirmeye çalışan ya da hedef gösteren bir anlayışta olup cennet hayalleri kurabilirdiniz. tebrik ederim. Erkek dediğin ezilenlerin yanında olur, inancını sorgular, çelişkileri haklı çıkarmak için kılıf aramaz.

    31/01/2016 AT 21:10

    CEVAP
    Sema bak Kurani kerimde firavunun hanimindan bahseder. Firavun tarafindan işkence ile öldürülür iken biz ona cennette kazandiği saraylari gosteriyorduk. O gülüyordu kazandiklarini gördükce. İşkence edenler onu delirdide ondan guluyor zannadiyorlardi anlamina gelen ayetler vardir. Bu dönemdede biliyorum böyle ölurken cenneti gordum diyen kadinlari. Öyle kadinlar var öldükten onlarca sene sonra kabirleri açildiğinda cesetlerinin uyur gibi durup hiç bozukmadiği gorulmuştur. Hani nerede burada erkeklere hitap eden cinsellik. Dinin sapkin saydiği yollarda yok ama bunlarda.

    01/02/2016 tamere cevap
    Adem ile havva yaratilmiş başka insan yok, kardeş kardeşe mecburen evlenecek, yinede yasak var ikizin ile evlenemiyorsun, o şartlarda ancak ikizin ile evlenirsen ensest sayilir. Bakin peygamberimiz kendinden diyelim 33 yada 34 yaş kuçuk hz. Ayşe ile evlendi. Hz. Ayşe evlendiğinde en az 19 yaşindaydi. Bakin kinamiyorum sadece emsal gösteriyorum. Yeni belgeler bulundu. Mustafa kemal 1877 doğumlu çikti. Latife ile evlendi ocak 1923 te. Aralarinda 25 yaş vardir. Üstelik bu evlilik kasim 1922 de şeriat kalktiktan sonra gerçekleşti. Ben peygamberimizin 12 eşi olduğunu biliyorum. O dönemde ki cahiliye dönemidir, zengin olanlar doksana kadar eş alabiliyordu. Ayetle eş sayisi 4 e duşunce peygamberimizin eş sayisi aninda dörde düştü. Sayisiz değildir cariye 100 e kadardir. Cariye savaş esirliğinden gelme olaydir. Yani islam kadinlarida karşi tarafin eline duşunce ayni duruma duşuyor. Savaşin acimasiz kanunlari bunlar. Duşman kaldiracak islamda kaldiracak. Yani islamda değil dunya genelinde bu durum böyle idi. Amca dayi hala kizlarinin helal olmasi meselesi bu asla uygulamaya konmadi hicret yolculuğu sebebiyle dedikodularin önüne geçmek amaçli ayettir. Uygulamada yoktur. Zeydin eşi meselesini başka yerlerde defaatle açikladik. Zeydde kusur. Kollayamiyor kendini mikroplanip boş duşuyor, zeynep koruma amaçli peygamberimizin nikahina giriyor, amca teyze kizi meselesi bile bu sebebe bağli olmali dedikodu önlemek amaç. Zeyd meselesi çok ağir gibi hiç deşmeyin. Kusur zeydde.
    Cennetliklere 72 huri meselesi ben hizmetci yada arkadaş olarak anliyorum onlari, pompalanma makinasi olarak değil, birileri oyle anlayabilir gidince belli olacak. Kadinlarla nikahli ilişki çok normaldir daha normalide yoktur. Duşman karilarina tecavuz savaşin kanunudur. Her iki tarafida çok ağir yaralar. Şoyle diyelim şu sağlik örgutu bu sağlik orgutu normal karşilar. Bunlar dini kuruluş değildir. Biz olaya çok yönlu bakmak zorundayiz. Din boyle diyor ben değil.

    01/02/2016 AT 09:18

    TUNA
    sen de haklısın kendini kandırmadan bu hayat çekilmez.. ama nolur başkalarını kandırmaya çalışmayın. birbirinizi kandırabilirsiniz tabii ki. körler sağırlar meselesi.. yazdıklarında tam bir arap sanatı görüyorum, yani oryantalde çok iyisin. hepsi mantıksız ve sadece akla değil vicdana da ters bir inancı kurtarma çabaları. yine de sevimli çünkü çocuksu.

    01/02/2016 AT 11:32

    CEVAP
    Verdiğin cevapta sadece reddiye var. Galibiyet yok. Yani işime gelmiyor kabul etmiyorum diyorsun. Sana bu oylari kim verdi. Buna bu cevap yeter. Ederi kadar site engellemezse diğerlerinede cevap vereceğim.

    01/02/2016 AT 14:10

    SERCAN
    Dincilerin gerçeklerden kopuk bir psikolojiye nasıl yatkın olduklarını böyle anlıyoruz.
    Yani adam Dünya Sağlık Örgütü’nün, Amerikan Psikiyatristler Birliği’nin vardığı bilimsel sonuçlardan bahsediyor, bizimki ise diyor ki canım o örgüt öyle der bu birlik şöyle der.

    Halbuki söz konusu örgütler söz konusu birlikler kimseye hizmet etmeyen sadece doğayı, doğanın gerçeklerini anlamaya çalışan araştıran bağımsız kuruluşlar ve herhangi bir iddiada bulunurken elli bin tane kanıt elli bin tane makale ortaya koyuyorlar, belgesellerle gösteriyorlar. Herkesin anlayacağı dilden bir örnek vermek gerekirse erkek boğa diğer erkek boğanın üzerine çıkmış, erkek at diğer erkek atın üzerinde basbayağı anal birleşme gerçekleştiriyorlar. Bunları arap tanrısı yaratmadığına göre arap tanrısı arapların uydurduğu bir tanrı demek ki.

    Bilimsel gerçekler dünya ile paylaşılırken tüm dünyada saygınlık kazanmış bilim adamlarının konsensüse varmaları şart koşuluyor, anti tezleri olanlar dinleniliyor ama kanıtsız saçmalıklara fazla şans tanınmıyor.

    Bizim arkadaşın savunduklarında ise hiçbir kanıt yok. Bir din kurucusu göğe yükselmiş, öbür din kurucusu suda yürümüş, diğeri denizi ikiye bölmüş. Nasıl başardıysa artık gemisine 32 milyon havan türünden dişili erkekli birer çift almış. Mışmış da mışmış. Bilim bu noktada teşbih yerindeyse uykucuları uyandırma işlevi gördüğü için asıl amacı olmadığı halde doğal bir şekilde dinlerin çelişkilerini ortaya koyuyor. Tıpkı farklı cinsel yönelimler konusunda yaptığı gibi, tıpkı evrim konusunda yaptığı gibi..

    02/02/2016 AT 01:45

    SERCANA CEVAP
    Sercan önce dini konudaki meselelere açiklik getireyim. Dediğin şu
    Bizim arkadaşın savunduklarında ise hiçbir kanıt yok. Bir din kurucusu göğe yükselmiş, öbür din kurucusu suda yürümüş, diğeri denizi ikiye bölmüş. Nasıl başardıysa artık gemisine 32 milyon havan türünden dişili erkekli birer çift almış. Mışmış da mışmış. Bilim bu noktada teşbih yerindeyse uykucuları uyandırma işlevi gördüğü için asıl amacı olmadığı halde doğal bir şekilde dinlerin çelişkilerini ortaya koyuyor. Tıpkı farklı cinsel yönelimler konusunda yaptığı gibi, tıpkı evrim konusunda yaptığı gibi.
    Benim cevabimda şöyle. İslamiyette evliyalik yolu vardir. Kişi beş vakit namazini kilar oruç, zenginse ayridan hac, zekat borcu olmaz. Gunahtanda uzak dururlar. Bu kişiler Allaha ulasmayi dilerler. Yani Allahtan evliyalik isterler. Belli bir kademeye geldikten sonra uykuda melekler alir bu kimseyi göğe çikartirlar cennet katlarini gösterirler. Sirat koprusunu ve cehennemide. Ve daha baska pekçok sir gosterilir bunlara. İlimde ögretilir bu yolda çaliştiklari surece. Bu yoldaki bu şartlardaki herkese olur bu. Ölumde yoktur bunlara, ölumleri uykudan ibarettir, cesetleri bozulmaz. Konuşsan duyarlar uyanamazlar.
    Peygamber efendimize bu bedenen olmuş, hani yazmiştik atmosfere gök taşlari giriyor onlara son surat yetisip patlatan işik saçan canlilar olduğunu ve dunyamizi korudugunu bunlarin. Biliniyor artik bunlar tv de bile gösterdi. İşte insanlari koruyan şeyler melek hükmündedir. Bunlari yapabilenin peygamberimizi alip miraca çikarabilecek gucude vardir. Bu olmuştur.
    Öbur din kurucusu dediğin hazreti isa, din Allahin dini, onlar tebliğci, bütün dinlerde doğru halleriyle islamdir. İnsanlar kimine yahudilik kimine hristiyanlik kiminede muslumanlik demiş. Suda yurume işini kertenkele bile yapabiliyor, Allahin elçisi bir mucize gosterecekki sozu geçsin Allahin izniyle oluyor bu.
    Hz. Musanin denizi ikiye bölme meselesini defalarca açikladik gormuşsundur. Kacıyorlar firavunun ordusundan, kizil denizde dar bir alana geliyorlar. Sıkıştıklari sirada şiddetli bir ruzgar vurarak yariyor denizi. Rüzgar gucuyle yariliyor. Bunuda açiklayan ABDli bilim adamlaridir. Deneylerle bunun olabileceğini görmuşler adamlar açiklamayi deneylere dayanarak yapiyorlar. Ruzgarin denizi yarmasi sayesinde geçiyor hz. Musa ve adamlari. Ruzgar kesilince deniz tekrar kavuşuyor geriden gelenler boğuluyor.
    Hz. Nuh meselesinde. Hz. Ademden 8 kuşak sonrasinin insanidir hz. Nuh. İnsanlar az ve genelde mezopotamya bölgesinde yaşiyorlar. Putlara tapma ve başka sapkinliklari var, içeriğini bilmiyorum. Hak dine davet ediliyorlar. Yalanliyorlar. Ceza hak oluyor. Vahy emriyle gemiyi yaptiriyor hz, nuh. İnanmayanlarda çalişiyor bu geminin yapiminda ucreti mukabilinde. Gemi tamamlaniyor bir sene belkide daha fazla bekliyor.o arada sevki ilahiyla uzak diyarlardan bazi hayvanlar bu bolgeye geliyorlar. Tufan başlayinca hayvanlar ve inanan insanlar biniyor gemiye. Kimine göre lokal idi bu tufan. Sadece irak suriye turkiyenin dogusunu kapsade dicle ve firatin taşmasiyla zaten insanlar bu bolgede yşadiğindan hepsi ölmuş oldu. Kimine gore butun dunyayi kapsadi. Ama oldu bu olay. Kendisini kurtarabilecek hiçbir hayvan binmedi gemiye. Kutuplardaki buzullarin tamami eridiğinde dunyayi sularin basabileceği biliniyor.Olabilirlik ortada ise kim neyi yalanliyor.
    Ben teknik meseleleri değerlendirmeye almam. Hayvanlardaki duruma gelelim. Askerliğimde karakolda bir suru köpek vardi. Hep atliyorlardi birbirlerine erkek erkeğe yavrusu anasina, antremandi bunlar, gerçekci değildi. Hayvan onlar insandan aşağida yaratilmislar. İnsan sorumluluk sahibi.
    İtalyada Pompei ve herceleum sehirlerinde erkekler erkekleri becerirmiş. Bundan 1950- 2000 sene evvelinde. Özelliklede zengin erkekler fakir erkekleri hizmetcilerini. 61 yilinda deprem ile uyariliyorlar. Dinleyen yok. Bir kaç deprem daha. Yine dinleyen yok. 79 da yanardağ patliyor. Lavin önünden giden çamurlarin altinda öluyorlar. 1700 lu yillarda cesetleri ortaya çikariliyor, efendiler çoban, köle, çocuk becerirmiş meyer. Şeytanin insan uzerindeki zaferidir bazi şeyler. 1985 te kolombiyada nevada del ruiz yanardaği patladi. Armero şehrinde 50000 kişi lavlarin ve lav önunde giden çamurlarin altinda can verdi. Ne olduda orasi boyle bir felakete maruz kaldi acaba. Guney amerikanin o bölgelerinde uyusturucu ticareti ve bu yolla seks tuzağina duşurulenler malum.

    02/02/2016 AT 10:11

    TÜLAY
    Artık bilgi çağındayız, bilim çağındayız, internet elinizin altında, Google’a eşcinsellik diye yazıp Vikipedi ansiklopedisinden okumak çok mu zor da burada atıp tutuyorsun arap kafalılar? Bu insanlar kendimizi bildik bileli hemcinslerimize ilgi duyuyoruz diyorlar, biz nasıl oldu bitti kadınlara ilgi duyuyorsak onlar da öyle.

    Bir tövbe ile cinsel yönelim değişiyor muymuş. Hiç güleceğim yoktu. Bu süper zeka düşünceni kitaplaştır da bilim dünyası da faydalansın madem.

    Dünya nüfusunun 10’da 1’i yani 750 milyon kişinin LGBT olduğu tahmin ediliyor, toplum baskısıyla gizlenenleri de eklersen toplam nüfusları 1 milyarı geçer. Bunca insan senin keyfin istiyor diye, senin sadece Orta Doğu’ya hitap eden arap tanrısı emrediyor diye neden değişsin? Hem bu kötü bir şey değil ki, kötü olduğunu sanan sensin çünkü ezberletileni tekrarlıyorsun ön yargılısın.

    Arap tanrısı evrensel bir tanrı olsaydı zebraları boğaları yunusları vs neden farklı yaratıyor, canlılar aleminde pek çok canlı türünde rastlanan bir durumdan bahsediyoruz. Google’a ’’hayvanlarda eşcinsellik’’ yaz, bu bilgiyi de öğren. Adem-Havva mitolojisi üzerine kurulu bir inancın temeli sağlam değil ve bence de ayrıntılar boşuna tartışılıyor.

    31/01/2016 AT 22:00

    TULAYA CEVAP
    Şimdi içki kurani kerimde haramdir deniyor. İçkiye alişiyor bir kişi beyin istiyor onu birakamiyor esiri oluyor içkinin. Haramliği kaldirmazki bu durum. Ama o kişi esiridir içkinin birakamaz helal der bu sebeple birde kafir olur. Trafik kazalarinin aile facialarinin cinayetlerin çoğunun sebebidir içki. Kişi bastan bulasmasaydi beyninin böyle bir ihtiyaci olmayacakti. O sebeplede içki haram diyecekti. Bu durum kulun kendi kusurundan kaynaklanan bir durum.
    Şimdi bak diyorsunki kendi cinsine ilgi duyan kadiniz. Baştan başlamasaydin boyle birşeye. Buradada kelimeişahadetini hukumsuz kilan bir durum var. Geçen senelerde gazetede yazdi. Azerbaycanda ikiz kizlar var. İkiside genç bunlarin. Birisi lezbiyen olmuş birakamiyor, ikizi söyluyor çevresi soylüyor dinlemiyor kiz, Normal olan ikiz kiz lezbiyen kardeşini ölduruyor. Ruyada kendisine öldür onu diye emirler gelmiş bu sebeple yaptim diyor. Dinde maalesef boyle emrediyor. Devletin kanunlari böyle demez ama din diyor. Dünyada 7.5 milyar insan böyle olsa sadece 8 kişi dörtdörtluk olsa. O 7.5 milyar cehenneme gider 8 kişi kurtulur, böyledir bu.
    İnternette var hayvanlarda anormal ilişkiler, onlarida arizali yapan insanlardir maalesef.

    01/02/2016 AT 09:46

    KORAY
    seninki nasıl bir beyin anlamadım ki.. küçücük çocuk ne anlar cinsellikten. çocukken de böyle hissediyordum diyorlar anlamıyor musun? ne başlaması ne alışkanlığı.. alkolle ne alakası var yahu. ortada kötü bir alışkanlık yok ki. hiç bir gey gey olmaktan yakınmıyor ki toplum geylerden yakınıyor. yani geyler değil toplum değişmeli. bilim diyor ki eşcinsellik tıpkı zıtcinsellik gibi doğal bir şey ve normaldir ama homofobi yani farklı yönelimdekileri bencilce değiştirme beklentisi anormaldir diyor. yani hasta olan sensin. sadece insanlarda değil diğer canlılarda da görülüyor araştırmadan atıp tutma. boğalar zebralar yunuslar köpekler de farklı yönelimde olabiliyorlar insanlar nasıl yapsın onları mal mısın nesin. .. amaaan ben de gelmiş arap perestelere laf anlatıyorum. tam şapşal ya. dinini aklayacak diye bin takla atıyor ama bilimle çelişiyor.

    Eşcinselliği ’’ruhsal bozukluk’’ sınıfından 1973’te, ’’hastalık’’ sınıfından 1987’de çıkaran Amerikan Psikiyatristler Birliği 1993’te Dünya Sağlık Örgütü ile birlikte şöyle bir açıklama yapmışlardır:

    ”Araştırmalar cinsel yönelimin temelinin 0 – 4 yaş aralığında, hatta kısmen doğum sürecinde atıldığına işaret etmektedir. Eşcinselleri değiştirme çabaları üniformaya bürünmüş sosyal önyargıdan başka bir şey değildir. Cinsellik, varlığın temel unsuru olarak kişisel bütünlük duygusunun ve yaşam refah düzeyinin önemli bir belirleyicisidir. Eşcinselliğin bir hastalık ya da sapkınlık olduğu varsayımı, bu kesimdeki bireyler için kendini ifade etme, sevme ve insanlığa bağlılığın en derin formlarına dair acı çektirici bir suçluluk, utanç ve kendinden nefret etme yoluyla ruhsal ve bedensel bir hapishane yaratabilmektedir. Sağlıklı ve kendi insanlığı ile barışık heteroseksüeller, eşcinseller nedeniyle içsel tehdit yaşamazlar. Toplumların esas meselesi, neden bazı insanların birbirini farklı şekilde sevdiği değil, çoğunluğun farklı insanları neden sevemediğidir.”

    01/02/2016 AT 11:42
    CEVAP
    Ben kimseye sen şusun busun şeklinde hakaret etmiyorum. Yani hakaretsiz yaziyorum. Nedir mevzu. Allah var yada yok mevzusu.biz delillerini gerekcelerini ortaya koyduk. Biriside dediki ben eşcinselim. Bende dinin gerektirdiği cevabi verdim. O arkadaş sanki bana ordu kurmuşta uzerime o şekilde saldiriyor.
    Çocukken öyle hissetmesinde sikinti var. Ariza var. Yani ortada helal olmayan bir durum olmasa helal olmayan bir sonuç neden çiksin. Eğerki bu yol doğru olsaydi ozaman ne diyeyim yani bir erkek ne diye bir kadin bularak evlensin herkes sizin gibi yaşasin. 0-4 yaş arasi yaşadiğin bir anormallik hatirlamasan bile bilinçaltinda vardir bunun bilgisi, hamilelikte anne karninda oluşan anormal durumu bilmen imkansiz, kendi hazzin değil yönlendirme olduğunu duşunuyorum.
    Bak anne babanin duşmani olan birisi vardir mesela. Sizden bir yerlerden kizar. Öc almak adina daha kuçucukken yanliş birşeyi doğru gibi gostererek yönlendirir. Kuçük çocuk yanliş doğru ayiramaz kendisine verileni hemen alir. Mesela komşu duşmandi size oğlunu senin yanina arkadaş olarak yollar. Bilinçli olarak seni butun haram gunah yollara saptirirlar. Sen anlamazsin bile. Ama her verilenide safiyane olarak alirsin. İcki, uyuşturucu, hirsizlik vs, şeytani arkadaşlar kendileri yapmasa bile duşmanlarini bu yollara sevk etmeye bayilirlar. Buda ancak çocuklukte verilebilecek bir yoldur. Bence sen bu sebebi ara bul.
    Haz dunyasinda yaşamiyoruz yani ben bu işten zevk aliyorum o halde bunu yapayim dunyasi değil bu dunya. Bizim mahalleye 1990 li yillarda dul bir kadin taşindi. Kocasi yok kadinin. Eve bekar erkekleri alirmiş, bir iki gozluyor mahalleli bunu. Sonra evine bir baskin veriyorlar.kadina öyle bir dayak attilariki o gun gitti mahalleden. Gorunurde herşey normal. Neden yaşandi bu olay öyleyse.
    Benzeri bir olayi anlatayim. Kadinin biri komşusunu misafirliğe çagiriyor, sonra herhalde nasil kandirdiysa onunla kadinnkadina lezbiyen iliski yaşiyor. Misafir kadin bu durumu açikliyor. Pişmanliğini dile getiriyor. Rezil ettiler butun turkiyeye o lezbiyenliğe özendiren aileyi. Turkiye gundemine girdi. 1990 larda evini yikilar.o aile o bolgeden atildi. Yaşandi bu olay.
    Birisi bir arkadaşiyla birşeyler yapiyor hoşuna gidiyor, ama toplum onaylamiyor birilerinin zoruna gidiyor tatsiz durumlar yaşaniyor sonuçta. Sonra bilemem ama cinsel hastaliklarin pek çareside yok. Komşumuzun çocuğu karaciğer hastasi. Kan lazim oluyor surekli. 6 kişiden kan alinmasi gerekmiş birgun. Kahvehaneden 6 gonullu arkadas buldum diyor. Kan vermişler, 3 u bozuk çikmiş, kendileri bilse bu durumu zaten kan vermeye yanaşmazlar. Ama öğrendiler artik bulmuşlardir hangi gunahlarinin bu duruma sebep olduğunu. Benim amacim a yada b kişisini karalamak değildir. Doğruyu yanlişi yerli yerine koymaya uğraşiyoruz.
    Dunyadaki şu örgut şunu doğru kabul ediyor bunu yanliş kabul ediyor, bumudur mesele. Papua yeniginede 4 kadin bir erkekle evlenebiliyor. Doğru kabul ederek hemen taşiyalim buraya. Yada avustralyada adam kiziyla karikoca hayati yaşiyormuş çocuğuda varmiş falan. Bir baskasi başka bir cinsel icad bulmuş alalim getirelim hemen ülkemize öylemi.

    01/02/2016 AT 14:46

    KORAY
    yahu bir erkek bir erkeği seviyor diye neden bütün erkekler hemcinslerini sevsin. nasıl bir mantık bu tekrarlayıp durduğun. renk spektrumunda onlarca renk ve sayısız ton var neden spektrum sadece kırmızıdan ya da ne bileyim sadece maviden oluşsun ki, bunun moru var turuncusu var. cinsellikte de aynı durum söz konusu. çeşitlilik .

    çe-şit-li-lik !

    neden kafa herkes birbirinin aynısı olsun şeklinde çalışıyor. doğa diyoruz. doğal çeşitllilik diyoruz. 0-4 yaş aralığında oluşuyor diyoruz. sadece eşcinseller değil sen de 0-4 yaşa aralığında zıtcinsel oluyorsun. sayıca daha çok olduğunuz için genetik yatkınlık zıtcinsellikte daha mümkün görünüyor. hepsi bir araya gelince de bütünlük diyoruz.

    bir erkek homoseksüeldir diğeri zıtcinseldir öbürü biseksüeldir her iki cinsten de hoşlanır. bunların hepsi pozitif doğal ve normal yönelimlerdir deniliyor. ama heterolar bencilce ortaya çıkıyor sayıca çok oldukları için her çoğunluk grubu gibi egoistlik yapıyor azınlıkları kendilerine benzetmeye çalışıyor bunu başaramazsa nefret kültürü oluşturuyor dışlıyor intihara ya da fuhuşa itiyorlar insanları. yine anlamadıysan artık bir şey yazmayacağım.

    02/02/2016 AT 04:0

    KORAYA CEVAP
    Hayir hiç kimse hiç kimseyi intihara suruklemiyor. Günahlari insanlari intihara surukluyor. Asla dişaridan bir etki yok, eyvah ben şu hastaliğa yakalanmişim millet duyup iyice rezil olmadan çekip gideyim bu dunyadan. Hem hastaliğim yakinlarimada bulaşmamiş olur. Budur intihar sebebi. Hiç kimse kimseyi kandirmasin.

    02/02/2016 AT 10:2
    DEVLETLERİN REZİL YÖNETİMİDİR BU YOLLARA SEBEP
    Bakin açikca uygar toplumlari suçlayacağim. Türkiyede dahil buna. Turkiyenin 1923 nufusu 12milyon 339 bin.40 sene sonra 1975 te 40 milyon200bin. Artiş 3 mislinden fazla. 1975 ten 2015 e 78 milyon 541 bin olduk. Yuzde yuz bile değil.ustelik bu nufusun 2.5 milyonu suriyeli deniyor.Herkes bilir ataturk inonuyu en ağir eleştiren insan benim internette Ama onlarin zamaninda din neredeyse yasakken bile boyle yollar yoktu. Devletlilerin halki avucunun içinde tutarak gutmesidir köle yapmasidir bunlara sebep. Evlenme şartlarini zorlaştirip evlilik hayati kurmayi ulaşilamaz yapmasidir bu rezilliklere sebep olan. 10 larca sene suren okullardir, donuna kadar soyan sistemdir bu rezilliklere sebep. Bati bataktir, soyarak guderek yonetir, Batiya benzedikce batiyoruz. Birileri bu durumu gormezden geliyor.
    Avrupada Almanya, ingiltere, fransa, belçika hollanda yunanistan italya, rusya, asyada japonya hiç nufuslari artmaz bu ulkelerin. Neden biliyormusunuz. O devletleri yonetenler halklarini sozde uygarlik çagdaşlaşma muasir medeniyet diyerek donuna kadar soyarlar. Rantiye hesabiyla iş görurler. Bilincli zorlastirma ile yonetirler ulkeyi. Herkesi 1yada 2 çocuğa mahkum ederler.
    İşte aile sorumluluğunun zorluğunu gorenlerden kimisi evine hayvan kapatir kimisi karikariya evlenir kimiside erkek erkeğe, o devletleri elinde tutan ahlaksizlarda habire ihya olurlar. Bunun adina hizmet ilerleme derler,

    01/02/2016 AT 10:37

    TUNA
    sen neler saçmalamışsın böyle. öldüm gülmekten müselman kardeş.

    başka ülkeleri sömürmeleri doğru değil asla. ama temel hak ve özgürlükler bakımından gelişmiş ülkelerde insanların cinsel yönelimleri nedeniyle eziyet çekmemesi için eşitlik ilkesi gözetilmektedir. bilime tapmayacaksın ama bilime hurafelerden masallardan mitolojilerden dini dogmalardan daha fazla kulak vereceksin. bilim doğada 3 pozitif sağlıklı cinsel yönelim vardır diyor ve bunu uzun araştırmalar sonucu söylüyor senin gibi oturduğu yerden sallamıyor. 3 temel yönelim: zıtcinsellik, eşcinsellik ve biseksüelliktir. güçlü bir ülke için önce bireylerin mutluluğunu sağlayacaksın ki birbirine karşı sevgi ve saygı dolu bireylerin olduğu sağlıklı bir toplum ortaya çıksın.

    Cinselliğin amacı üremek değil, bedensel olarak haz alma haz verme içgüdüsünü, ruhsal olarak sevme sevilme duygularını tatmin etmektir. Üreme aktivitesi insandan önce doğanın kontrolü altındadır. Hayatın amacı üremek olsaydı, yılda yüzlerce yavru doğurabilen hayvanların hayatın amacına diğer canlılardan daha uygun oldukları sonucuna gidilmesi icap eder, ya da, hiçbir zıtcinselin kısır olmaması gerekirdi. (Eşcinseller fiziksel olarak yetersiz oldukları için değil, istemiyorlarsa çocuk sahibi olmazlar.)

    Erkek cinsinin hamile kaldığı denizatları ya da dişi doğup 5 yaşına geldiklerinde bir çoğu erkeğe dönüşen kalkan balıkları bir yana, zıtcinselliğin görülmediği üreme biçimleri de vardır: Sperm ya da yumurtalarını denize fışkırtarak hiçbir cinsel ilişkiye girmeden üreyen aseksüel deniz canlıları, kendilerini ikiye bölerek üreyen aseksüel toprak canlıları, kendilerini kopyalayarak çoğalan sürüngenler, tek bir erkek ya da dişi örneğine rastlanmayan cinsiyetsiz bakteriler ve hem erkek hem dişi üreme organı olan hermafrodit (çift cinsiyetli) insan, hayvan ve bitkiler bu gerçeğin uzantısıdır.

    İnsanlar dışında, araştırma yapıldığı kadarıyla şimdiye dek sineklerden büyük memelilere 1.500 kadar hayvan türünde eşcinsellik ya da biseksüellik kayda değer oranlarda görülmüştür. Muhafazakar çevreler doğal olanın normal anlamına gelmemesi gerektiğini belirterek genellikle itirazda bulunmakta, yamyamlığın da doğada bulunduğunu eklemektedirler. Ne var ki, eşcinselliği kulağa kötü gelen davranış biçimleriyle bir arada ele almak kurnazlıktan ya da algıda seçicilikten başka bir şey değildir. Çünkü eşcinsellik, yamyamlığın veya benzer vahşi davranışların aksine, tıpkı heteroseksüellik gibi iki yetişkin arasında ve karşılıklı isteğe dayalı yaşandığı sürece başkalarına zararı olmadığı için normaldir. Eşcinselliğe evrimsel biyolojinin tarafsız ışığı ile bakılırsa sıradan bir durum olduğu görülebilir ve canlılık tüm çeşitliliğiyle kucaklanabilir.

    01/02/2016 AT 12:02

    CEVAP
    Başka ulkeleri sömurmeleri, yahu sen ne okuduğunu anlamiyorsun. Ben demişimki orada ulkeler halklarini sömuruyor. Ev kurmayi çok zorlaştiriyor. Hemde ne biçim. Gelirde malum az. Atlama sistemi var vatandaşi beceren, ve bunu yapanlar bir eli yağda bir eli balda insanlar. Bunu anlatmişim. Kişi evlenebilecek şartlarin kendilerinde olmadiğini görur. Bilinçalti bilir bunu. O sebeple duşuncesine bile girmez beyni aile kurma yolunun. Kendine bir yol tutturur o yolu doğru kabul eder ve bu yolda gider. Ben bu durumu anlatmişim. Kisi bunu. Yok kişi zenginse o zaman gelirinde dinin helal saymadiği yollar olmalidir sebepler dunyasi dedik ya. Hayvanlar meselesi hayvanlarin dunyasini ilgilendirir. Onlar duşunsun orasini.
    Çift cinsiyetli bir bebek doğmuştu 1994 te bizim bölgedeki devlet hastanesinde. O zamanki mesleğim gereği doğum sirasinda hastanedeydim. Haberi aldim. Çocuk fazla yaşamadi zaten. Ama olay yakin akraba evliliği idi. Yani yakin akraba evlilikleri dinen haram zaten. Bildiğim bu olay var.
    Siz yaptiginizi normal goruyor olabilirsiniz. Bir yol tutturmuş gidiyor olabilirsiniz. Ama hoş karsilanmadiği açik. Bizim orada cuma pazari vardir, yine ayni yillarda yada az öncesinde polis arkadaş var Said. Onunla pazara girdik. İki bayan gidiyor yanyana, bunlara aşağilar şekilde bir laf atti. Kaçti bu iki kişi hemen kalabaliğa karişti. Samimiyiz, sen polissin neden boyle davraniyorsun bunlara dedim.. Bana o bayan gorduklerinin ikiside erkek …lik yapiyorlar dedi. Kaçsefer karakola çekmişlerki biliyor adam. Gorulduğu gibi anormal karşilanan bir durum var ortada.
    1987 de çirak olarak işe girdim yaz aylarinda bizim uzak akrabanin yanina.. İstanbula gittik araçla, maslakta hop bizim aracin önune bir bayan atti kendini. Dedim bu bayan niye boyle yapti patrona. Erkek o dedi boyle şeylerden para kazaniyor. Araci tanidi demekki ondan atladi. Neyse iş yapacaği yere geldik o gitti resmi işini takip etmeye ben araçta yanliz kaldim. muzik dinlemek uzere teybi açtim. Teypten duzuşme sesleri geliyor, hemen kapattim. Evde anlattim durumu, ayrildim o işten.

  35. Kemalistler Kuranda Ataturk ayetleri aramislar said

    İmam hatipte okuduğum yillarda okulun kütüphanesinde bulduğum cumhuriyetin kurulduğu günlerde yazilmiş olan bir kitapta görmuştüm. Yazar Kurani kerimde Ataturkun buyukluğune dair tam altmiş iki ayetin bulunduğunu iddia ediyor ve bu ayetleri kendince siraliyordu.
    Sizde bu yolla Kurani kerime her fikri yada her şahsi tebcil ettirebilirsiniz, ama bu onun soylediği olmaz sizin soylenmesini istediğiniz olur.
    ……
    Bu yaziyi 24 temmuz 2015 te yenişafakta faruk beşer hoca yazmiş.
    Bir zamanlar kurani kerimden mustafa kemali anlattiğini söyleyen 62 ayetin var olduğunu iddia eden kimilerinin bazi sözümona torunlari bu iddialarini yerliyerine oturtturamamiş ve bu durumunda farkina varmiş olmalilarki bu sebep ile gunumuzde Kurani kerimi yalanlayarak işi ateizme vuruyorlar, bu yollada islamiyeti yikmaya uğraşiyorlar. Başarabileceklermi dersiniz. Biz soyleyelim. Asla.

  36. bazi ate sitelere cevap said

    Avrateist ben istemeksizin bir video atti önüme evrim ile ilgili. 10 dakika süruyor video. Bütün canlilar tek bir atadan üremişlerdir diyor. Ne kadar binlerce milyonlarca ne varsa artik diyor. Balinalarla yunus baliklarini, balinalarin atalarini, balina su aygiri benzerliğini, insan maymun benzerliğini çeşitli şekillerde dile getirmiş. Bunlar tek bir atadan meydana geliyormuş.
    O zaman yazilimlari birbirine uymasi lazim. Mesela geyikle aslan çiftleşebilmesi, maymunla tilki çifleşebilmesi lazim. Atalari ortak değilmi sonuçta. Bunlardan yeni yeni yavrular oluşmasi lazim. Ama öyle olmuyor, böyle bir şey yaşandiği zaman her iki hayvan çeşidide yazilimlari bozulduğundan değil üremek aksine temelli körleniyorlar.
    Mehmet mail buyukerman vardi eski milletvekili ben iki çeşit domuz besledim dedi tvde bir çeşidi diğeriyle çiftleşemiyor çünkü döl tutmuyordu dedi. Kendi cinsi olacakmiş illede. Karga ile saksağan birbirinin ayni gibidir. Saksağana ala kargada denir. Ama kargayla asla çiftleşmezler. Çunku farkli canlilardir. Çiftleşmeleri onlarin körlenmesi demektir. At eşek çiftleşiyor yavru oluyor ama doğan katirin soyu yurumuyor. Kurt ile köpek cıftlesebiliyor. Çunku ikiside aynidir, sadece birisi yabani olanidir.
    Eğer iki hayvan arasinda yuzlerce benzerlik birkaçda farklilik varsa bunlar farkli hayvanlardir. Benzeşmeleri farkli canli olduklari gerçeğini değiştirmez. Ortak ata meselesi doğru olsaydi, her canlinin birbirinden ureyebilmesi lazimdi. Adem ve havva ortak ata ve butun insanlar birbirinden ureyebiliyor. Anlaştikmi?
    …………
    Birde başka bir ate site bize kasit olarak kufur yazmiş atanin neden kurban keserken resmi yok hikayesi uydurarak bizim anamizla babamizinda sevişirken fotoğrafi yokmuş ama benim gibi bir arizali varmiş ortada.
    Bizim atanin kurban kesme meselesinden kendi yazimiz yok.bi taraflarindan sallamişlar. Varsa boyle bir yazi, yazmistir bir kitap alip onu koymuşuzdur buraya. Uzerinde yorum yapmişizdir. Birilerinin anne babasi bu tur işleri sokakta çarşida pazarda aleni yapiyor olsa gerekki böyle ahlak abidesi besmelesiz abdestsiz evlatlar çikartmişlar ortaya. Birileri mumkunse seviyeyi duşurmeden yazsin işin suyunu çikartmasin.

  37. abzurt bir konu said

    Ateistler sayfasinda hem çekimi çok uzun suruyor hemde o sayfada çok mübarek konularada değindik orada bahsetmek istemediğim bir konuyu burada alayim. Dün ate sitelerden birinde gordüm sonradan kaldirmişlar. İnsan tecavuzu söyler hayvan söylemiyor bu sebeple hayvan tecavuzleri oluyor demiş bir site. Aksine hayvan söylüyor insan söylemiyor.
    Hemen örneklemelere geçelim. 2000 lerin başlarinda Adanada gencin birisi kizin birini surekli telefon ile taciz ediyor. Kizin akrabalari bunu dağa kaldirip dövuyorlar hemde o biçim. Birde becermişler. Haberlerde anlatiyor buşekilde. gence soruyorlar yok olmadi diyor. Olmuş.
    Bizim oralarda tanidiğimiz bir kiz vardi, 1990 larda istanbulda fuhuşta polis baskininda yakalandi, ifadesinde patronunun kendisinden cinsel anlamda yararlandiğini söyledi. Patronuda taniyoruz, ama kiz hiç daha once birşey demedi. Bizim patronlar değilda ha. Başkasiydi patron. Benzeri olaylar çok gizli kaliyor birileri süphelenip yakalayinca çikiyor. Şikayetci olma cesaretini gösteren az.
    Bunu anlatan 1926 li komşumuz 2008 de öldü. Bizim oralarda sahile yakin bir köy var. 1954-55 te askeri kişla taşiniyor sahilden orada askeriyenin yaptiği mağaralari görmeye gidiyorlar. Arkadaşi hayvan bulmuş bu görmezden becermiş. Az sonra hayvani ağlar buldum dedi. Anlamiş bunun ne yaptiğini, bir iki attim dedi.
    Halit ağbey vardi 1956 li askerde jandarma bir köy evine gittik bir kaç asker dedi. O sirada huysuzlanan eşek sesine gitmişler askerlerden biri tamda hayvana yuklenirmiş, sahibi çildirdi askeri öyle dövuyorki elinden zor aldik dedi.yinede eşek haber veriyor olayi.
    1990 larda biz askerde karakola 2 km mesafedeki şantiyeyi beklemeye giderdik 20 kişilik gurup gece biz beklerdik gunduz sivil bekciler, bir gece yine gittik şantiyeye. Karakolun dişi itide geldi sabah döndük, it şantiyede kaldi, biz yine akşam şantiyeye döndük, hayvan hemen anlaştirdi kendine yapilani. Sivil bekcilerden biri yararlanmiş, terör bölgesi hayinlik yaparlar diye adamlarin uzerine gidilmedi. Sonra o bekcilerden biri evli çoluk çocuk sahibi olduğu halde koylerden bir kizi hamile biraktiğindan cezaevine girmiş. Kiz hamile kalana kadar akli nerdeymiş, sakliyor tabii,
    Peki kullanilan o hayvanlara ne oluyor, intihar ediyorlar, bir gun biri bir bilgi istedi benden. İnternet yok o zamanlar, tikla bilgi önüne düşsun yok boyle bir luks. Ayip olur diye ayarladim goturuyorum. Arabam yok yayan gidiyorum. Gideceğim yere 40 -50 metre kala mahalle arasi dar sokak bir dişi köpek var yolda birde yolcu otobusu girdi sokağa, kaçmadi hayvan bilerek ezdirdi yavaşcacik giden otobuse kendini. Neden yapiyor bunu, belliki becerildi bu sebeple öyle yapmasi gerektiği için, o hayvani becerende intihar etmiştir çoktan. Neden, bu işin kurali boyle.

  38. Adem Dogru said

    Bu şiire karsi yazilmis bir de şöyle bir siir var:

    dil uzattı yine biri başörtüsüne
    bir bak kim karışır kimin işine
    orucuna da al başına geçir
    allah demişse tak, bundan sanane.

    bizim kitabımızda yoktur ihanet
    ağzımı bozacağım, hakkin helal et.
    sarhoş isen durma bir doktora görün
    o “ney” i de bir tarafına monte et

    içmişsin anlaşılan uyanırsın sabret
    esas sarhoş iken olmaz ibadet
    zil zurna savaşa gitseydi eğer atalar
    i… olurdu senin gibi bu aziz millet

    atatürk’ü bismillah ettin lafına
    düştün “yat kalk ona dua et” gafına
    ibadet yalnız allah için yapılır
    sokamadık bunu senin mermer kafana

    analardır bu vatanı “anadolu” yapan
    küfrettiğini gördüm onlara çaktırmadan
    anan bilseydi babanı bilmeyeceğini
    öldürürdü kendini seni doğurmadan

    gün geçtikçe sarılıyor bu millet dinine
    değil hesap sormak senin ne haddine
    homomermerussun evrimleşeceksin!!!
    geleceksin elbet bir gün kendine

    ey bağnaz kafalı,cahil,nasipsiz
    sanma bu ülkeyi böyle sahipsiz
    yarın bir gün mevla bir savaş verse
    sen mi koşacaksın allah allah diye şerefsiz.

  39. yorum said

    Eski Türk tarihiyle ilgili araştırmalara girmek lazım aslında. Ancak bu tür bilgilere ulaşmak çok zor. Neyse bu akşamlık bu kadar yeter diyelim.By 😀

  40. raswashe said

    E biz göstermişiz tarihin sayfalarından birinde. Bir kale içeriden çökertilir. Biliyorsunuz. Amerikan askeri stratejisi ve donanma bilgileri tamamen Osmanlı Stratejisinden alınmadır. Donanma askeri dedikleri aslında bizim Leventler. 🙂

  41. raswashe said

    Resmi tarihçiler kabul ediyorlar. Ancak dediğiniz gibi onlar da kabul ettiremiyorlar. Yazımda sözünü etmiş olduğum antlaşmadan kaynaklı. Ancak TÜRK TARİH TEZİ, Sinan Meydan gibi tarihçilerimiz sayesinde dünyaya kabul ettirildi.

  42. yorum said

    Batı ülkelerinin Türk islam birliğine zarar verebilmek için yapamayacağı oyun yoktur. Bu arada içimizdede az işbirlikçileri yok hani.

  43. yorum said

    Televizyonda Hulki Cevizoğlunun programına 11 sene evvel katılmıştı. Bende izlemiştim. Oradan biliyorum. Aklımda kaldığı kadarıyla. Programı kaydetmedim. Dinleyip geçtim. Sözlerinin açıkça yalanlanmaması ancak resmi tarih tarafındanda kabul görmemesi dikkat çekiciydi.

  44. raswashe said

    Asimile edebilmek için. Hatta Avrupalı ve Amerikalı bu konularda gerçekleri bulup yazan araştırmacıları bile hemen dağa kaldırıyorlar. 😦

  45. raswashe said

    Yazının değil. Varsa o programın linkini rica etmiştim. 🙂 Zaten genel olarak ben kitaplarını ve makalelerini okudum.

  46. yorum said

    Yazılı yok bizzat kendisinin katıldığı bir programda dinledim.

  47. yorum said

    Milattan Önce 3000 yılında Sultan Cem isimli bir Türk hükümdarı bütün Avrupayı fethetmiş. Hatta Fransanın Nis şehrinide ilk o kurmuş. Fatihin oğlu Cem sultanın adı buradan gelir. Fatih bundan sebep bütün dünyayı fetih sevdasına kapılmış. Altınordu ve Timur İmparatorluğuyla ittifak kurmuş. Memluku İranı alıp Hindistana inecek. Türk İslam birliğini sağlayıp bütün Avrupayı vuracak Hıristiyanları İslamın boyunduruğu altına alacaktı.. Yahudi dönmesi komutanlar onun savaş sırlarını Vatikana sattılar. Fatih sefer yolunda 1481 de Gebzede şehit edildi. Rusya bu sebeple alel acele bağımsız oldu. Türk yurtlarını yutmaya başladı. Coğrafi keşifler bu sebeple başladı. Batı ülkeleri Amerikayı Hindistanı Türk işgali korkusundan buldu. Misyonerlik hareketleri köle ticareti bu sebeple başladı. Fatihin planlarının tersine Hıristiyanlar islam ülkelerini işgal etmeye başladılar. Hemde hepsini. Çoğu yerde toplu katliamlar yaptılar. Özellikle Amerikada kızıldereli katliamları korkunç boyutlardaydı. Ennihayet İslamın sancaktarı Osmanlıda çökertildi.
    Bunları resmi Türk tarihine kabul ettirmek o kadar zor işki. Hemen batı ülkeleri müdahele eder.

  48. raswashe said

    Yine, Hulki Cevizoğlu’nun programına çıkan 2 tane TTK Türkoloji Profesörü vardı. Onlar da paylaşmış olduğum bilgileri söylediler. Kazım Mirşan’ın hiç bir yazısın da “850000 yada 1000000 yıl” gibi bir tarihten bahsettiğini okumadım. Hangi program o? Link verebilirmisiniz? Eğer yasak değilse. 🙂

  49. yorum said

    Kazım Mirşan Hocayı biri bizzat Hulki Cevizoğlunun programında bir kaç kezde onun öğrettiği kişilerden dinledim. Türk tarihini 850000 yada 1000000 yıla kadar çıkartıyor. Çok abartılı tarihler veriyor. Bilgileri doğru yanlış karışık. 850000 yıl öncesi akıl mantık dışı. İspat edilemez. Orta Asyada deniz kurumuş bunlar doğrulanabilir bilgi. Verdiği çok eski tarihler doğrulanamayacak kadar eski. Birde insanlar için kılsız maymun demiş buda bende sanki ateist biriymiş gibi bir izlenim uyandırdı.
    Sizin tesbitler birebir doğru olsun. Bu benimde hoşuma gider ancak bunlar burada kalırsa önemi olmaz. Genel kanı görmesi lazım. Milattan önce 14000 e çıkan doğrulanabilir bilgileri vardır denebilir. Bunların genel kabul görmeside önemlidir. Yoksa lafta kalır.

  50. yorum said

    Bunlar Kazım Mirşan Hocanın yaydığı bilgilere benziyor. O çok daha eski tarihler veriyor. Ben bunların farkındayım ama Meydan Larusa elimi attığımda bana gelen bilgi bu şekildeydi. Ben doğru kabul etsem bile Kazım Mirşan hocanın bilgileri henüz genel anlamda kabul görmüş değil. Kabul görmesi için çalışılmalı. O zaman Türk tarihi silinip baştan yazılacak. Ben sizi yalanlamıyorum ama bu bilgileri Türk tarihinin genel bilgileri olarak kabul ettirebilmektedir iş. Bunun için çaba göstermek gerekiyor. Prof. Talat Tekin Gebze bölgesinin insanı. Onun eski Türk yazıtlarını birer birer okutmuş ancak oda resmi tarihin dışına çıkmamıştır.

  51. raswashe said

    Bu verdiğim bilgilerin kaynağı, Sn. Kazım Mirşan’dır. Kazım Mirşan Kimdir? (Bilmeyenlere!)

    Etrüsk Yazısını dünyada ilk defa okudu.
    Orhon-Selene Yazıtları üzerinde eşşiz incelemelerde bulundu.
    Onbinlerce yıllık Türk tarihini aydınlatıcı çalışmalar yaptı.
    Sölgentaş Mağarasında Türkçenin 16.000 yıllık izlerini buldu.

    Kazım Mirşan (1919-…) Bir Ön Türk araştırmacısı olan Kazım Mirşan, Doğu Türkistan’ın İli Nehri üzerindeki Kulca kentinde, 4 Temmuz 1919’da dünyaya geldi. 1932’de öğrenimine İstanbul’da devam etti. Almanya’da Berlin Üniversitesi’nde ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde inşaat yüksek mühendisliği okudu.

    Bildiği Diller:
    Almanca, Rusça, İngilizce ve Türk lehçeleri (Tatarca, Özbekçe, Başkurtça, Tarançıca, Kaşkarlıkça (yani Uygurca), Kazakça, Kırgızca, Azerice, Türkiye Türkçesi ile kendi ana lehçesi olan, Tümenlikçe) dışında Yunanca, Latince, İtalyancayı meslek araştırmalarına yarayacak kadar bilen Mirşan, hayatının büyük bir kısmını Ön Türk tarihi ile ilgili araştırmalara adadı.

    Çeşitli Savları
    Yazı M.Ö 16.000 yılında Türkler tarafından icat edildi.
    Kürtçe’nin Ön-Türkçe’den sözcükler barındırdığı gibi bu sözcükleri Arapça ve Farsça’ya da taşımıştır.
    Anadolu’da da Ön-Türkçe yazıtlar bulunmaktadır.
    Latin, Yunan, Fenike ve Kril alfabelerinin Ön-Türkçe’den oluşmuştur.
    Roma’nın küllerinden kurulduğu medeniyet olan Etrüskler Türk’tür. (Etrüskçe yazıtlar ilk defa 2004 senesinde Kazım Mirşan tarafından çözümlenmiştir.)
    Etrüskçe Türkçe’dir
    Skandinavya ve Avrupa’da 5000’den fazla Türkçe yazıt bulunmaktadır.
    Mısır’daki eşteşlerinden 2000 yıl daha eski ve iki kat daha büyük olan ve şu anda yasaklanmış bölgede bulunan piramitler Türkler tarafından yapılmıştır.
    Eserleri:
    Türkçe
    1966: Türk Metriği
    1970: Prototürkçe Yazıtlar
    1978: Altı Yarıq Tigin (182)
    1983: Prototürkçe’den Bugünkü Kürtçeye
    1983: Urgun-Selene Yazıtları için Kabul Olunan Tarih Tespitlerinin Yeniden Gözden Geçirilmesi
    1985: Anadolu Prototürkleri
    1990: Prototürk Bilginlerine Göre Astrofizik
    1991: Bolbollar
    1993: Prototürkçe Yazıtlar Hakkında Konferans
    1993: Yazı İşretleri
    1993: Alfabetik Yazı Başlangıcı ve Glozel Yazıtları
    1994: Alfabetik Yazı Başlangıcı
    1992: Tatarcanın Türk Alfabesi İle Yazılması (12)
    1995: Side Bitigtaşları
    1995: Öztürkçe “-sal” eki
    1996: Preportekiz Bitigtaşları
    1996: Barış Yolunda Eğitim
    1997: Bugünkü Avrupa Dillerinde Prototürkçe İzleri
    1996: Fiillerin İsim Ve Mastar Halleri İle Sıfat-Fiil ve Zarf-Fiil Alanlarında Bugünkü Avrupa Dillerinde Etrüskçe İzleri
    1998: Dinlerin Gelişimi, Erken Türk Dininden Doğan Dinler, Side, Pre-portegiz, Glozel, Pre-Mısır, Etrüsk, Protpgrek ve Hinduizm, Tevrat, İncil, İslam
    1998: Etrüskler, Tarihleri, Yazıları ve Dilleri
    1999: Türk Takvimi
    1999: Erken Türk Devletleri ve Türük Bil
    2000: Sölgentaş Mağarası
    2000: Bilge Atun Uquq: Türük Bilge Qağan Nine Bitig
    2000: Moğulstandaki Kısa Yazıtlar
    2000: Hiyeroglifler
    2000: Avrupa,Sibir ve Orta Asyadaki En Eski Yazıtlara Dayanılarak Deşifre Edilen Pra-Mısır Hiyeroglifleri
    2001: Makaleler
    2003: Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları
    İngilizce
    1986: Univerzum bir çerçeve gibi Statik bir sistemidir?
    1992: Anadoludan Piktogrammlar, Petroglifler, ISUB-ÖG ve UW-ON yazıtları
    1992: Prototürk Bilginlere göre Kozmik invariansların Manipülasyonu
    1996: Fiillerin İsim ve Mastar Halleri ile Sıfat-Fiil ve Zarf-Fiil alanlarında Bugünkü Avrupa Dillerinde Etrüskçe İzleri
    2000: Avrupa,Sibir ve Orta Asyadaki En Eski Yazıtlara Dayanılarak Deşifre Edilen Pra-Mısır Hiyeroglifleri
    2002: Eski Türk Bilginlerine göre Fizik ve Astrofizik Bilimi [The Science of Physics and Astrophysics According Old Tukish Scholars]
    2003: Erken Türklerin Skandinavya Yazıtları
    2003: Erken Türklerin Anadolu Yazıtları
    Almanca
    1968: Hiperstatik Sistemlerin Eşdeğer Yükler ile Hesabı
    1973: Proto-Grekçe Yazıtların Deşifre Edilmesi
    1993: Alfabetik Yazı Başlangıcı ve Glozel Yazıtları
    1993: Prototürkçe Gramer
    1996: Pro-Portekiz Yazıtları
    1996: Türlü Dillerde Proto-Türkçe İzleri
    1997: Etrüsk Yazıtları

  52. raswashe said

    Göktürk Kağanlığı diye bir kağanlık yok. Sizin de daha önce bahsetmiş olduğunuz eğitim müfredatıyla, biz Türklerin topu topu 2000 bin yıllık bir millet olduğumuzu yutturmaya çalışan yabancı kaynaklardan dolayı biz öyle biliyorduk. Bu tarihleri öyle sanıyorum ki Vikipedi tarzı bir kaynaktan aldınız.

    Bu kaynaklar da ve bizim okullarda öğrendiğimiz tarihi kaynaklar da M.S. 734 Yılında Bilge Kaan’ın öldüğü, M.S. 735 Yılında da oğlunun bu taşları diktirdiği yazılıydı. Sanırım hala da öyle yazılı. Neden?

    Nedeni, İsmet İnönü’ nün Amerikalılarla yapmış olduğu “Fulbright Antlaşması”
    Peki nedir Bu Fulbright Antlaşması? :
    Milli Eğitimimiz 27 Aralık 1947’de imzalanan ve “Fulbright Antlaşması” olarak anılan ”Türkiye ve ABD Hükümetleri Arasında Eğitim Komisyonu Kurulması Hakkındaki Anlaşma’nın sonucu olarak, bütünüyle Amerikalı uzmanlar ve CIA tarafından, Amerikan çıkarları doğrultusunda biçimlendiriyordu.
    27 Aralık 1947’de imzalanan Eğitim Komisyonu’yla ilgili antlaşmanın 5. maddesi şöyleydi:
    “Komisyon, dördü TC vatandaşı ve dördü ABD vatandaşı olmak üzere sekiz üyeden kurulu olacaktır. Bunlara ek olarak Türkiye’deki ABD diplomatik heyetin başı, (Amerikan Büyükelçisi) komisyonun fahri başkanı olacaktır.Komisyonda oyların eşit oluşması durumunda kesin oyu misyon şefi (Amerikan büyük elçisi) verecektir.”
    Komisyonun ABD vatandaşı olan dört üyesinden ikisinin elçilikteki CIA mensupları arasından seçileceğinden kuşku duymamak gerekir, böylece CIA, Milli Eğitim Bakanlığı’na rahatça sızma olanağı bulacak ve komisyon üyesi sıfatıyla öğrenci ve eğitim üyeleri arasında ajanlar devşirmekte hiçbir güçlükle karşılaşmayacaktır.
    Okul kitaplarına ve ders kitaplarına Amerikan propagandasının etkinliğini artırmak için malzeme hazırlayacaklardır.”-Senatör Haydar Tunçkanat’ın “İkili Antlaşmaların İç Yüzü” ve “Amerikan Emperyalizmi ve CIA” adlı kitabından.-

    TTK (Türk Tarih Kurumu) Profesörleri daha önceleri arkeolojik kazılara katılmaktansa yabancı Türkolog ve arkeologların yazmış oldukları makalelerden derleme yapıp kitap yazmak onlar için hem daha az masraflıydı hem de az riskliydi. Çünkü Devlet bu tip araştırmalara yeterli kaynak vermiyordu ya da kendi cebinden ödediği paralarla çıkarttıkları yayınların içeriğini onaylamazsa baskıya bile gidemiyordu. 😦

    Allah’a (C.C.) çok şükür günümüzde böyle değil. Yani isteyen herkes istediği kitabı bastırabiliyor. Sonra toplatılıp yakılıyor o başka. 🙂

    Ben size işin doğrusunu aktarayım. 🙂

    ORHUN (KÖKTÜRK) KİTÂBELERİ’nin hiç bir yerinde bir KÖKTÜRK kağanlığından sözedilmez!… KÖKTÜRK Hakanı, GÖKTÜRK Kağanı, GÖKTÜRK halkı diye bir tabir de yok!… O dönemle ilgili ÇİN tarih kaynaklarında da “KÖKTÜRK devleti” diye bir devlet yoktur!.. Aynı tarihli ARAP ve FARS kaynaklarında, BİZANS kaynaklarında da böyle bir devletten bahsedilmez!

    – ÖKÜK – TÜRK; RABBÂNÎ TÜRK, İLÂHÎ TÜRK, KUTSAL TÜRK demektir!.. TANRI’nın yeryüzüne görevli indirdiği TÜRKLER için kullanılan bir sıfattır.

    Peki, o bölgede bir GÖKTÜRK devleti yoksa, hangi TÜRK devleti vardır?..

    — M.Ö 9000 – M.Ö. 1517 yılları arasında BİR OY Konfederasyonu,

    — M.Ö.1517 – M.Ö.879 yılları arasında AT UKUŞ BİL Konfederasyonu,

    — M.Ö.879 – M.S. 575 yılları arasında TÜRÜK BİL konfederasyonu

    olduğu tesbit edilmiştir.

    ORHUN KİTÂBELERİ’nin dikilişi, TÜRÜK BİL dönemine denk gelmektedir.

    Bu konfederasyonlar bir çok devletten oluşmaktaydı. Tıpkı Çingiz Kaan’ın kurduğu MOĞOL-TÜRK imparatorluğu, veya SELÇUKLU DEVLETİ gibi..

    TÜRÜK BİL konfederasyonu da şu devletlerden oluşuyordu:

    — ÖTÜKİN YIŞ: (Merkezî devlet)

    — ALTUN YIŞ : ALTAY devleti

    — UÇUĞUY YIŞ : İÇKİ TÜRKİSTAN (Orta Türkistan) devleti

    — ÖKÜGİMİN YIŞ :URAL devleti

    — BU TÜRÜK BİL : BERİ TÜRKİSTAN devleti (Batı Türkistan)

    — OK-UDURİKİN YIŞ : KORE ve MANÇURYA devleti

    — ŞUNTİNG UYUZ : UYGUR devleti

    Bu bilgilerden anlaşılacağı gibi, Kitâbelerde geçen ÖTÜKEN YIŞ tabiri, ÖTÜKEN ormanları değil, MERKEZÎ DEVLET’tir!. Darda kalanın MERKEZÎ DEVLET’e sığınması istenmektedir… Zaten darda kalan bir milletin ormana kaçması (hangi orman? nerede?) önerisi, başarılı bir devlet adamının taşa vurduracağı bir şey olmasa gerekir!..

    ORHUN ABİDELERİ’ne dönersek; bu yazıtlardan KÜL TİGİN ve BİLGE KAĞAN yazıtları, KOCHO TSAYDAM bölgesindeki ORHUN IRMAĞI civarındadır. BİLGE TONYUKUK yazıtları ise, bunlardan 360 km uzakta, Tola Irmağı’nın yukarı yatağındaki BAYN TSOKTO (Bayn Çokto) bölgesindedir.

    BİLGE TONYUKUK yazıtlarının, (Orhun Irmağı civarında olmamasına rağmen), Orhun yazıtlarıyla birlikte düşünülmesi, anılması KÜL TİGİN ve BİLGE KAĞAN yazıtları ile aynı döneme ait olması, ve aynı konuları içermesindendir.

    Yazıtlar TÜRK DİLİ, TÜRK TARİHİ, TÜRK TÖRESİ hakkında önemli bilgiler vermektedirler… TÜRK adının ilk kez M.S. 720’lere ait bu yazıtlarda geçtiği iddia edilir… Halbuki biz Milât’tan çok önce KİL TABLETLER’de TOURKİ ve TURUKKU olarak geçtiğini gördük. Ayrıca TURSAKA, TURUSK, ETRÜSK, TURUŞKA, TURHAN, TYRRHEN şekilleriyle pek çok yerde rastlanır.

    Yazıtların üçü çok önemlidir. Batılı tarihçileri ve onlara dayanan bizim tarihçilerimize göre, iki taştan oluşan TONYUKUK ANITI 716 yılında, KÜL TİGİN ANITI 732, BİLGE KAĞAN ANITI ise 735 yılında dikilmiştir.

    Peki gerçek tarihi nedir?

    ORHUN KİTÂBELERİNİN GERÇEK TARİHİ M.S. 575’DİR!.. (Tabi bu dikilmiş olan taşın tarihi. Üzerinde ki bilgilerin değil!!!!)

    Üzerindeki yazıların Hiungnu (Hunlar M.Ö. 220 – M.S. 216 = 416 Yıl) dönemine ait olduğu görüşündedirler.

    Çin, kuzeybatısında yaşayan kavimlere Hiungnu, yani Hun diyordu. “En az bin yıldır, bazen toplanıp
    büyüyerek, bazen parçalanıp dağılarak” orada yaşamakta olan bu topluluğu Teoman (Tuman) Han, MÖ 220
    yılında bir kere daha toplayıp, ileride, Kore’den Aral Gölü’ne, daha sonra Kırım’a kadar uzanacak olan
    devletin temelini attı. Bu toplanma Çinlileri korkuttu ve uzun zamandır yapmakta oldukları meşhur Çin
    Seddi’ni MÖ 214’de tamamladılar ama Türkler karşısında o da pek işe yaramadı.
    Tuman Yabgu’nun, Türk töresine aykırı hareket etmeye başlaması üzerine, hükümdarlık oğlu Mete
    (Mavdun=Bahadır) Han’a verildi.
    Hunlara altın çağını, MÖ 209-174 yılları arasında Mete Han yaşattı. O, bütün Türk tarihinin de en
    büyüklerindendir. Türkler onu, “Oğuz Kağan” adı ile bir destan kahramanı yapıp, ebedîleştirmiştir.
    İşte o yazı Oğuz kağandan itibaren aktarılarak gelmiş olabileceği görüşündeler.

    Hadi o yazıların Oğuz Kağan’dan aktarılmadığını varsayalım.

    KÜL TİGİN kitâbesi, BİLGE KAĞAN’ın ağzından yazılmıştır. KÜLTİGİN (GÜLTEKİN), BİLGE KAĞAN’ın kardeşi, buyrukçu ihtiyar TONYUKUK ise onun veziridir.

    Anıtların olduğu yerde yalnızca dikilitaşlar değil, yüzlerce heykel, balbal, şehir harabeleri, taş yollar, su kanalları, koç ve kaplumbağa heykelleri, sunak taşları, yani pek çok TÜRK ESERİ vardır.

    URKUN’daki ( Orhun) KÜL TİGİN YAZITLARI’nın taşa vurulması 732’de olamaz!.. Çünkü İSLÂMİYET’in ORTA ASYA’ya yayılması 708 yılında başlamıştır. 750’deki TALAS savaşından sonra İSLÂMİYET tümüyle bölgeye hâkim olur. ARAP ALFABESİ 708’den sonra bölgede kullanılmaya başlanmıştır. Araplar’ın etkisinin arttığı bu dönemde bir KAĞAN’ın kendi başarılarından söz etmesi, ORHUN ALFABESİ kullanması pek mantıklı görünmemektedir.
    Öte yandan M.S. 6. Yüzyılda yaşamış olan ÇİNLİ tarihçi LİU MAU-TSAİ’nin 552, 554, 556 tarihlerini taşıyan makaleleri, KÜL TİGİN’e aittir!.. 500’lü yıllarda yaşamış olan Çinli tarihçi, hakkında makaleler yazılmış olan KÜL TİGİN, nasıl olur da 200 yıl sonra TAŞ diktirebilir???

    ORHUN (Türük Bil) ALFABESİ’nin temelini teşkil eden TAMGALAR (ve HARFLER) ile yazılmış pek çok anıt ve yazıt TÜRKİSTAN’da (ORTA ASYA), KAFKASYA’da, AVRUPA’da ve ANADOLU’da bulunmuştur. Ayrıca ÇİN’de, MISIR’da, KUZEY ve GÜNEY AMERİKA’da benzer İŞARETLER’e rastlanır… Batılılar kendi ülkelerinde de rastladıkları bu karakterlere RUNİK YAZI, FUTHARK ALFABESİ adını vermişler ve sahip çıkmaya kalkmışlardır.

    Ayrıca, yanlış bilinen bir geçeği daha söyleyeyim size. Biz okulda tarih derslerimizde Türkler’in Anadolu Topraklarına 1071 Yılında geldiğimiz yutturuldu. Oysa ki günümüzde Hakkari, Van, ..vs Anadolu’nun Türk Tamgalarına rastlanmıştır ve yaklaşık 40 Bin yıllık olduğu söylenmektedir. Alparslan Han, 1071 Yılında Anadolu Topraklarına ilk defa gelmedi. Son defa geldi ve bir daha da gitmedik. Ve gitmeyeceğiz de. Allah (C.C.) izin verdiği ve koruduğu müddetçe bu topraklar Türklerindir.
    Ve evet. Türkler kılıçla müslüman olmamışlardır. 🙂 Kuteybe ibni Müslimin’e atılan iftira çok büyüktür. 😦 Dahası bu hakaret sadece bir insana değil aynı zaman da da İslam’a hakarettir. Bu sayede İslam inancı hakkında az bilgisi olan insanları kendi taraflarına çekebileceklerini zannediyorlar. Ama aldanıyorlar. En büyük plan yapıcı Allah (C.C.)’dır.

  53. ismail said

    Bu büyük elektron benim tahmin ettiğim kimse olmalı ya kesin olarak bilemiyorum. İlk ayetin peygamberimize mağarada inmesinin sebebi o mağara peygamberimiz Hz. Muhammed(asm)in yüce Allaha ibadet yeri olmasındandır. İlk vahiyde o sırada gelmiştir. Kuranı Kerim peygamber efendimizden sonra yazılmamış. Peygamberimiz döneminde ayet ayet yazılmış saklanarak muhafaza edilmiştir. Hazreti Osman döneminde ayetler sıraya dizilmiş düzenlenmiştir. O dönemlerde kağıt olmadığı için yazılar Ceylan derisine yazılarak muhafaza ediliyordu. Kağıt Bağdata 793 te geldi. Yine Kuran bozulamasın diye çok fazla sayıda hafız tarafından ezbere alınmıştır. Allaha karşı büyüklenen bu şahıs Kuranı Kerimde hiçbir açık bulamaz. Ancak bulduğunu zanneder. Benden tafsiye Allaha karşı büyüklenmeyip bir an önce İslamiyete dönmesi. Çünkü Allah ayetlerini inkar ederek büyüklenen pekçok kimseyi sırf burunları sürtsün diye derecelerini düşürerek hayvan olarak bir daha dünyaya getiriyor. Allaha büyüklenen bir Yahudi gurubunun aşağılık maymunlar olduğu Kuranda yazar. Bu reenkarnasyon değildir. Sadece derece düşmesidir. Allah herşeye gücü yetendir.

  54. ismail said

    Göktürk hükümdarı Bilge kağan yazıtları 730 lu yılların başlarında dikilmiş. Bilge Kağan 683-734 yılları arasında yaşamış. Yani Kuranı Kerimden indirilişinden yaklaşık 100 yıl sonra hükümdarlık etmiş. 716 dan 734 e kadar. Kuranı Kerimde yazan Zulkarneyn ayetlerinin Bilge Kağan yazıtlarına benzemesi Bilge Kağanın Kuranı Kerimi görerek bu sözlerden etkilendiğini gösterir. Az bir ihtimal ile Zulkarneyn ayetlerinin 100 yıl sonrasından Bilge Kağandan bahsettiği yorumuda çıkarılabilir. Bilge Kağanın gidebildiği yerler en çok Hazar deniziyle Büyük okyanus arası olmalıdır. Ayetlerin Türk kavmine atıf yapıldığı söylenebilir. İki söylem arasındaki benzerlik dikkat çekici olsada bu konuda en doğrusunu Allah bilir.
    Zulkarneyn ayetleri konusunda araştırmacılar tarafından yapılan son yorumlar Zulkarneynin ilim sahibi bir kimse yada peygamber olduğu. Kendisine Allah tarafından bahşedilen bir uzay aracı(vasıtası)yla gökyüzüne açıldığı gökdeki iki güneşli bir dünyanın saldırgan olan yecüc mecüc adlı bir kavminin başka bir dünyanın kavmine sürekli olarak saldırdığı için yapılan şikayet üzerine Zulkarneynin bu gezegenin atmosferinin üst katlarını ateş topuna sardırıp o halkı gezegenlerine hapsettiği. Bu gezegenin atmosferi soğuduğunda Yecüc Mecüc sürüsünün gezegenlerindeki hapisten kurtularak ve uzay araçlarına binerek çevre gezegenler gibi bizim dünyamızada saldırarak işgal edecekleri varsayılır. Syıları insan sayısının 9 katıdır ve dünyayı felakete uğratacaklardır. Ayetler doğru fakat ayetlerden bu çıkarımlar varsayımdır. Daha önceleri bu kavmin bir dağın içinde yada yer altında yaşadığı varsayılıyordu.

  55. ismail said

    Ben Türklerin inandığı Göktanrılığın hak din olarak geldiğini sonradan yozlaştığını söylemişim. Yazıda benzerlik var neredeyse aynı gibi.
    Velevki göktanrılığı olsun ben ona şaman demiş olayım. Ben demişimki hak din olarak gelmiş sonra yozlaşmış. Ben bunun hak din olarak geldiğini söylediysem bunda yanlışım yok. Dünyanın pek çok yerine hak dinler İslam ahlakıyla gelmiş zamanla insanlar bozmuş. Yozlaştırmış. Ben eski Türklerin doğru din üzerinde olduklarını söylemişim. İslam gelmiş eski dinin hükmü dolmuş.

  56. raswashe said

    ” Ben Türk Bilge Kağan; doğuda gün doğusuna, güneyde gün ortasına kadar, batıda gün batısına, kuzeyde gece ortasına kadar hep milletler bana bağlıdır. Bunca milleti hep düzene soktum, ilerlettim. Doğuya ordu sevk ettim. Bunca yerlere gittim.
    Tanrı (Tengri) yardım ettiği için milletime; gözle görülmeyen, kulakla işitilmeyen yerler kazandırdım. Tanrı (Tengri) buyruğu olduğu için, Devletli olduğum için size Kağan oldum. Tanrı yardım ettiği için dört yöndeki milleti derleyip topladım.
    Ey Türk Milleti; Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, ilini, töreni kim bozabilir? Ey Türk Milleti, titre ve kendine dön!”
    Bilge Kağan mealen ve orijinaldeki aslında şunları da anlatmaktadır:
    “Gittiğim yerlerde güneşin kavurduğu, güneşin battığı son millete gittim. Onların arasında hüküm verdim. Sonra dünyanın öbür ucuna, güneşin doğduğu yere vardım. Orada bulduğum milleti boyunduruğum altına aldım. Birbirileriyle olan çekişmelerine son verdim. Ordumla Tengri buyruğu olarak adalet getirdim. Tengri buyruğu olarak bunları yaptım….”

    Kehf Suresi 85. Ayet ile başlayalım: ” O DA BİR YOL TUTUP GİTTİ.”
    Kehf Suresi 86. Ayet: NİHAYET GÜNEŞİN BATTIĞI YERE VARINCA, ONU KARA BİR BALÇIKTA BATAR BULDU. ONUN YANINDA (ORADA) BİR KAVME RASTLADI. BUNUN ÜZERİNE BİZ: EY ZÜLKARNEYN! ONLARA YA AZAP EDECEK VEYA HAKLARINDA İYİLİK ETME YOLUNU SEÇECEKSİN, DEDİK.
    Kehf Suresi 89. Ayet: SONRA YİNE BİR YOL TUTTU.
    Kehf Suresi 90. Ayet: NİHAYET GÜNEŞİN DOĞDUĞU YERE ULAŞINCA, ONU ÖYLE BİR KAVİM ÜZERİNE DOĞAR BULDU Kİ, ONLAR İÇİN GÜNEŞE KARŞI BİR ÖRTÜ YAPMAMIŞTIK.
    Kehf Suresi incelenirse açıkça: Bilge Kağan’ın anlattıklarının birebir aynısı olduğu ve Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bu konunun aslının nakledildiğini göreceksiniz.

    Kur’an-ı Kerim’de Zülkarneyn (a.s)’den bahsedilirken; Zülkarneyn (a.s)’ın Allah’ın emri ile (buyruğu ile) bir ordu kurduğu, güneşin doğduğu yere bir yol tuttuğu, yine güneşin battığı yere, dünyanın öbür ucuna bir yol tutup gittiği, Allah’ın, O’na bu kavimler üzerinde; ister adalet ile hükmet, ister azap et yetkisi verdiği açık açık belirtilmektedir. Yine Zülkarneyn (a.s) kıssasında; Yecüc ve Mecüc isminde bozgunculuk yapan kavimden bahsedilmekte, bu bozguncuları Zülkarneyn (a.s) madenleri eriterek, set çekerek, engellediği anlatılmaktadır.
    Zülkarneyn (a.s)’ın özelliklerine baktığımızda; büyük bir orduya sahip olması, kendisinin büyük bir komutan olması, ordusuyla tüm dünyayı gezmesi ve Allah’ın emri ile gittiği her yere iyilik, adalet ayrıca Allah bilgisi ve töre götürmesidir.
    Kudretli bir komutan, büyük bir ordu ve tüm dünyayı gezmesi…Özelliklere devam edecek olursak; Güneşin en doğduğu ve en battığı yere ve kuzey ve güneyin uçlarına kadar gitmesi. Ve aynı zamanda Allah’ın buyruğu ile gittiği yerlerdeki kavimlere adalet ve iyilik götürmesi…
    Şimdi bir de Bilge Kağan’ın yazıtlarda anlattıklarına bakalım:
    Aynı şekilde Bilge Kağan’ın (Bilge denmesi; bilgili, alim, erdemli bir insan olmasındandır.) Bilge Kağan da, tıpkı Zülkarneyn (a.s) gibi bir komutan olup, büyük bir orduya sahiptir. Ordusunun tıpkı Kehf Suresi’ndeki gibi (O da bir yol tutup gitti ordusuyla) ayeti gibi güneşin en doğduğu ve en battığı yere, kavimlerin üzerine gittiği (bu bir Tanrı buyruğudur demesi) yine adaletle hükmetmesi ve gittiği yerleri milletine kazandırması, buralarla beraber buraların değerli madenlerini ve zenginliklerini yine milletine kazandırması ve “Ey Türk Milleti, Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, ( ki burada da Kıyamete atıf yapılmaktadır.) ilin tören bozulmayacaktır,” diyerek, Türklerin Allah buyruğu ile hareket ettiklerini ifade etmesi tıpkı Kehf Suresi ile neredeyse birebir örtüşmektedir.
    Türkler, aynı zamanda genel millet olarak; Hz.Ali’nin (Kerremallahu veche- Hiç puta tapmamış) sırrında bir kavimdir.
    Atilla yazıtlarında geçen, Atilla Romalıları tarif ederken; “PUTA TAPAN KAVİMDİR” der ve şöyle devam eder; ” IRKIMDAN OLAN PUTA TAPMAZ!”
    Sanıldığı gibi Türkler Şaman olmamışlardır. Puta da tapmamışlardır. Varolduklarından beri tek Tengri, tek Allah inancına sahip olmuşlardır.
    Yine yazıtlardan öğrendiğimize göre Türkler; Allah’ın en büyük Kudret olduğuna, yeri göğü yarattığına, yeri yeşerttiğine, öldüren ve dirilten O olduğuna inanmışlardır….

    Oğuz, Öğüz, Öküz: (Güçlü, dev boynuzlu manasına gelmektedir.) = Bilge Kaan olarak anılır.
    Zülkarneyn ise Arapça’da; çift boynuzlu manasına gelmektedir.

  57. ismail said

    Atatürk olmasa ananı Yunan nineni İngiliz diyenler şirk koşuyor ben değil. Atatürkün tabi takdir edilecek yerleri vardır. Ama eleştirilecek yerleride çoktur. Artık art niyetli değil samimi olduğunuza inandım istediğinizi yazın cevap verebilirim. Vermezseniz canınız sağolsun. Gereksiz uzunlukları boşverin.

  58. ismail said

    Abdülhamiti bende takdir ederim. Atatürk sadece Yunanı yenmiştir. Kurtuluş savaşı yıllarında dindarları yanına çektiği doğru ama yenilen sadece Yunan. Osmanlı her türlü para silah ve kadro desteğini verdi. İşin sonunda Vahdettin ve sonrasındada Halife ve Osmanlı soyu ülkeden kovuldu. Devlet Osmanlı imkanlarıyla kurtulmuşdu. bizi işgal edenlere 1945 e kadar tazminat ödedik. Atatürk Arnavut asıllı sabatayist. Dedeleri asırlar evel anadoludan gitmiş. Aydın yada Konya tarafından. Ama sabatayist.
    İngiliz, İtalyan, ABD, Fransız, Japon ve sömürge güçleriyle çarpışılmadı. Onlar padişahliği kaldırıp M.Kemali getirmiş oldular.

  59. ismail said

    Ne abdülhamitin nede Cumhuriyetin aleyhine hiçbir kelime yazmadım. Sadece yanlış gördüklerimi kaleme getirdim. Benim okuduğum göktürk yazıtlarında Zulkarneyn olayı yoktu. Osmanlıyı yahudiler arkadan bıçaklayıp arapların üstüne attı. Araplarda sadece bir yerde şıhları haksız asıldığı için arkadan vurma var. Yahudiler ve dönmeler 1917-18 ihanetleriyle filistinde resmen devleti çökertti. İsrail bu sayede kuruldu.

  60. ismail said

    Ben o yazılara nasıl inandığımı söyleyeyim. Kendi elyazıları. Cumhuriyet çınarında, Afet İnanın yazıları (kendi elyazısı), Emil Lenayele verdiği demeçler, Kendi söylevve demeçleri. 1913 Bolayır yenilgisi Rıza Nurun anıları, 19 mayıs 1915 Çanakkale yenilgisi İngiliz belgeleri, Ekrem Şama tvde anlattı. 1918 Filistin bozgunu Cumhuriyet Çınarı kendi anıları.

  61. ismail said

    Dar ağaçları kurulmuş hocalar sallanıyor. Sayıları belli değil. şapka giymediler diye
    İslamiyeti savunurken öldürülenler peygamberler gibidirler. Onları öldürenler peygamber öldürmüş hesabına tutulurlar. (AYET)
    Yahudilik sembolü şapka takılmadı diye adam asılırmı? İnsaf.

  62. ismail said

    Yahudilerin yada sabetaycıların devlete çok büyük hizmetleri olanlarıda vardır. Kazım karabekir bütün her kesim tarafından sevilir. Sabetaycı olduğunu ABDliler açıkladı. Adnan Menderesinde öyle olduğu biliniyor. Kişilik meselesi. Çok iyi olanlarıda var. Kimsenin hakkını yiyemem.

  63. ismail said

    Bir adam kim olursa olsun ne şekilde olursa olsun devlet kurduysa artık ihanetten bahsedilemez. Çünkü devlet kurulmuştur. Ben sadece eleştiririm asla hain diyemem.

  64. ismail said

    >Arapların Türklerle savaştığına katliam yaptılarsa bunada inanırım. Türklerin bu sebeple müslüman olduğu yalandır.

  65. ismail said

    1412-21 Osmanlıya yahudi kökenliler ayaklanıp ayaklanma zor bastırıldı. Fatihi sefer yolunda Yahudi dönmeleri zehirledi. 1492 de İspanya yahudileri Osmanlı topraklarına devleti içerden çökertme hesabıyla kovuldu. Yahudi ihanetleri oyun büyük olursa daha fazla sürer. Verdiğim sitelere gir. Beni boşver. Zaten herşey yazılı.

  66. raswashe said

    Evet işimiz Allah’a kaldı. Haklısınız, Ateist biraz ağır oldu bunun için özür dilerim. Allah (C.C.) Affeder inşallah.
    Ancak ,
    “Hazreti Osman zamanında islamiyeti yaymak için orta Asyadaki Türk yurtlarına giden 2700 arap (çoğu sahabe) oradaki Şaman türklerinin ani bir saldırısıyla katledilmiş. Kafaları kesilerek teker teker öldürülmüş. Araplarda yaklaşık 740 a kadar Türklerle savaşmışlar. Bunlara inanmıyorsunuz. Başkaları tarafından İslam’a karşı olunsun diye yazılmıştır diyorsunuz da nasıl oluyor da

    “Ya Atatürk Arnavut kökenli. Ben sabetayın soyundanım diyor. 1683 ten başlayarak Sabetaycı arnavutların bitmez tükenmez ihanetleri yıktı Osmanlıyı. Yahudiyim diyor. Benim hiç dinim olmadı. Dinler denizin dibini boylasın isterim diyor. Hocalara Sonunuz geldi yakında toptan asılacaksınız diyor.Allah beyinlerdeki olgudur. Muhammed donsuz bedevi diyor. Ahlaksız arapın dini müesseseleriyle benim devletimin işi olmamalı diyor.Türkler Fatihin arkasından savaşarak serserilik etmiş diyor. Müslüman ülkeler halifelikbizde olduğu için habire Türklere saldırırlarmış. Halifelik kalkmasa gene saldıracaklarmış. Biz maymunlarız düşüncelerimiz insan diyor. ABD İngiliz yahudi lobisi getirdi onu başımıza. Türk Yunan savaşı onların senaryosu. O kadar yazı yazmışız aç bir oku. 1913 Bolayırda bulgara yenilgi, 1915 19 mayısta Çanakkalede İngilize yenilgi, başkada var. 1918 Ceninde İngilize yenilgi bu sebeple Osmanlı çöktü. Bu sebeple sabatayist dönmeler devlete kondu.” ya inanabiliyorsunuz. Bir ihanet 300 Yıl sürermi? Atatürk, Büyük Taarruz’dan sonra 1922 yılında, kan ve barut kokuları arasında, yanındaki bir subayın da duyabileceği biçimde ‘Truva’nın intikamını aldım’ demiştir. Fatih Sultan Mehmet de İstanbul’un fethinden sonra Truva’ya giderek Truvalı kahramanların anısına kurban kesmiştir. Ve “Truvalıların öcünü aldım.” demiştir.

    Mustafa Kemal Atatürk %100 Türktür. Dedesi orta Asya’dan göçmüş bir Yörük Türküdür ve adı da Börteçine’dir. Araştırınız..

    Etrafınızda kökünde sabetaycı bağları bulunan birileri illaki vardır. Her sabetaycı olan ya da annesi sabetayist olan siyonist olmuyor. Her sabetaycı ya da yahudi kan bağı bulunan “ne yapsak etsek de şu Osmanlıyı yıksak sonrada Kudüs’te bir Yahudi devleti kurup dünyayı buradan yönetsek” düşüncesinde olabilir mi? Olamaz. Öyle olsaydı şu an da dünyanın önde gelen Hahamları İsrail Devletine karşı olmazlardı. Son yazdığınız yazıya istinaden daha da bir şey yazmam.

  67. ismail said

    Tamam öyleyse işimiz Allaha kalsın. Öbür dünyada kararı Allah versin. Yazma bana. 1 ayete ters düşenin durumu hazinken sen beni ateist yapıyorsun. İşimiz Allaha kalmış yazmana gerek yok.

  68. ismail said

    Ya Atatürk Arnavut kökenli. Ben sabetayın soyundanım diyor. 1683 ten başlayarak Sabetaycı arnavutların bitmez tükenmez ihanetleri yıktı Osmanlıyı. Yahudiyim diyor. Benim hiç dinim olmadı. Dinler denizin dibini boylasın isterim diyor. Hocalara Sonunuz geldi yakında toptan asılacaksınız diyor.Allah beyinlerdeki olgudur. Muhammed donsuz bedevi diyor. Ahlaksız arapın dini müesseseleriyle benim devletimin işi olmamalı diyor.Türkler Fatihin arkasından savaşarak serserilik etmiş diyor. Müslüman ülkeler halifelikbizde olduğu için habire Türklere saldırırlarmış. Halifelik kalkmasa gene saldıracaklarmış. Biz maymunlarız düşüncelerimiz insan diyor. ABD İngiliz yahudi lobisi getirdi onu başımıza. Türk Yunan savaşı onların senaryosu. O kadar yazı yazmışız aç bir oku. 1913 Bolayırda bulgara yenilgi, 1915 19 mayısta Çanakkalede İngilize yenilgi, başkada var. 1918 Ceninde İngilize yenilgi bu sebeple Osmanlı çöktü. Bu sebeple sabatayist dönmeler devlete kondu. Kurtuluş savaşı işgalci senaryosu. Onu başımıza işgalciler getirdi. Anlatıyoruz anlamıyorsun. Sana kaç tane site adı verdik. dönüp bakmıyorsun. Emperyalist güçler ne istese onları yapmış. Resmen Osmanlı paylaşılmış. Senin yüzünden bende zora düşüyorum.

  69. raswashe said

    Son yazdığınız yazıya kadar iyi de de “Rasvaçhe de kemalistleri islamiyetin ve Türklüğün kurtarıcısı olarak gören kör cahillerden. Herşeyide döktüremiyoruzki kanunlar onlardan yana. Kızınca kızdı oluyor.” İşte bu yazıyla ne olduğunuz çıkmış ortaya. İnsanları yaftalayarak ya da hakaret ederek bir yere gelemezsiniz ve gelemeyeceksiniz de. Yazdığım hiç bir şeyi doğru anlayamamışsınız. Yada anladınız ama İblise hizmet ettiğinizden anlamazdan geliyorsunuz. Ben Kemalist değil, Türkçüyüm. Türkçülüğü savunurum. Sizin gibi Osmanlıyı arkasından bıçaklayan arap aşığı değilim. Orhun yazıtlarına deli saçması diyen zaten benim gözümde kör cahilin önde gidenidir. Orhun yazıtlarıyla, Kur’an-ı Kerim’de Zülkarneyn kıssasını bir karşılaştırın isterseniz. Kelime kelime aynısı yazıyor. İslamın Kurtarıcısı Allah (C.C.)’dır. Bu yükmü bir insana yükleyerek zaten şirk koşmuş oluyorsunuz. Bu arada benim adım raswashe. Rasvaçhe değil. Ben sizin isminize İsmail değil de İsfitil desem hoşunuza gider mi? Siz daha karşınıza alıp yazıştığınız bir insanın anlattıklarını anlamaktan acizsiniz. Daha hala haklı olma için çabalayıp duruyorsunuz. İstediğiniz kadar hakaret edin. İstediğiniz kadar cümle sarfedin ama benim gözümde kendini aydınlar sınıfında zanneden bir zavallısınız. Bu da size son sözümdür. “Elektrikler kesildiği için” olan cümlenizle başlayan yazınız işi zaten tatlıya bağlamak üzereydi. Ama bu son yazdığınız ile gerçekte nasıl bir kişilikte olduğunuz ortaya çıktı Allah (C.C.)’a çok şükür. Siz gidin, din adı altında insanlar oruç tutmuyor diye evlerini yakın. Sonra da kalkıp bir şey yapamıyoruz ki kanunlar onlardan yana deyin. Madem bu kadar nefret ediyorsunuz bu ülkeden ve insalarından, gidin başka yerde yaşayın arkadaş. Bu ülke ne kendini Kemalist zannedenlere ne de İslam’ı tebliğ ettiğini zanneden inanlara kalmayacak. Bunu böylece bilin. Benim gözümde bir ateistten hiç bir farkınız kalmamıştır. Aşağıda ki yazdığım yazıyı okuyun sonra gidip bir aynaya bakın bakalım kör cahil kimmiş. Nokta

  70. raswashe said

    Elektriklerinizin kesilmesine üzüldüm. Ancak buradan bakınca iyi olmuş sanki. Biraz sakinleşmişsiniz. 🙂 Çünkü benim yazdıklarım sizin çizginize paraleldi aslında. Sadece bazı düzeltmelerle. Ben de dedim ki; Türklerin, İslamiyet’e nasıl bu kadar kolay geçtiklerini anlatabilmeniz için Tengrizm inancının ne olduğu konusunda bilgili olmanız gerekmektedir. Şamanizm diye bir din yoktur. Şamanizm dediğimiz şey, Tengrizm inancından kopmuş bir metoddur. Çünkü zaten Tek Tanrılı bir inanca sahip olan Türk Büyükleri de diğer Hakk dinlerine mensup halklar gibi bir Peygamber geleceğinden haberdar idiler. Biliyorsunuz ki Son İslam Peygamberi ve en Yücesi Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimiz geldiğin de, sadece Türkler değil aynı zamanda zaten son peygamberin geleceğini bilen bir çok Yahudi ve Hıristiyan’da İslam’a geçmiştir.

    İslam zaten hep var. Yüce Allah (C.C.) Kainatı yarattığından beri. Hatta daha öncesinden. İslam, Hz. Muhammed (S.A.V.) ile gelmedi. Hz. Adem (A.S.) ile geldi. Son Resul Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimiz’de mükemmelleştirildi ve bir daha İblisin kandırdığı insanlar tarafından değiştirilemesin diye de Yüce Allah (C.C.) tarafından korunmaya alındı. Kur’an-ı Kerim değiştirilemedi ama Muhammed-i Ahlakiye anlayışının değiştirildiğini sizde kabul edersiniz herhalde. (“Başı açık kadınlar satılıktır!” gibi bir söz başka türlü bir ağızdan çıkmaz. Ya da “4 kertenkele öldüren cennete gider” gibi bir cümle. Örnekler çoğaltılabilinir.) Ama bu demek değildir. İslam işte bu. Ben de size diyorum ki eğer ateistlere İslam’ın ne olduğunu anlatmak istiyorsanız önce kendi içimizde ki bu insanları düzeltmeliyiz. İslam’ın anlatımı yaşayarak olur. Kelimelerle anlatarak değil. Ve bu 4 Halife döneminden sonra bitmiştir.

    Anlıyorsunuz değil mi? Zaten tek soy var. Hz. Adem (A.S.)’dan başlar, Hz. Muhammed (S.A.V.) Efendimiz ile son bulur.
    Hz. Davut (A.S.)’da, Hz. Musa (A.S.)’da, Hz. İsa (A.S.)’da zaten bir İslam Peygamberi ve Resulüdür.

    Bu noktadan sonra, siz bana ya da başka birine “Mustafa Kemal ABD ve İngiliz yahudi lobisinin ve batı Avrupa ülkelerinin Osmanlıyı işgal ederek tasfiye etmesi Mustafa Kemalide yerine getirmeleri olayıdır. Devrimleride onlar yaptırmıştır. Yunan bu arada Kemalistleri kahraman yapmak için emperyalist güçler tarafından kullanılmıştır.” derseniz eğer orada bir durup düşünmenizi beklerim sizden. Ve bugüne kadar bu konuda okuduklarınızı bir sorgulamanızı beklerim sizden. Neden mi? Çünkü O dönemde son kalan İslam ordusu, yıkılan bir İslam İmparatorluğundan arta kalanlardır. Eğer stratejiden biraz anlıyorsanız, Asker ne kadar güçlü ve bilgili olursa olsun, İyi bir lider yoksa başlarında savaş meydanlarında darma duman olurlar. Tarihte de örnekleri fazlasıyla vardır. Evet Atatürk bir insandır. Sadece Allah (C.C.)’a tapılır. Ama Atatürk, İslamın son ordusunun başına Allah (C.C.) tarafında getirilmiştir. Bunu göremiyormusunuz? Bir peygamber gibi değil elbette. Bunun altını özellikle çiziyorum. ATATÜRK BİR PEYGAMBER DEĞİLDİR. SON PEYGAMBER HZ. MUHAMMED (S.A.V.) EFENDİMİZDİR. Ancak Hakk adına olmayan bir savaşa başka türlü Evliyalar müdahale eder mi sizce? Madem “Mustafa Kemal ABD ve İngiliz yahudi lobisinin ve batı Avrupa ülkelerinin Osmanlıyı işgal ederek tasfiye etmesi Mustafa Kemalide yerine getirmeleri olayıdır.” da, Evliyaların bu savaşta ne işi vardı diye sormazlar mı adama.

    Cumhuriyet dediğiniz kavram bir ülkede öyle şıp diye ortaya çıkıp da devrimlerle desteklenerek gelmez. (Tabi Marx, Lenin ve Stalin gibi adamlara yapılan para, silah ve her türlü destekle olduğu gibi değil) Bunun bir evveliyatı vardır. Sizin o yahudi lobisi dediğiniz kavram Atatürk ve Cumhuriyetle değil ta Osmanlı döneminde gelmiştir. II. Abdülhamit Han’ın tahttan indirilişi bu esasa dayalıdır.
    Sizin o okuduğunuz tarih kitaplarında olmayan bir şeyi söyleyeyim size.
    Cumhuriyetin tohumlarını II. Abdühamit Han atmıştır. Atatürk tamamlamıştır. Nasıl mı?

    “İlk defa elektriği, gazı getiren, ilk modern eczanemizi açtıran, İlk otomobili getiren, 5 bin km kara yolunu yaptırtan, Dünyanın ilk metrolarından birini Karaköy-Taksim arasına yaptıran, atlı ve elektrikli tramvaylar kuran, Kudüs-Yafa, Ankara-İstanbul ve Hicaz demir yollarını yaptıran (Haydarpaşa Tren İstasyonunu da tabi), İstanbul’un binlerce fotoğrafını çektiren, Arkeoloji müzeciliğini başlatan, Chicago’daki turizm fuarına ülkemizi ilk kez sokan, Kuduz aşısının bulunmasından sonra Ülkemizin ilk Kuduz Hastanesini (İstanbul Darü’l-Kelb Tedavihanesi) açtıran, Okullara (Hristiyan okulları dahil) gönderdiği emirde, Türkçe’nin iyi öğretilmesini isteyen, Azerbaycan okullarında Türkçe yasağını kaldıran, Paris’te İslam Külliyesi kuran!, Israrla yerli kumaş giyen, Hereke bez fabrikası ve Feshaneyi kuran, Ziraat Bankasını kuran, Ticaret, Sanayi ve Ziraat Odalarını açtıran, Modern matbaa makinelerini Türkiye’ye getirten, ücretsiz kitap dağıttıran, 6 bin kitabın çevrilmesini sağlayan, Beyazıt kütüphanesini kurup 30 bin kitap bağışlayan (10 bini el yazmasıdır), Latin Amerika ülkeleri ile diplomasiyi başlatan, Beş vakit namazını aksatmadan kılan, hiçbir evrakı abdestsiz imzalamayan (hatta yere bile basmayan [yatağının dibinde teyemmüm tuğlası bulunduruyordu]), Yeni gemiler alan, toplar(Çanakkale Savaşı’ndaki çoğu top), tüfekler getirten de!, Telefonu Avrupa’dan 5 yıl sonra ülkemize getiren de O dur!, Kiliselere, sinagoglara yardım eden (hatta Vatikan’da kilise yapılmasına bile yardım eden), Peygamberimize, dinimize veya Osmanlıya hakaret içeren oyunları kaldırtan (Fransa-İngiltere-Roma-ABD) (Bir piyes için bile Alman İmparatorunu devreye sokmuştur), Darülaceze yaptırıp içine sinagog, kilise ve cami koyduran, Çocuk hastanesi (Şişli Etfal [çocuklar] Hastanesi) açtıran, Kendisine “Allah’ın belası”diyen Namık Kemal’i Rodos ve Sakız adası valiliklerine atayan, parasını cebinden ödediği yerde kabir yaptırtan, Posta ve Telgraf teşkilatını kurduran (Sirkeci Büyük Postane binası..), Abdülhamit ve Abdülmecid (dünyanın ilk torpido atan denizaltısı) adında denizaltılarımızı Taşkızak tersanesinde yaptırtan da (üstelik kendi cebinden..), O!, lkokulu zorunlu tutan (kız ve erkeklere), ilk kız okullarını açtıran, 15 tane okulda karma eğitime ilk defa geçen, Öğretmen yetiştirmek için okullar yaptıran (32 tane) (ör.şimdiki adı ile Bursa Çelebi Mehmet okulu), Kız Öğretmen Okullu açan (Daarül Malumat), cami yaptırdığı her köyde birde ilkokul yaptıran (Mesela sadece Sivas’taki ilkokul sayısı 1637), okuma yazma oranının 5 kat arttıran, (1900 yılında ilkokul sayısı 900 iken, 29.130’u bulmuştu, sadece Anadolu’da 14 bin ilkokul açıldı), Orta okul (Rüşdiye) sayısı 619’a çıktı, Fransızca dersleri konuldu, Lise eğitimi için İdadiler açan (109 tane), (İstanbul Erkek-Kabataş Lisesi..), İstanbul’da Darülfünün (Üniversite) açan, Dünyanın ilk Dişçilik okulunu kuran (Dünyada ki ilk üniveristeyi Selçuklu Döneminde Türkler açmıştır.), Ayrıca Deniz Mühendis Okulu, Askeri Tıp Okulu (GATA’nın atası), Kuleli Askeri okulu, Mekteb-i Harbiyeler (Harp Okulları yani) ,Askeri Baytar Okulu, Kurmay Okulu, Mekteb-i Mülkiye (Siyasal Bilgiler Fak.), Mekteb-i Tıbbıye-i (Marmara Ünv.Tıp Fak.), Mekteb-i Hukuk, Ziraat ve Baytar Mektebi, Hendese-i Mülkiye (Yüksek mühendis okulu), Daarül Muallim-i Adliye (Yüksek Adalet Okulu), Maliye-i Mekteb-i Ali (Yüksek Ticaret Okulu), Ticaret-i Bahriye (Deniz Ticaret Okulu), Sanayi-i Nefise Mektebi (Güzel sanatlar fak.), Hamidiye Ticaret Mektebi (İktisadi ve Ticari ilimler akademisi), Aşiret Mektebi (Osmanlılık fikrini yaymak için), Bursa’da İpekböcekçiliği okulu, Dilsiz ve Âmâ Okulu, Bağcılık ve Aşıcılık Okulu, Orman ve Madencilik Okulu, Polis Okulu da II. Abdülhamit Han tarafından kurulmuştur.”

    Tam da Cumhuriyeti ilan edeceği dönemde Tahttan indirildi. Neden? Çünkü o zaman Padişah yaverliğine kadar yükselen O Yahudi lobisi ve Ermeni, Rum lobisi şapa oturacaktı. Osmanlı İmparatorluğunun yıkılışı 300 Yıl sürmüştür. Yıkılmasını başlatan 300 Yıl önce ki adamı ve yaptığı anlaşmaları sorgulamak daha mantıklı değil mi sizce?

    İslam insanları özgür kılar. Şeyhlerin, Şıhların ve toprak ağalarının kölesi yapmaz. Şimdi bu nokta da Mustafa Kemal ne yapmıştır da bu adama bu kadar karşısınız? Tam da bu nokta da insanlar Mustafa Kemal Atatürk sayesinde tekrardan dinlerini özgürce yaşabilecekleri bir konuma gelmiştir.

    Siz, ateistlerin Atatürk’e değil, Allah (C.C.)’a tapınabileceklerini söylüyorsunuz. Bunda haklısınız. Ama bunu yanlış yoldan yapıyorsunuz. Kötü yoldan giderek o yolun cennete çıkmasını bekleyemezsiniz. Gittiğiniz yol kötü. İmanı ve sevgisini kalbe Allah (C.C.) koyar. Belki de o ateist, Allah (C.C.) ile tanışabilmesini sağlayacak bir olayla hiç karşılaşmamıştır.
    Yaptığınız şeyi bir örnekle anlatmak gerekirse;
    Siz zaten dolu olan bir su bardağına hala su koymaya kalkarsanız o bardak taşar. Doğru mu? Siz de doğal olarak o bardağı boşaltıp yerine temiz su koymak istiyorsunuz. Ama o bir bardak suyu ki, adamın elindeki sadece o bir bardak su var ise ve siz bu suyu o adama tuvalete dökmesini yerine yeni temiz su koyacağınızı söylerseniz, o insan elbette tereddütte kalır. Ve o suyu dökmez. Lıkır lıkır içer. 😀

    İnsanlar büyük savaşın Hakk ve batıl arasında olduğunu zannediyor. Yani İblis, Allah (C.C.)’a savaş açmış gibi. Haşa! Bu savaş biz insanlarla, İblis arasındadır.
    Siz tek günahı (Bütün günahları ve sevapları sadece Yüce Yaratan (C.C.) bilir) vatanını kurtarmak için elinden gelen tüm gayreti gösteren bir insanı kötüleyerek, ateistlerin İslam’ı seçeceğini mi zannediyorsunuz. Eksi kutup, eksi kutbu iter. Bizlerin artı kutup olması lazım ki onları kendimize çekebilelim. Yobaz dediğimiz kavram sadece din ile olmuyor. Yobaz, bütün doğruların kendisinin düşündüğü gibi olduğunu sanan, bu düşünceleri de etrafına kabul ettirmeye çalışan, acıklı yanı ise kendini aydınlar sınıfında zanneden tip demektir. Bu açıklama da kendini Atatürkçü zanneden aydınlara gelsin.

    Not: Kur’an-ı Kerim, bir çok yerli ve yabancı bilim adamları tarafından da bilimsel olarak gerçekliği kabul edilmeye başlanmış bir kitaptır. Buna en iyi örnek Fibonacci Sayı Dizisi ve Altın Oran’dır. Merak edenler araştırabilirler.

    Saygılarımla,

  71. ismail said

    Hazreti Osman zamanında islamiyeti yaymak için orta Asyadaki Türk yurtlarına giden 2700 arap (çoğu sahabe) oradaki Şaman türklerinin ani bir saldırısıyla katledilmiş. Kafaları kesilerek teker teker öldürülmüş. Araplarda yaklaşık 740 a kadar Türklerle savaşmışlar. Yok katliam yapmışlar. Yok Türkler Müslüman olmaya zorlanmış. Sen suçsuz günahsız insanların kafalarını teker teker kılıçla uçurursan birileride gelir öcünü alır.
    Kimse katliam gördüğü için müslüman olmaz. Aksine islamiyete düşman olur. Bunlar islam düşmanı malum çevrelerin palavrası. Birde Kemalist olduklarını açıklayanlarda var. 750 den sonra Türkler Çin tehdidine karşı Araplarla ittifak kurmaya başlıyor. bu sayede islamiyeti tanıyorlar. Çin doğu Türklerini asamile etmiş batı türkleride asamile olmamak için parça parça müslümanlığa geçiyorlar. 930 -963 yıllarındada toplu olarak müslüman oluyorlar. Şamanizmmiş göktanrı diniymiş aynı şey. Yozlaşmış bozulmuş. Göktürk yazıtlarındaki dini söylemler resmen deli saçması. Türklük islamiyet ile şeref bulmuştur. İçimizdeki islam düşmanı çevrelerin yalanlarına itibar eden kendine yazık eder.
    Bu Rasvaçhe de kemalistleri islamiyetin ve Türklüğün kurtarıcısı olarak gören kör cahillerden. Herşeyide döktüremiyoruzki kanunlar onlardan yana. Kızınca kızdı oluyor.

  72. İsmail said

    Bak kardeşim. Elektrik kesildi bir süre cevap veremedim. Senin yazın güzel ama alakasız. Şamanizmmiş Göktanrıymış ben mevzusunu bile yapmıyorum. İslamiyet. Allah, peygamber varmı yokmu konu bu. Adam Allahı peygamberi yok sayıyor. Atatürk diyor başka birşey demiyor. O Allahı peygamberi tanımayarak Atatürkü tanıdığı için onunki (Atasını Allahın peygamberin önüne geçirdiğinden)tamda tapmak oluyor. Ona benim cümlem çok güzel gider. Sana kızmam sana söylenmemiş bir sözün savunmasını niye yapıyorsun. Seninki değil onunkisi tapmak. Mevzuyu anladınmı? Ben Atatürke değil Allahı peygamberi yok sayan Atatürkçüye söylüyorum bu sözü. Senin bunu Atatürke hakaret olarak algılaman niye. Sen böyle yazarsan tabi kızarım. Sonra benim yazmadığım şeyi kendi kafandan yazmışım gibi yorumluyorsun. Kim olsa kızar.

  73. raswashe said

    Siz okumuşsunuz işte. Bu da bana yeter. 🙂 Doğru yorumlayamamışsınız ama olsun. İlk yazdığım yazının sadece bir kısmı size yazılmıştı. 😀 Sizin de yolunuz açık olsun.

  74. İsmail said

    Yazılarının alakasız olduğu için okunmadığını anlamışsındır herhalde hadi yolua açık olsun.

  75. raswashe said

    Hala :D. Gözümden yaş geldi resmen. Çok güldürdünüz beni… Allah’ta sizi güldürsün inşallah. 😀

  76. İsmail said

    İnternet çıkmadan evvel bilip gazetelerde yazdığım konular bunlar. Senin gibilerin gözünün içine sokmak için kaynak gösteriyorum. Sen daha dünü bilmiyon. 1500 sene öncesinin bilmişliğini taslıyorsun. Git işine. Koca Cemal Kutay diyor. Ciltler dolusu kitap yazmış Türkler Şaman diye. Bir başkası başka yorumlar sende onu alırsın. Geç onları konu Müslümanlık ateizm konusu.

  77. raswashe said

    😀

  78. İsmail said

    Konu şamanizm yada tengricilik değil. Sana kim sorduda yazıyorsun bunları. Ateistin biri bana eski türklerin şamanizmden geçtiğini söylemiş bende islama neden geçtiklerini yazmışım, Sana şamanizmi bilmem neyi tanıtmı demişim. Geçmiş gitmiş hükmü kalmamış. Konu müslümanlık ateizm konusu. Zırvala dur.
    Mustafa Kemali kaç yüz sayfa yazılmış başkalarıda yazmiş bizde yazmışız. Açar açar okursun her şeyin cevabı verilmiş. Ben aynı bilgileri tekrar tekrar yazmak zorundamıyım. Benim yazılara gir. Fre Standınkilere gir. Sabatayizmle ilgili yerlere gir. Atatürk Yahudimi yaz gir. Gerçek Atatürk yaz gir. Atatürk yahudimi yaz gir. Secretrality blogsport yaz gir. Bir başka açıdan kemalizm yaz gir. Her tarafta herşey yazıyor. Ben aynı bilgileri tekrar tekrar yazamam.

  79. raswashe said

    “Kuran bozulmayacak. Evliyalık Kuranda geçer.
    Mustafa Kemalle ilgili benim öbür sayfalardaki yazılarımı boşver. Yutuba gir. Olmadı Resmi tarih yalanları Mustafa Kemal gerçekleri yaz. Orada gör. Ben aynı şeyleri yazacak değilim. Sen benim bildiğimin onda değil yüzde birini bilemezsin. Bana bilmişlik taslama.” demişsiniz…

    Ben Kur’an-ı Kerim bozulacak demedim ki. Daha yazdığım örneği bile yorumlayamamışsınız. 🙂
    Zaten bu edindiğiniz bilgileri youtube’dan veya internetten alarak yorum yapıyorsanız sizinle bir şey tartışmaya gerek yok. Ne bildiğiniz ortada. 😀

    Türklerin asla şaman olmadığını kaynak göstererek yazmışım. 🙂 Sizce Ahmet Yasevi’ye mi inanırım, yoksa bildiğini sandığı şeyleri internetten ve youtube’dan öğrenen birine mi? 😀

    Eğer son cümlenizde dediğiniz gibi olsaydı asabiyet yapmaz, neyi kanıtlamaya çalışıyorsan benim gibi kaynak gösterirdiniz. Dikkat ederseniz hala siz diye hitap ediyorum. Kimin ne kadar çok okuduğu önemli değil. Okuduklarından ne anladığı önemlidir. Yani gerçekte sizin bildiğinizi sandığınız bilgilerin, %1’ni bile doğru bilsem sizin yanlış bildiğiniz %99’dan önemlidir.
    Kur’an-ı Kerim’de bir çok ayetin altında siz hiç aklınızı kullanmayacak mısınız yazar. 😀
    !!???
    Daha da bir şey yazmama gerek yok herhalde anlatmak istediğim her şeyi bu 3 yazıda anlattım size. Siz gene bilgilerinizi internetten ve youtube’dan almaya devam edin. Hiç kitap okumayın olur mu…. 😀

    Hadi size hayırlı sabahlar…

  80. İsmail said

    Budizmde hak din olarak gelmiş bozulmuş. İncire ve zeytune geçen ayette kasıt budur. Budaya incirin altında gelmiştir. Neye inanırsan o senin dinindir. Eski Türklerde şamandı. Kuranda sadece Arabistan ve çevre ülkeleri anlatılır. Oysa bütün dünyaya elçiler gelmiştir. Kuran bozulmayacak. Evliyalık Kuranda geçer.
    Mustafa Kemalle ilgili benim öbür sayfalardaki yazılarımı boşver. Yutuba gir. Olmadı Resmi tarih yalanları Mustafa Kemal gerçekleri yaz. Orada gör. Ben aynı şeyleri yazacak değilim. Sen benim bildiğimin onda değil yüzde birini bilemezsin. Bana bilmişlik taslama.

  81. raswashe said

    Çok ilginç! Kendi yazdıklarımı anlamadan yazmışım ve anlamadan yazdığım yazıları da siz anlamışsınız öyle mi? 😀 Hahahahaha buna gerçekten çok güldüm. 🙂 Belki de buna bir örnek göstermeliydim daha iyi anlayabilmeniz için. Kur’an-ı Kerim’de, Allah (C.C.)’tan namaz ile yardım isteyin yazar. Allah korusun düşünün ki Kur’an-ı Kerim bundan 500 sene sonra kayboldu. Ve İslam dinini gerçek anlamda anlatabilecek ve yaşatacak İslam Alimi de kalmadı. Kayboluşundan 500 Sene sonra İslam dininin kırıntılarından sadece namaz kalsa onu başlı başlına bir din mi yapar sizce. Namazizm. 🙂 İşte Şamanların yaptığı buydu. Şamanizm Tengri ile bağlantıya geçebilmenin bir metodudur sadece. Çünkü Tengricilik’de tek bir yaratıcı vardır ve O’nun yardımcısı, eşi ya da kocası yoktur. Tengri tektir. Daha sonra yozlaştığı kısmına katılmasam zaten yukarıdaki yazıyı yazmazdım. Türklerin Şamanist olmadığını Tek olan Tengri’ye taptıklarını ben iddia etmiyorum.

    Ayrıca Ebu Dülef’de (10. yüzyıl) Oğuzlarda put bulunmadığını kaydetmektedir. 13. yüzyıl Uygur Türkleri de Tanrı’nın, insan ya da başka herhangi bir varlık biçiminde tasvir edilemeyeceğini söylemekte idiler. Bunlardan dolayı, Eski ve milli Türk inancında putçuluk yer almamış, putları korumaya yönelik tapınaklar da yapılmamıştır.

    Türk tasavvuf tarihinin öncü ismi Ahmed Yesevi de Divan-ı Hikmet adı ile biraraya getirilen “hikmet” adlı şiirlerinin 12’sinde bu kelimeyi asli şekliyle “Tengri” olarak kullanmaktadır.
    Anadolu tasavvufunun en önemli isimilerinden Yunus Emre ( XIII.yy.) ve Niyazi Mısri de şiirlerinde “Tengri” anlamındaki “Tanrı” ve eşdeğeri olarak “Çalab” kelimesini kullanmışlardır.
    Oğuzların İslamiyete daha henüz yeni geçtikleri dönemden kalma Dede Korkut Kitabında, Allah’ın adı sık sık “Allah Tengri” olarak verilmiştir. Tek taraflı yazılar okuyunca işte böyle durumlara düşebiliyor insan. 😀 Kaşgarlı Mahmut’un ünlü eseri Divân-ı Lügati’t-Türk’ü de okumanızı tavsiye ederim.

    Mustafa Kemal’i Osmanlıyı tasviye etmek için kullandılar demişsiniz ya. İşte bu noktada anladım ki siz hakikaten sadece tek taraflı yazılar okumuşsunuz şimdiye kadar. Kurtuluş savaşına Evliyaların da katıldığını bir çok Din adamı ve Kurtuluş savaşına katılan her iki tarafın askerleri de anılarında dile getirmiştir. Buradan bakalım ne anlam çıkarıcaksınız. Evliyalara inanmıyorum demeyin de sakın. 🙂 Siz şimdi diyorsunuz ki… Kurtuluş savaşı İngilizlere ve Yunana karşı değil Mustafa Kemal’in önderliğinde Osmanlıya karşı verilmiştir. 😀 Bu söylediğiniz tezat değil mi? Mustafa Kemal gibi bir adamı (Osmanlı cephelerinde İngiliz ve Yunana karşı hiç savaş kaybetmemiş bir Osmanlı kumandanı.) madem Osmanlıyı yıkmak için kullanacaklardı da neden Türklerin başına kumandan yaptılar, hiç silah, yiyecek ve giyecek, para yardımı yapmadılar, sonra saldırdılar. Sonrada öldürdüler adamı. Salak mı bu adamlar. 😀 O zaman sizin mantığınıza göre Selçuklu İmparatorluğunu da Şeyh Edibali’den destekle, Osman Gazi’mi yıktı. 😀

    Bu yeni dünya düzenini kurmak isteyen siyonizme siz de katkıda bulunuyorsunuz. Neden mi? Çünkü yeni Osmanlıcılık bunu gerektiriyor. Yeni Osmanlı Federasyonunu kurdurup biz Türklere Asya’nın askerliğini yaptırma peşindeler. Neden Selçuklu olmaya çalışmıyorsunuz. O da atamız sonuçta. Nedenini söyleyeyim mi. Çünkü Osmanlı Sevr anlaşmasını imzalamak zorunda bırakılmıştır. Sebebi bu.

  82. İsmail said

    Şamanizm doğru yada yanlış din olarak ortaya çıkmış sonraları yozlaşmıştır. Sizin açıklamanızdan siz anlamasanızda açıkça bu anlam çıkıyor.İlk Müslüman Türk devletide yanılmıyorsan 822 de Müslüman olan Bulgar hanlığı idi. Mustafa Kemal ABD ve İngiliz yahudi lobisinin ve batı Avrupa ülkelerinin Osmanlıyı işgal ederek tasfiye etmesi Mustafa Kemalide yerine getirmeleri olayıdır. Devrimleride onlar yaptırmıştır. Yunan bu arada Kemalistleri kahraman yapmak için emperyalist güçler tarafından kullanılmıştır.

  83. raswashe said

    İsmail Bey’e ve bu konuda tartışan diğer büyüklerime ve küçüklerime.
    Öncelikle eğer yazım hatalarım var ise şimdiden özür dilerim herkesten.

    İsmail Bey; “Şamanizm gök tanrı dini. Çok eski dönemlerde hak din olarak gelmiş olabilir.” demişsiniz. Ancak, Şamanizm bir din değil metoddur. Günümüzdeki Hakk dinleri dahil tüm dinlerde görülür. Örn: Ağaca çaput bağlama. 🙂
    Türkler, Tengri’ye tapardı. Tek bir tanrıya taparlardı. (Dikkat ederseniz Tengri tekil bir isimdir. Tengriler değil…). Türkler tarih boyunca puta ya da başka bir şeye tapmamışlardır. Zaten şamanizmde, Tengrizmden türemiş bir metoddur. Bu inancın kalıntılarını bugün Moğollarda, Lamaizmle birleşmiş şekilde görebilirsiniz. Ona Gök Tanrı denilmesinin sebebi, göğe tapmalarından değildi;
    Tengri inanışına göre, bütün evreni tek bir tanrı yaratmıştır. Yani Tengri yaratmıştır. (Altay-Yakut Yaratılış destanında Dünyayı yukarıdan gelen sesin emriyle Ülgen yaratmıştır.). Tengri inanışına göre Gök 7 kattan ve yer 7 kattan yaratılmıştır. Göğün 7 kat üzerinde ki tek olan yaratıcıya tapılırdı. O dönemde bu yaratıcının adı Tengri’ydi. Zaten Kur’an-ı Kerim’de de Allah’ın (C.C.) bir çok isimlerle anıldığı anlatılır. Yerinde 7 kat altında hayatını kötülük yaparak geçirmiş bir insanın gönderildiği ve bu günahların kefaretinin ödendiği bir yer olduğuna inanılırdı. O yüzden Türkler tarih boyunca hep kötü yaşantıdan uzak durmaya çalışmışlardır. Önemli olaylarda, örneğin yalancılıkla suçlandıklarında veya iyi bir şey olduğunda yukarıyı işaret ederek 1 Tengri derlerdi. “Yukarıda Allah var” deyişi oradan gelir. (Tengrizm inanışından çıkan Türklerden bahsetmiyorum.) Türklerin İslama geçişi de tabiki de Kubeytullah’ın, Türkleri kılıçtan geçirerek İslama zorladığı ve bunu başardığı safsataları ile olmamıştır. işte bugünkü tartışmaların alevlendirmesi için uydurulmuş bir şeydir.
    Çünkü Kur’an-ı Kerim, gönderilen diğer 3 kitap gibi değiştirilememiştir. Çünkü Kur’an-ı Kerim bizzat Allah (C.C.) tarafından korunmaktadır. Zaten en önemli mucizesi de budur.

    Türkler kılıç zoruyla değil, Türkmen illerine gelen müslümanların Muhammed-i Ahlakiye anlayışı sayesinde olmuştur. Çünkü gördükleri şey bir çok yönden Tengrizme benzemesiydi ki, dönem dönem dünyaya dini korumak ve güçlendirmek için Nebilerin yollandığını Türk Büyükleride biliyordu.

    Türk boyları arasında kalabalık bir grup halinde Müslümanlığı ilk kabul edenler, Balasagun ile Talas’ın doğusundaki Mirki kasabasında oturan Türkmenler olmuştur…
    Türklerden İslâmiyeti kabul eden ikinci büyük grup ise Karahanlılardır. Karahanlılardan sonra üçüncü Müslüman Türk devleti, başşehri Gazne olan Gazneliler Devleti’dir.

    Her kesin yanlışa düştüğü nokta da işte burası. Zaten tek bir din var. Adı da İslam. İslam boyun eğen demektir. Yani tüm evren aslında İslam dinindedir. Güneş her gün aynı saatte doğup batıyorsa bu Allah’a (C.C.) boyun eğmesindendir. Şeftali tohumundan armut çıkmıyorsa bu Allah’a (C.C.) boyun eğmesindendir. Yani evren de olduğu gibi dünyada da tek bir din vardır aslında. Bunun adıda İslamdır. İşte o yüzden Kur’an-ı Kerim’de “Allah katında din İslamdır” der Yüce Yaratan.

    Şimdi gelelim Mustafa Kemal Atatürk’e:
    Hepimiz İstanbul’u Fethettiği için Fatih Sultan Mehmet’i severiz değil mi? Ben bu sevgimden dolayı yaptırdığım bir okula ya da camiiye onun adını vermem ya da ona olan sevgimden ve saygımdan atın üzerinde ihtişamlı bir heykelini yaptırmam, benim Fatih Sultan Mehmet’e taptığımı göstermez. Aynı şekilde Dünya da Emperyalizime ilk defa kafa tutmuş, 7 düvele meydan okumuş, büyük bir savaş başlatmış ve bunu kazanmış olan Mustafa Kemal Atatürk için de aynı şeyleri yapmış olmam da ona taptığımı göstermez. Bu yaptığınıza şirk denir ki kendi kendiniz boşu boşuna günaha sokuyorsunuz.

    Ayrıca Gazi Paşa dikkat ederseniz Fatih Sultan Mehmet’ten sonra İstanbul’u ikinci kere fethetmiştir. Anadolu Topraklarını Alparslan Han’dan sonra ikinci kere kurtarmıştır.

    Bence Atatürk’e hakaret etmek, onu sanki Osmanlıyı Yıkmış gibi göstermek öncelikle büyük cahilliktir. Zaten bilinçli yapılıyorsa da bunun adı bölücülüktür. Şuna dikkat etsin herkes. Oğuz Kaan’la başlayan Türk büyükleri, Mustafa Kemal’le son bulmuştur. Neredeyse 74 Yıl geçti ve hala Oğuz Kaan’dan, başlayan, Atatürk ile son bulan zaman arasında dünyaya gelmiş, yaşamış veya fethetmiş bir Türk büyüğü daha gelmemiştir.

    Şunu göremiyor musunuz, dünyada bizim gibi başka bir millet daha yok. Bunu kibirlenmek için söylemiyorum. Haşa! Dünya da 350 milyonun üzerindeyiz. Tarih boyunda bir çok Türk devleti kurulmuştur. (Yani aslında 16 değil. Daha fazla!!!) Ve bu yeni kurulan devlette kültür, sanat ve yaşama biçiminde değişiklik asla olmamıştır. Bu ne demek biliyor musunuz? Şu demek: Bu gün AKP Hükümeti var başımızda yarın belki de CHP olacak demek. Yani yeni kurulan devlette değişen tek şey başa geçen lider olmuş. Günümüzdeki tek fark; Eskiden devletin adını başa geçen kişinin adı oluyordu.

    Son olarak şunu eklemek isterim. Elhamdülillah Müslümanım, Elhamdülillah Türküm, Elhamdülillah Oğuz Kaan’la başlayan, Mustafa Kemal Atatürk ile son bulan bir soy ağacında küçükte olsa bir halkayım. Allah’a (C.C.) Binlerce kere şükürler olsun ki, bize son yolladığı Türk Büyüğü Mustafa Kemal Atatürk’tü. Yoksa halimiz perişandı.

    Yine büyük bir savaş kapımızda. Yarın cepheye çağrıldığımızda siperde birlikte düşmana karşı çarpışacağınız kişi burada tartıştığınız kişi olabilir. Birbirinizi yaftalamadan önce bunu bir düşünün

    Herkese sevgi ve saygılarımla,

  84. İsmail said

    Musa peygamberin denizi yarma meselesi. Yzmıştım daha evvel rüzgar gücüyle denizlerin dar yerlerinin yarılabildiğini ABDli bilim adamları açıklamıştı. Bu deneylerle görülmüş. Allah Musa peygamber ve kavmini tamda Kızıldenizi geçerken böyle bir rüzgar göndererek denizi yarmış. Onları kurtarmış Firavun ve askerlerinide yolun ortasında iken rüzgarı keserek denizde boğmuş. Bu peygamber gücüyle değil Allahın emriyle gerçekleşen bir olaydır. Olaya yanlış taraftan bakarsan tabiiki şaşıranlardan olursun.

  85. İsmail said

    Al işte Allah yok peygamber yok Mustafa Kemal diyen diyen bir şahsiyet. Siz sadece atanıza taparsınız. Dini kim uydurmuş gör. Bak eski çağlarda insanlar puta taparlardı. Yetmediği gibi Allaha değil bakması zor geldiği için erkek çocuklarını keserek putlarına kurban ederlerdi. Bu kainat düzenini kuran yüce Allahın yarattığı insanların arasından en temiz olanını seçip onun beynini kontrol altına alarak ona gönderdiği emirlerle diğer sapıtmış insanları kontrol altına alması kadar normal bir şeyyoktur. Din afyondur kelimesi tamda tek parti dönemi CHP sinin insanları inançsızlaştırma söylemidir. Şimdi oy korkusuna söyleyemiyorlar.
    İbrahim peygambere gelelim. İnsanlar puta tapıyor. Peygamber putları kırıyor. Ateşe atılıyor. Ateşin yakmadığını herkes görüyor. O sebeple ben peygamberim sözüne inanılıyor. Geçtik onu. İnsanlar erkek çocuklarını putlara kurban ediyor. Allah ibrahim peygamberi ve oğlu İsmaili kullanarak insanları bu yanlıştan döndürüyor. İsmail kesilecekken koç geliyor. Bu kesilsin isteniyor. Arada yolculuk sırasındaki İsmaili uyaran şeytan ne diyeceksin. Diyelim oda insan olsun. Ama yaptığı şeytanlıktır. O sebeple şeytandır. Şimdi İbrahim peygamber İsmail yerine koçu kesmişte fenamı olmuş. İnsanlar yanlışı görmüş çocuklarını kesmemiş. Bu kimseler tabiiki toplum önderidir. Taşlara tapmayın kainatın sahibine tapın demişler kötümü olmuş.
    Peygamberimize vahiy mağarada geldi aşağılamasına cevap. O zamanlarda insanlar puta tapıyordu. Kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyorlardı. Aynı şartlar tekrar oluşmuş. (Aradaki birçok peygamberden sonra) Yüce yaradan tekrar peygamber gönderme gereği duymuş. Buda hazreti Muhammeddir. Peygamberler peygamberiz dedikleri için değil mucize gösterebildikleri için insanlar onlara inanıyor. Sen peygamberim de bakalım yüzüne bakan olacakmı.
    Şimdi peygamberimiz kızların diri diri gömülmesini önlemişmi önlemiş. Puta tapmanın önüne geçmişmi Açıktır. Bunuda gerçekleştirmiş. İslamiyeti kurmuşmu. İki milyarlık bir İslam gerçeği var dünyada. Dinleri insanlar kurmamıştır. Hak dinleri peygamberlerine Allah kurdurmuştur. Bu Allah için çok kolaydır.
    Allahın varlığına delil Baba ben şehit düşeceğim diyen Mehmetciğin ertesi gün şehit düşmesindedir. Bunu haber veren Allahtır. Allaha büyüklenen herkesin muhakkakki sonu hüsrandır.
    Türklerin nasıl müslüman olduğunu yazmıştım. Şamanizm gök tanrı dini. Çok eski dönemlerde hak din olarak gelmiş olabilir. Ama zamanla bozulmuş. İslamiyet gelince hükmü kalkmış. 750 -930 arasında Çinliler doğu Göktürklerinin tamamını asamile ettiler. Türklükleri kalktı. Bunu gören Batı Türkleride yok olmamak için 750 lerde araplarla ittifak kurdular. 930-960 döneminde tamamen Müslüman oldular. Varlığımızı islamiyete borçluyuz. Siz olaylara ateist gözlüğü takarak bakın.
    Sırat köprüsünü bu dünya olarakda algılayabilirsin. Sıratı müstakim yolu. Düzgün ve inançlı yaşadıysan zaten köprü geçilmiştir. Yanlış yaşadıysan kaybetmişindir. Nankörlere direkt azap.

  86. buyuk elektron said

    Samanist Turkler islamiyeti nasil kabul etti kimse yazmiyor, dinlerin tamamen uydurma oldugunu kimse yazmiyor. Tutturmusunuz bir “Ataturk’u insan yonuyle gorun” slogani. Duyan da her seye realist ve objektif bakabilen bireyler sanacak sizleri. Masal kitaplarina adamissiniz hayatinizi. Sirf bu yuzden kaale alinmaniz zorlasiyor.
    Mustafa Kemal en azindan gercek bir insandi. Cogu yaptiklari belgeli (iyisiyle kotusuyle) ve somut. Onun ilkelerini ve politikalarini takip eden insana bile “hala uyanmadin mi?” diyecegine, magarada vahiy aldigini iddia edip buyuk bir kitleyi pesinden surukleyen adama ve indirdigi vahiylerin isiginda ondan sonra yazilan kitaba inan. Aferin. Bu yorum da yayinlanmazsa yayinlamayan moderator okumus olur en azindan.
    Dogdugu zamandan beri ayni yerde yasayip ayni insanlarla dostluk kurup ayni gorusleri paylasan kitlelerle hayatini surduren insanlarin tek tarafli dusuncelerini okurken gulumsuyorum sadece. Bir zamanlar ben de aynen oyleydim. Etrafa islamin ne kadar gercek oldugunu yayacak kadar saf, Ataturk’un hatasiz insan oldugunu dusunecek kadar milli egitim magduru. Yillar ve tecrubeler, Mustafa Kemal’e sevgi ve saygimdan bir sey goturmedi fakat su din afyonunun dunya capinda nasil basarili bir kurgu oldugunu gormek benden cok sey goturdu. Islam kendi icinde dogru olabilir, ve guzel seyler asiladigi da bir gercektir. Fakat her din insan yapimidir. Ya bunu farkederek yasaminizin geri kalanini surdureceksiniz, ya da sirat koprusu, cocugunu keserken indirilen koc, denizleri yaran super adam masallariyla bir gun gozleri kapayacaksiniz. Cok da bir sey farketmiyor aslinda. Siz nasil topluma faydali, diger insanlara iyi olabiliyorsaniz oyle kalin.

  87. ismail said

    Ahmet Kabaklı hocanın İsmet İnönü döneminin CHP sinin ve onların kafasındaki Atatürkü anlatan kitabınden bir alıntı
    “Hür ve serbest düşünen insanları Atatürk düşmanı diyerek mahvederler. Türettikleri bu heyulânın Atatürk olduğuna bizim cebren inanmamızı isterler. itiraz eden veya gerçeği açıklayan biri çıksa hemen aforoz ederler. Sunî katedralleri, bankaları, matbaaları, gizli dernekleri, ders kitapları, sayısız soyguncu klüpleri, fikir mafyaları, işkence çeteleri ile manevî engizisyonda parçalarlar… Gerçek insan ve seçkin Atatürk yerine, uydurma ve hurâfeleri kimse kabul edemez; etmemelidir. Şimdi bu milletin vazifesi: Uydurma tarih ve inanılmaz efsanelerden kurtulup Atatürk’ün gerçeğini bulmaktır.”

  88. kısa kısa said

    Mustafa Kemale muhalifliğiyle bilinenlerden Refet Beleye soruyorlar ‘Kurtuluş Savaşı anılarını niçin yazmıyorsunuz?’ diye aklımda kaldığı kadarıyla Oda ‘Türk milletinin herşeyi yıkılmış yok edilmiş elinden alınmış, elinde bir Kurtuluş savaşı anıları kalmış, şimdi birde hatıralarımı yazarak onuda benmi yıkayım?’ cevabını veriyor.
    Gazeteci Arif Oruç Mustafa Kemal Paşaya muhalif edenlerden birisiymiş. Bu sebep ile cezalandırılmaktan korkup Bulgaristana kaçarak gazetesini orada çıkartır olmuş. O dönemde azıcık aleyhte yazan gazetelere hemen uzun süreli kapatmanın yanısıra gazete sahiplerinede ağır hapis cezaları geliyormuş. Selanik dönmesi gazetecilerden Zekeriya Sertel bile bu durumdan sık sık dert yanarmış. Mustafa Kemale muhalif gazeteler zorbalıkla susuturuluyormuş.
    General Fahrettin Altay anılarında Mustafa Kemal Atatürkün bir Türk kızını soyarak Türkiyeyi ziyarete gelen İran Şahına takdim ettiğinden bahseder.

  89. yorum said

    Atatürk
    Her yerde sen olursun
    Kitap tren şapka kravat
    Sen Türkiyemi uçuran
    En büyük ilahi kanat
    Her 10 kasımda gözlerimiz
    Bir daha ağlarken sana
    Bir kez daha inanırız
    Her yerde yaşadığına
    İ. Zeki Burdurlu
    Atatürkü ilah yerine koyan akıllı bu kadar yağa ne gerek var.

  90. yorum said

    Cumhuriyetin ilk yılları Mustafa Kemal Paşaya bir görevli gelip kadınların kızların mayolu halleriyle denizde yüzdüğünü söyleyip şikayette bulunuyıor. Paşa artık Osmanlı bitti. Medeni toplumuz. İsteyen istediği gibi hareket edebilir cevabını verir.
    Yine birgün gazeteci Falih Rıfkı Atayın Yunanlı bir kadınla düşüp kalktığına yönelik şikayette bulunan bir kişiye
    -Onun bana beyni lazım. Belden aşağısı kendisine aittir. cevabını verir.

  91. İsmail said

    türkiyede 1920 lerde 30 larda yaşananlar Atatürk hiç dünyaya gelmese sistematik olarak gene yaşanacak yaşatılacaktı. İyimi oldu kötümü bunun kararını tarih versin. Ancak sistemin oturduğu kabullenildiğide açıktır. Ahmet şunu demiş Mehmet bunu demiş koskoca devlete vız gelir tırıs gider. Hal böyle iken kim Atatürkü sevmiş kim sevmemiş ne önemi var. Neden boş sebeplerden insanların hayatı karartılıyor anlaşılır gibi değil. Atatürk şöyle yapmış böyle etmiş ne önemi var. Artık tarih olup bitmiş o olaylar. Hala fitnesi neden sürüyor. Önemli olan Türkiyenin kurulmuş olması değilmi. Salağın birisi tarihin t sinden anlamıyor. Vahdettine basıyor küfürü. Oda bizim tarihimiz. Oda bu milletin inancı. Karşıt görüş suç. Asıl suç söyletende. Fitne yapanda. Devletimiz bunlarıda görsün. Atatürk Türkiyenin liderimidir. Hemde en büyüğüdür. Ancak eleştirilebilmelidir. Çünkü insandır. İlah değil. Herkesin olduğu gibi onunda günahları ve sevapları vardır.

  92. İsmail said

    Atatürkü süper kahraman olarak görenler kendilerinden ona kahramanlık uydurmaktadırlar. Çanakkaleden yarbay yada albay rütbesiyle İngiliz Fransız ve bu ülkelere bağlaşık donanma güçlerini ağır yenilgilere uğrayarak geçittirmemiş. Bu sebeple İngiliz ve Fransızlardan silah ve mühimmat yardımı alamayan Rusya 1917 de çıkan bir iç isyan ile çökmüş. Buda Doğu Anadolu ile doğu Karadeniz bölgelerinin Rusların işgalinden kurtulmasını sağlamışmış. Bu zaferde Mustafa Kemalinmiş. Halbuki İngiliz ve Fransızlar o yıllarda Ruslara silah yardımı yapabildikten başka Rus donanması Çanakkaleye gelmiş İngiliz ve Fransızlarla birlikte Çanakkale cephesine hücum edip geçememişti. Çanakkale Cephesinin düşmanlar açısından çökmesine sebep olan Bulgaristan üzerinden Almanyadan gelen makinalı tüfekler ve ağır toplar idi. Düşmanların amacı İstanbulu ele geçirerek Osmanlıyı hemen çökertmekti. Böylece Osmanlı İmparatorluğu saf dışı bırakılacak ve kıskaca alınan Almanyanın çökmesi daha bir kolay olacaktı. Bulgaristan bizim yanımızda savaşa girişince Almanyayla tek devlet gibi olduk. Almanya çökmedikçe bizim çökmeyeceğimiz belli. Almanyadan gelen takfiye silahlarla Çanakkale boğazını bile geçemeyen Düşmanlar bu sebeple İstanbulu işgalden ümidi kesip cepheyi terk ettiler.

  93. vatandaş said

    Kralda dikkatsiz yazıp sövdürüyor millete. Koca kafalı. Sanki mankenler ondan soruluyor. Bilgisini konuşturamayanlar saldırıya geçiyor.

  94. vatandaş said

    Alpay öyle adi aşağılık yazılar yazıyorsunki senin ne mal olduğunu gösteriyor. Şeytana tapan pislik. Senin yüce dinin Müslümanlık olamaz. Biz islamiyet için çalışan hiç kimsenin aleyhine hiç birşey yazmıyoruz. Şimdi ben senin anana kız kardeşine buradan birşeyler döşesem hoşuna gidermi. Bu ülkede keraneleri Fethullah gülenmi açtı. Yoksa Kemalistlermi. Biz senin kadar aşağılık olamıyoruz herşeyi yazamıyoruz.
    Dolaş bu sitede Atatürke neler yazılmış kendin gör. Ufkun açılır. Senin Atatürkü sevmen sana kuduz gibi sağa sola saldırma hakkı vermez.

  95. İSMAiL said

    Sen 1 ekim 2006daki gördüm dediğimi kastediyorsan vallahi gördüm. Alçaktan uçan kuvvetli ışık ve sesi olan bir cisim Gebze gazetesindede yayınlanmış idi haberi arşivden çıkarttırır ispatlarım doğruluğunu. Misal sapanla taş atsam ulaşırdı. Köydeki bahcemizin üstünden geçmişti.

  96. İSMAiL said

    Yusuf Atatürkü insan üstü görmekten vazgeç. Sen hayallardesin. 1920 de tarihin en zavallı dönemindeyiz. Bizi dünya işgal etmiş ve bir kaç arkadaşıyla Anadoluya çıkıp o dünyayı yenen bir kahraman. Yapma etme gözünü seveyim. Sen ve senin gibiler ona buna hemide dindar olanlara kadın kız demeden bu milleti Atatürk yarattı. Yoksa siz ananızdan piç olarak doğacaktınız demeseniz. Onun bunun namusuna sövmeseniz ben bu bilgileri yazmazdım. Çünkü ben Atatürk düşmanı değilim sadece neyin ne olduğunu bilirim. Senin yorumlarının konmaması seni kollama amaçlıdır. Kemalistleri rezil ediyorsun. Seni sokakta görseler pataklarlar.

  97. İSMAiL said

    Allahını şaşırmış saftorikler 90 yıldır rüya gören sizsiniz Sizi uyandırmaya çalışanlar biziz.

  98. yusuf gülcan said

    benim yorumlarim neden yayinlanmiyor !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ismailin uyurken degil uyanikken gördügü rüyalarin hepsi yayinlaniyor

  99. mehmet said

    Ne güzel yazmış her kim yazdıysa ve ne yazık ki hala aramızda umarsızca düşüncesizce bilinçsizce yaşayan o kadar çok cahil beyni yıkanmış var ki sapma sapan yorumlar yapmaktan geri kalmıyorlar.

  100. mehmet said

    Ard-al Mubarek yazılan şeye şiir mi diyorsun. Senin dinine kimsenin bişey dediği yok zaten. Senin dinin sana benimkisi bana. Bunla ilgili olarak ikinci kişiye ancak … yemek düşer. Ama yazarken de dikkat et. Şidilik sadece yazım hatası diye yorumluyorum.

    Dinime dahletmek sanamı kalmış

    Ceddime iftira (Atan) dürzüdür

    İşgalden kurtuluş kuyruklu yalan

    Aslında öyle olmadığını ikimizde çok iyi biliyoruz ama hadi neyse. Sen ne benim atama nede Ata’ma söz söyleyebilecek cibiliyette değilsin. Ermeni bozuntusumusun nesin bilemiyorum. Ama eminimki pek çok ermeni vatandaşımız bile senin gibi düşünmüyordur.

  101. İsmail said

    süper akıllı kemalist yusuf düşün bakalım böyle bir şey mümkün olabilirmi yoksa oda meşhur abartılardan birimi. bana hakaret etmesi kolay benimsediğin fikirleri savunması zor. hakareti herkes eder. daha atatürkü bile tanımıyon bilmiyon.solculuk adına körükörüne savunuyon. ben senden yüz kat daha iyi tanıyorum

  102. Gebzeden İsmail said

    Yusuftan ses çıkmıyor. Nasıl Osmanlıyı bütün dönme dolaplarını çözdüysem Atatürkün hiçbilmeden hiç haberi bile olmadan kendisi dahil hiç kimsenin bilmediği öğle büyük öyle önemli bir hizmeti olduki senaryodan Kurtuluş savaşıymış devrimlermiş solda sıfır kalır. Hadi bul Atatürk çocuğu. Türkiyedeki bütün tarihçilere haber sal size yardımcı olsunlar.

  103. İsmail said

    Atatürk bile işin farkında değil ben çözmüşümişi ne konuşuyorsun sen.

  104. yusuf gülcan said

    bu ne lahana tursusu bu ne perhis bak kendin ne güzel diyorsun elimde bir bilgi var atatürke deger verecek diye biz bunulari zaten biliyoruz problem nerede sen ve senin gibilerin beyinleri cücücükten laiklige,cumhuriyete,atatürke düsman bir sekilde yetistigi icin o tarafi beyninde hep kötü olarak görüyorsun ama allahin sana vermis oldugu beyni,mantigi,gözü kullanarak bazi gercekleri görüyorsun ama beyninde o düsmanlik o kadar katilasmiski gözün görse dahi inanmak ve kabullenmek ve dogrulari konusmak istemiyorsun bana göre atatürkün tek sucu halifelik yikildiktan sonra gercek din bilgilerini ve dogrulari ve gercek kurani dogru dürüs yorumlayan kisiler degilde tek kötü niyetli kisiler halkin aklini karistirmasidir kuran oldugu gibi halka dogrulari ögretilebilse ortada ne bir laiklik düsmani kalmazdi

  105. İsmail said

    Yusuf müslümansın hadi bişey demiyom. Aslında benim bile Atatürke değer vermemi gerektirecek öyle bir bilgi varki elimde. Ama bu seninle paylaşılmaz. Sen kader kıymet bilmez bunu bizim aleyhimize döndürmeye kalkarsın. O sebeple yazmıyorum. Ben tarihçiyim diyen adam bile bulamaz. Ben bu bilgiyi şerihatçılar sizi deyip İslamın aleyhine kullanacağınızı bildiğimden size vermem.

  106. İsmail said

    Yusuf isteyen istediğine inansın. Bizim Yahudilere yada Yahudi dönmelerine yada başka kimselere düşmanlığımız yok. Seni kendilerine avukat tutmuşlar. Sende onların adamısın belliki, olsun saygı duyarız. Biz sadece geçen asırlarda Osmanlıya yapılan dönme ihanetlerini tesbit etmiş onları yazmışız. Anlatıyoz anlatıyoz anlamak istemiyon. Bide bize laf dokunduryon. De git işine. Doğruyla yanlışı ayırmaya aklın yetmiyormu senin.

  107. İsmail said

    Ben burada kanunları eleştirmiyorum. Adam zaten kafasına yemiş baltayı almış cezasını. Ben o yazıyı anı olarak yazdım.

  108. yusuf gülcan said

    Allahin gücü cok fazla insanlar tarafindan korunmaya ihtiyaci yok insanlar istedigi dinie sahip olabilir isterlerse atese,hindular gibi inege tapabilirler bunlarin günahi varsa bunlar ancak allaha verir yani öbür tarafta ama, bu dünyada yasanan kisiler hakkinda küfür,ückagit,dolandirma,iskence,hakaret,vs gibi olaylarda cezayi adalete vermek zorundadir kimse kimsenin dini ne olursa olsun onu asaglamak hakaret etme hakkida yoktur bunu yapan kisi ve kisiler dengesiz kendini bilmez kisilerdir. hollandali bir politikaci hz,muhammete yapmis oldugu cirkin iftiralar gibi bu iftiranin hic bir cezai yaptirimida yoktur ama ayni sahis bir vatandasa yapsa o iftirayi ve küfrü,vs iste o zaman vatandasin sikayeti üzerine adalet isler. ve bizlerinde o hollandaliya cezasini verme hakkimiz yoktur bu dünyada dürüstlerde olacak kötülerde olacak onun icin cennet ve cehennem var

  109. Gebzeden İsmail said

    Anı
    savcı R. Nadir Üçüncüoğlu telefonla çağırı. Acele gel İsmail diye. Önemli birşey var diye koştum. 55 yaşlarında bir adam Atatürkün kurduğu düzende kimin şeyi kimin neresinde belli değil herkes orası burası açık geziyor Cumhurbaşkanlarıda (Özala kadar9 hep dinsiz demiş. Aldım haberi diğer savcılar Hayri Hızlı ile Ahmet Uzunda orada. Hayri Hızlı yazma o haberi boş haber o dedi. Ahmet Uzun yaz aslanım bomba gibi haber dedi. Hayri Hızlı başkaları okur kötü örnek olur deyince diğer savcılar ‘Bu adam bunamış’ deyip 61lik savcıyı aşağıladılar. Adam odasına kaçıp bir küfür etti. Kime bilmem. Bende işime baktım.
    Biray geçti geçmedi.Hayri savcının yanındayım. Kürdün biri komşusunun kafasına balta vurmuş. Adam hastanede. Savcı soruyor Neden vurdun.
    Allahıma küfür etti şahitlerim var.
    Sanane Allah versin cezasını defol git adam ölürse tıkacam seni içeri
    Savcıya sorum. Ya savcım geçen mollanın biri ataya sövmüş girdi içeri Allaha hakarete niye ceza yok.
    Ben ne bileyim kanunda yeri yok. biz bize verileni yapıyoruz.
    İlkokulda iken 2ye giden çocuk atatürkü sevmiyorum demiş öğretmenlerin hışmına uğramıştı. Ortaokulda 10 kasım saygı duruşunda biri yellenmiş etraftakileri gülme krizi almış öğretmenler gülen gülmeyen onlarca öğrenciyi şamaroğlanı yapmıştı.

  110. kimse said

    Garbın Soysuzu
    Ne işim var Allah ile aranda
    Sen kimsin ki, ne tenezzül edeyim
    Necip ağam, Fazıl paşam diyor ya
    Acırız tükürüğe o yüze neden tüküreyim

    Keş isen, müptelaysan bana ne
    Girer bir deliğe, ölene kadar çekersin
    İçip içip sağa sola sarkarsan
    Tek söz denir zâtına, Allah belanı versin

    80 yıldır esir idim yine ettim ibadet
    Darbe yap, isyan çıkart, huzur bulsun bu millet(!)
    Sen maymunu baban bellemişsin ya;
    Doğuranla maymuna sor, yeter sana bu zillet

    Irz namus bilmedin aldın eline sazı
    Mektebinden de ettin o kadar masum kızı
    Evrim dedin devrim dedin gemi aldın azıya
    Kime ettin uşaklık seni garbın soysuzu

    Aldın eline oku millet çeksin sefalet
    İrtica dediğin asılsız bir kehanet
    Dini afyon zannettin, geçmişinden utandın
    Allah diyen ceddinden bu kaldı emanet

    Şehidini unuttun, dipte yatar kefensiz
    Amacın milletimi yapmak sen gibi dinsiz
    Anan kimliğinde yazar belki amma
    Rus muydu, İngiliz mi.. baban hâla belirsiz…

    Mehmet Akif Kısakürek (!)

  111. avriga said

    http://www.masonluk.net/kabala_masonluk_08_3.html

  112. yoz olan yobaz olur said

    Dünkübebeksin içkiyi haram kılan peygamber değil Kuran_ı kerimdir. yani Allah. Ayrıca Bunun konuyla ne alakası var.

  113. ERCE said

    zekai karikatür gibi adamsın valla.üşenmemiş şiirden kopya çekmiş.nerene battı senın bu şiir bu kadar

  114. ERCE said

    burhan boş adamsın boş.

  115. ERCE said

    ece hanım sen dünya güzelimisin.hiçmi beğenmediğin bir yanın yok.allah sana öyle bidert verirki karnından işersin ngörürsün ozaman insanların dış görünüşüyle alay etmeyi.haspam.

  116. ERCE said

    ilahi sen çok yaşa emi.alkolmü aldın sen

  117. ERCE said

    helal olsun.

  118. ERCE said

    be hey kara cahil.sen daha içkinin haram kılanın peygamber efendimiz olduğunu bile bilmiyosun.

  119. ERCE said

    ağzına sağlık

  120. ERCE said

    senin soyadından belli zaten ne olduğun …

  121. ERCE said

    osmanlı büyüklerimize kimsenin bişey dediği yok.neyzen teyfik bunu yapmıyor. dinin alet edildiğini söylüyor.tüm dünyanın kabul ettiği kurtuluş mücadelemizi inkar eden örümcdek kafalara bu şiir.ama nedense bu şiire kızanlar bozulanlar bi hayli fazla. ben neden kızmadım kızmıyorum bu şiire acaba. üstüne alınanlar belli işte..

  122. Alperen GÜVEN said

    Doğru söylüyosun burda anlatılmak istenen inanç özgürlüğü,arkadaşın edebiyatı da kötü olabilir fakındaysan şair neyzen tevfik’inde biyolojisi zayıf.Aynı şahsın oluşması için onu doğuran ananın ve babanın ortak dölü gerekir.Yani başka kişiden o çocuk doğamazdı.Kafiye olsun diye saçmalamış.

  123. cüneyt said

    unutmakı eyy ülkem vatan gidiyor elden vatan akp side chpsı de dsp sıde her ne karın agrısı olursa olsun azınlık olucaksınız azınlık silkelenın kendınıze gelın yaa hala atatürk seriat bılmem ne kavgaları edıosunuz evet atatürk bir onderdır türk ulusunun bir sereflı komutanıdır o komutankı meclısı cuma günü cuma hutbesıyle actırmıstır sız daha ne demogolojı pesınde konusuyorsunuz ulu onder bunları onceden dusunmus bırakın bu ıslerı yazık günah artık yaa
    10 seneye kadar azınlık olucaz kendınıze gelın akp sı chp sı nolur artık yaa son olarak demek ıstedıgım tek sey “muhtac oldugunuz kudret damarlarınızdaki asil türk kanında mevcuttur”

  124. halil said

    Herne paşa olursan ol seviyesiz olma……Atamıza laf atacağına şöyle bir çevrene bak burda ağzımı bozdurtma yedi sülalen alır nasibini bilesin..
    Atatürke laf atma sebepsiz
    Eğer Atatürk olmasaydı
    Anandan doğardın ama
    Baban kimdi bilemezdin şerefsiz……

  125. merve said

    Ah be Burhan arkadaşım, kimdir senin böyle düşünmeni sağlayan bilmem, Pekte bir şey demek istemem aslında çünkü ne denir bilmiyorum ama sırf sana değil bu şiir dine laf uzatıyor diye üstüne alınıp burda konuşan arkadaşlarada söylüyorum ki bu şiirde dinimize hakaret edilmiyordur. Müslümansın,ne güzel, biz de müslümanız amma bu şiir bizlerin takdirini alıyor sizinse yanlış düşüncelerinizi. Müslüman olmakla Dinci olmak aynı şey değil bu devirde arkadaş. Allah buyur ki nankörlük etmemek gerek dil uzatma sebepsiz.

  126. Çok faydalı, güzel bir site…Emeği geçen herkese TEŞEKKÜRLER

  127. Bekir said

    Tebrikler… tuna arkadaş…

  128. BEKİR said

    Ben osmanlı torunuyum ve osmanlı torunu olmakdanda Gurur duyarım ama dile getirmem gereken görüşüm 600 sene Türkün sırtını yere getirmeyen osmanlı büyüklerine nasıl olurda şerefsiz der ben burdan NEYZEN TEVFİĞİ kınıyorum.(GÖRÜŞE SAYGI)

  129. Ard-al Mubarek said

    Tanrıdan maksadın yüce Allahsa

    Orucuda namazıda sorarım

    Şeytana düşmanım kalu beladan

    Allah rızasına ferman ararım

    Haramı helali yersin içersin

    Aklınca zararsız yolu seçersin

    Zatıalinize bırakırlarsa

    Sıratı tahrırevanla geçersin

    Ağzın şarap kokar dilinde küfür

    İbadet neyine neyine üfür

    Dinime dahletmek sanamı kalmış

    Ceddime iftira Atan dürzüdür

    İşgalden kurtuluş kuyruklu yalan

    Yeter artık her gün aynı terane

    Şerefime dil uzatma hesap ver

    Kimin eseridir bunca kerane.

  130. exalted said

    Atatürk yüce bir liderdir. Kusursuz bir askerdir. Bütün bunları inkar etmek yok saymak komedidir gerçektende. Günümüzde kutsal dinimizi devlet oyunlarının kuklası haline getirmeye çalışan kara çarşaf altından kahpelik tezgahlayan kafaların himayesine gömülmüş bu kadar çok körün bu ülkedeki varlığı endişe vermektedir.Hiçbir Kemalist gibi bende Ata’yı dinden üstün görmüyoruz.Bizim izahatımız şudur; Eğer M.Kemal çıkıpta türk halkına uyanın ey halkım vatanımız gidiyor demeseydi.Şu an ne camilerimiz ne medreselerimiz bu kadar çok olmayacaktı.şeriat bir yaşam şeklidir. Bu yolda ilerleyen insana saygım sonsuz ama aynı saygıyı o kişilerdende bekleriz.Çünkü sizden az müslüman olduğumuzu idda etmek dahi büyük bir günahtır.Bunun hükmünü Allah verir.Asla unutulmaması gereken asıl gerçek şudur.Tüm insanlık Allaha kuldur evet ondan sonra asla göz ardı edilemeyecek ve kimsenin aksine ikna edemeyeceği şey bu Ülke Atamın yadigarıdır.

  131. berke efe hacısalioğlu said

    hani bu kadar müslümansan neden arapça bir nick kullanmıyonda ingilizce kulalnıyosun buda ayrı bi konu……

  132. berke efe hacısalioğlu said

    evet bi şaire bu kadar saygısızca bi yazı senin gibi dini kullananlara yaraşır………..BENİM İÇİN ATATÜRK HERSEYDEN ÜSTÜNDÜR BU BENİM FİKRİM VE İNANISIMDIR SENİ NEDEN ALAKADAR ETİYO MEHDİMİSİN PEYGAMBER Mİ DÜNYAYI YARATTIĞINI SANDIĞIN ALLAH MI??????

    sanane benim tanrımdan orucumdan dinimden günahlarımdan……

  133. MafiasFather said

    atatürkü yüceLtip sanki onu da tanrı yaratmamış gibi atatürkü tanrıdan üstün göstermeye çaLışan sarhoş herif tarafından yazıLmış kişiye özeL yazılan bir şiirdir … kaaLe aLmayınız.

    ayrıca bazı günah keçiLeri bu şiirin arkasına sakLanırLar sadece bir şiir ve günahkar bir herif tarafından yazıLmış s.kLemeyin

    not ( atatürk tanrının yanında bir hiçtir )

  134. Talat Paşa said

    DENİZ HANIM SENİ TANIDIM SEN MANEVİYATA DÜŞMAN HAYAT LA İLGİLİ BİR KADINSIN HAYATIMIN KADINI VEYA HAYATIN KADINI…ATA NIN KADINLARINDAN ANLADIN UMARIM

  135. Deniz Bilgen Çakır said

    CEVABEN ile Babalara gelmek arasındaki farklar…
    Cevaben bir kişiye yönelik hakaret amacıyla değil, dini herşeye alet olarak kullanan yobazların tamamına karşı yazılmıştır.
    Babalara gelmek şiiri direk olarak bir kişiye hakaret olarak yazılmıştır ve şiire karşı yasal işlem başlatmak mümkündür…
    Cevaben şiirini yazan Mutlu Çelik, devlet görevlisi olmasına rağmen, her türlü baskıyı göze alarak “Evet bu şiir benimdir” diyebilecek kadar yüreklidir. Hatta bu şiiri yazacak kadar yüreklidir.
    Babalara gelmek şiirini yazan şahsın ismi ise hiçbir yerde bulunamamıştır. belli ki arkadaş için yürek kavramı sakatatçılık kültüründen öte gitmemektedir.

  136. Deniz Bilgen Çakır said

    BU ŞİİRİN ADI BE HEY DÜRZÜ DEĞİL CEVABEN’DİR ARKADAŞLAR. GÜNÜMÜZÜ DE ÇOK İYİ ANLATIR. ŞAİR MUTLU ÇELİK’E BU ŞİİR İÇİN SONSUZ ŞÜKRANLAR. YUKARIDA YAYINLANAN VE GÜYA ŞİİR OLDUĞU İDDİA EDİLEN BABALARA GELMEK İSİMLİ PAÇAVRAYA GELİNCE. İNSANIN SADECE MİDESİ BULANIYOR OKUYUNCA….

  137. emine said

    F Getos demenizden tanidim
    Kendi forum ve sitenizdeki gibi ayni sekil hep cesurca ve gercekci olarak yaziyorsunuz. Yanılmadım galiba

    Sevgili T…. Alpay
    Elinize, gönlünüze , bileginize saglik
    Aynen devam, son hizla. Mola yok size:))
    Helal olsun diyorum ,baska yoruma da gerek yok,
    Sağolun varolun

    Not. Bu arada Asena , yürekliligin icinde kutluyorum seni.

  138. tuncay köse said

    kral stand up yapsana cidden cem yılmazdan başarılı olursun adamın yazısını bende okudum ama ne ALLAHA NE HZ MUHAMMED e hakaret gördüm nerden uydurdun bunları…..akplilerin bu kadar komik oldukları aklıma gelmezdi.

  139. tuncay köse said

    sosyalistler atatürkü sevmes cahil kardeşim……

  140. tuncay köse said

    sametttttttttttttt sana diyorum zavallım ATATMIN adını sakın ama sakın ağzına alma cunku ATAM SENİN GİBİ BEYNİ YIKANAN KİŞİLERİN DÜŞMANIYDI….OKUMAYANALRIN DÜŞMANIYDI….

  141. tuncay köse said

    ah zavallım bizim savunduklarımız basa gelmedi…menderesiniz önce laikliğin altını oydu demireliniz devam ettirdi zavallı ecevitim düzeltmeye calısırken 12 eylüll darbesiyle atatürkçüler ortadan kaldırılmaya calısıldı ve sonucunda erbekan ve akp hükümeti……..

  142. Alpay said

    Bakiyorumda bazilarina; ” bal tatli sirke aci” geliyor.
    Atatür’e karsi cikanlar,F.Getos hocanin kucagina atlayanlar.. Bazilari imam yada imam adayi, hoca verir talkimi kendi yutar salkimi yapmayin! Yüce dinimiz siyaset araci degildir. Sorarim size Türkiye’mizde ahlaksizliklar,suc isleme orani nezamandan beri artti? Birakin bu isleri. Ilk basta adam gibi adam olamaya calisin. Bildiklerinizide düzgün bir üslüpla ögretin…

    Bu gün asker kafasi kesen kisinin torunu basbakaninizin sag kolu.Kimlerin pesindesiniz anlayin artik..(rlimiz sürctü ise af ola)

  143. KRAL said

    t.c. nde yaşayan bütün bedenini %99’u çıplak mankenlerin hepsi atatürkçü değilmi.hayatında abdest almasını bilmeyen;laik,demokrat,sosyalist,kapitalist,şeriat(ALLAH’ın Kanunu)düşmanları,PEYGAMBERE hakaret edenler v.s. hepsi kemalist değilmi? ayrıca sen (batu) yorum yazmayı öğrende gel. yazdığın kelimeler tuvalet’e gider. yoksa sizin gibilerin ağzında gezer….

  144. batu said

    kısaca ATA’ma laf atan utanmazlar başı kapatıp kıçınızı açmakla sokak ortalarında öpüşmekle allaha olan inancınızımı gösteriyosunuz bari pisliğinize allahı karıştırmayın allah adıyla her haltı yiyosunuz ondan sonra burda atatürkü sorguluyosun siz kimsiniz nesiniz önce ona bakın geri beyinli kör cahiller bizi sorgulmak sizin haddiniz değil
    arkadaşım ne güzel demiş sen git önce konuşmayı öğren cinsiyeti bile ayırt edemezken buraya yorum yazmak senin haddin değil siz bu tabakasınız işte herşeyi bildiğini sana ama hiç bi BOKTAN anlamayan kör cahil yobazlar……

  145. KRAL said

    ünal arslan; yazdıklarını yazmadan önce ince eleyip sık dokumanı tavsiye ederim. HZ.MUHAMMED’e VE TÜM MÜSLÜMANLARA hakaret ediyorsun. bu kafayla gidersen danimarka daki karikatürcüyü sollarsın ona göre. PEYGAMBERLER bile ALLAH VE KİTAP demedimi? gerçi sizin gibilerin kitabı chp nin parti tüzüğüdür.

  146. Zekai Talipoğlu said

    Arkadaş, kişilerden kurumlardan bahsetmeyi bırak. Kendine bak. Şu şiir midir hakkaten. Dini rencide ederek, Atatürk yüceltilecekse kalsın.

    O şiirse al bence bu daha iyi bir şiir:

    Be Hey Dürzü

    Ne ararsin Allah ile aramda!…
    Sen kimsin ki Başörtümü sorarsin?
    Hakikaten gözün yoksa sağda solda
    Niye Namaz kılana laf atarsın?

    İbadetimi yapıyorsam sana ne.
    Yoksa sana bir zararim, yaparım.
    İkimiz de gelsek kıldan köprüye,
    Sen dürüstsen de geçersin bana ne?

    Esir iken mümkün müdür ibadet?
    Yatip kalkip Allah’a dua et.
    Senin gibi dürzülerin yüzünden,
    Vatanından da soğuyacak bu millet.

    İsgaldeki hali sakın unutma.
    Bu vatan evlatlarına sakın ha dil uzatma!
    O sövdüğün evlatlar olmasaydı.
    Yatacağın yeri bilemezdin şerefsiz…

    Be hey Dürzü!!!

  147. burhan said

    geçin artık bu çocuksu lafları atatürk olmasaydı şöyle olurdu böyle olurdu geçin artık bu romantikliği biraz realist olun

  148. KRAL said

    atışmayalım, ama bilmediklerimizi paylaşalım ve öğrenelim.öncelikle ben ne imam’ım nede İmam hatipliyim. ALLAH (c.c.) bütün insanlığa kıyamete kadar geçerli bir KUR’AN ve bu KUR’AN’ı tebliğ edici,insanlara yol gösterici bir Peygamber (eğitici) göndermiştir. sorularınıza gelince ; bunlar çok uzun cevap teşkil eder, ancak kısaca özetleyelim.
    1) DİN= inanç şeklidir. her insan inandığı şekliyle yaşarsa ortaya binlerce çeşit din çıkar. oysa ALLAH katında geçerli din İSLAM’dır. (A.İmran 19.ayet) bu dinin bütün kuralları ise KURAN ve SÜNNET’tir.
    2)KUR’AN NİÇİN GÖNDERİLDİ :
    YUNUS:57- Ey insanlar! Size Rabbinizden bir öğüt, gönüller derdine bir şifa, müminlere bir hidayet ve rahmet geldi.
    YUSUF:111. Gerçekten de onların kıssalarında üstün akıllılar için bir ibret vardır. Bu Kur’ân uydurulmuş herhangi bir söz değildir. Lâkin kendisinden önce gelen kitapların tasdiki her şeyin ayrıntılarıyla açıklayıcısı ve iman edecek bir kavim için hidayet ve rahmettir.
    İBRAHİM:52- Bu Kur’ân, kendisiyle uyarılsınlar, Allah’ın ancak bir tek ilâh olduğunu bilsinler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye insanlara gönderilmiş bir tebliğdir.
    HİCR:9- Hiç şüphe yok ki, Kur’ân’ı biz indirdik, elbette onu yine biz koruyacağız.
    İSRA:9- Şüphesiz ki bu Kur’ân, insanları en doğru ve en sağlam yola iletir ve salih amel işleyen müminlere büyük bir ecir olduğunu müjdeler.
    82- Biz Kur’ân’dan, iman edenler için bir şifa ve rahmet kaynağı olan âyetler indiriyoruz. Zalimlerin de ancak zararını artırır.
    89- Yemin olsun ki biz bu Kur’ân’da insanlar için çeşitli misaller vermişizdir. Yine de insanların çoğu inkârlarında ısrar ederler.
    105- Biz bu Kur’an’ı hak olarak indirdik, O, bütün hakikatleri içinde toplayarak indi. Ey Peygamber! Biz seni ancak müjdeci ve uyarıcı olarak gönderdik.
    106- Sana Kur’ân’ı verdik ve onu insanlara sindire sindire okuyasın diye (kısımlara) ayırdık ve biz onu yavaş yavaş indirdik.
    107- Ey Muhammed! De ki: İster ona (Kur’ân’a) inanın, ister inanmayın; o daha önce kendilerine ilim verilenlere okunduğunda onlar, yüzleri üstü secdeye kapanırlar.
    ENBİYA: 50- İşte bu (Kur’ân) da indirdiğimiz kutsal bir kitaptır. Şimdi siz bunu mu inkâr ediyorsunuz?
    NEML:Tâ, Sîn. Bunlar sana, Kur’ân’ın ve apaçık bir kitabın âyetleridir.
    İman eden müminler için hidayet rehberi ve müjdeci olmak üzere.
    ANKEBUT:51- Sana indirdiğimiz ve onlara okunmakta olan kitap, kendilerine yetmedi mi? Bunda iman edecek bir kavim için elbette bir rahmet ve öğüt vardır.
    YASİN:69- Biz ona şiir öğretmedik. Bu ona yaraşmaz da… O sadece bir öğüt ve apaçık bir Kur’ân’dır.
    70- (Bu), diri olanları uyarmak ve kâfirlere de azab sözünün hak olması içindir.
    SAD:29- Bu, sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır ki, insanlar onun âyetlerini düşünsünler ve temiz akıl sahipleri ibret alsınlar.
    ZÜMER: 27- Yemin ederim ki, bu Kur’ân’da insanlar için her türlüsünden temsil getirdik. Gerek ki iyi düşünsünler.

    FUSSİLET:4- Bu Kitap, müjdeleyici ve uyarıcı olarak gönderilmiştir. Fakat insanların çoğu yüz çevirmişlerdir. Artık onlar gerçeği işitmezler.
    44- Eğer biz onu yabancı dilden bir Kur’ân yapsaydık onlar mutlaka: “Bu kitabın âyetleri genişçe açıklanmalı değil miydi? Arap bir peygambere yabancı dil, öyle mi?” derlerdi. Sen de ki: “O, iman edenler için bir hidayet ve şifadır.” İman etmeyenlerin kulaklarında ise bir ağırlık vardır. Kur’ân onlara göre bir körlüktür. Sanki onlar uzak bir yerden çağrılıyorlar (da duymuyorlar).

    CASİYE: 11- Bu Kur’an bir hidâyettir. Rablerinin âyetlerini inkâr edenlere ise, en şiddetlisinden acıklı bir azab vardır.
    HAŞR:21. Biz bu Kur’ân’ı bir dağa indirseydik, Allah’ın korkusundan onu baş eğmiş, parça, parça olmuş görürdün. Bu misalleri düşünsünler diye insanlara veriyoruz.
    HAKKA:48- O hiç kuşkusuz, takva sahipleri için unutulmayacak bir öğüttür .
    CİN:13- “Doğrusu biz o hidayet rehberini dinlediğimizde ona iman ettik. Kim Rabbine inanırsa, ne hakkının eksik verilmesinden korkar, ne de kendisine kötülük edilmesinden.”
    3) NAMAZ : Namaz Hz. Adem den beri gelen bir ibadettir. KUR’AN da muhtelif yerlerde geçer. İslam dinin temeli TEVHİD direği ise NAMAZ dır. iman ile küfrün arasındaki fark namaz dır. ayrıca namaz kılan insanın secdeye varması şeytanı çılgına çevirir. çünki secde kulun ALLAH’a en yakın olduğu andır. Ayrıca kulun kıyamette hesaba çekileceği ilk mael namazdır.
    4) SÜNNET OLMAK : Bu konu hakında fazla bilgim yok. sadece bildiğim İBRAHİM a.s. döneminde gelme bir gelenek. ayrıca günümüz sağlık açısından bile önemli olduğu dünyaca tesbit edilmiştir.

    5) DOMUZ ETİ : Maide 3.ayette ALLAH (c.c.) yasaklamış. insanların ALLAH’a neden yasakladığını sorma hakkı yoktur. çünki herşeyin doğrusunu ALLAH bilir. biz insanlara sadece İŞİTTİK VE İTAAT ETTİK demek düşer. ayrıca domuz fıtrat olarak necis (pis) bir hayvandır.

  149. Samet said

    Kral senle seviyeli olduğu sürece atışmak isterim.Henüz imam olmadım ama az kaldı.ciddiyim.
    sana birkaç soru sorayım cevap verirsen sevinirim.
    1.Din nedir?
    2.KURAN Allah tarafından niçin gönderilmiştir?
    3.Allah niçin namaz kılmamızı ister?
    4.Erkeklerin sünnet edilmesini niçin ister?
    5.Allah insaların domuz yemesini niçin istemez?

  150. KRAL said

    samet…
    islam dini=şeriat’tır. inanmıyorsan mahallenizdeki camininiz hocasına sorabilirsin. (camiye gidiyorsan eğer???). ancak şeriat deyince aklınıza hemen başka şeyler gelir. çünkü öğretmemişler / öğrenmemişsin.
    ŞERİAT = ALLAH’IN VE RESULÜNÜN KOYMUŞ OLDUĞU KANUNLARDIR.İnanmıyorsan bir bilene sor. namaz/oruç/zekat/hacc/kurban v.s. bunların hepsi şeriattir.şeriata karşı olan bir insan ALLAH’A VE RESULÜNE karşıdır.

  151. karabulut said

    NE BİR GEMİ İSTER NE SANDAL MECALİM YOK,
    VARSIN OLMASIN BADEM BIYIKLARIMIZ,
    BİZ’YEZİDİ YOBAZI AYIKLARIZ.
    NE BİR ŞAİİR TANIR NEDE ÜSDAT,
    DEMOKRASİ DER DURUR İNAT.
    NE SÖVERSİN ATAMA BE GAVAT.
    NE BİR GEMİCİK ALABİLDİK NEDE İZAHAT.

    KENDİNİZE GÖRE HOŞSUNUZ,
    MEYDANLARDA COŞTUNUZ.
    ÖZVERİSİZSİNİZ BOŞSUNUZ.

    YAZIK, EYY YAGMACİ TAKIMI,
    NİCE GEMİLERE YIGMALI TOPUNUZU,
    OKYANUSDA BEGENMEZ KUSAAARR
    EVVELİ SOYUNUZUUU.

  152. OKSİJEN said

    kötü söz söylemeden kırıcı olmayı ögrenmelisiniz!

  153. OKSİJEN said

    kötü söz kullanmayın arkadaşlar

  154. Samet said

    onların Allah inancı var mı bakalım.koy önüne şeyhleri ayağına tapsınlar.

  155. Samet said

    ot ver yesin..

  156. Samet said

    eşek ne anlar hoşaftan!!!

  157. Samet said

    ne yani yalan mı?suan iktidarda olmasa şeyhlerin elini öperken ayağına kapanırken çekilen resimleri boy gösterirdi heryerde.dinimizde şeriat yok.pis arapların islama karıştırdığı pislik.araplar bu şekilde yönetiliyor.altın varaklarla süslü sarayda birsürü kadınla gününü gün ederken.halk sefillik açlık çekiyor.işte şeriat bu.çok merak ediyorsan git arap ülkelerinde yaşa.

  158. KRAL said

    alooo, hasan kardeş…
    akp ve abd düşmanlığını anladıkta, şeriat düşmanlığın varsa önce ismini HANS diye, sonrada nüfus cüzdanında dinini HRİSTİYAN diye değiştir. bilahere şeriat düşmanlığı yaparsın.

  159. hasan kaçmaz said

    çok şerefsizsiniz varya atatürkü kötüleyen arkadaşlar ne yazıkki artk size diyecek bişey yok siz iyice şeriat akp ve abd 3lüsünün yalakası olmuşsunuz yazıklar olsun size

  160. ynjastr said

    ya nie setr tartışıyonuz kii yanlış bişey bu herkess nazikçee karşısın daki insana yorumunu sölesin bilgisini göstersinn.kabul eder etmezz o onun bilcegi iş tatlı dil yılanı deligindeb çıkarır.kım güzel ahlaklı konuşursaa ikna ve onaa güvenci daha fazla olur kendisinin yanlış düşündügünü sanır ve karşısın dakinee hak verirr vee inanmayaa başlarr.masa amca yazın youtubeye biraz izleyin dinleyin vee neyi nasıl halletmenizi öreninn kaba ve kötü zözlerr türkiyenin ileri degil geri gitmesini saglarr iki taratataa suşludurr anlayış vee anlatış tarzlarınızı degiştirin lütfen arkadaşlarr.benden sizi bir kardeş tavsiyesinn.dini savunanlaraa arap . gibii iranlıgibii davranış içindelerr atatürkçülere kominist gibi davranış biçimlerii sirgilettiriolarr bunlarr dış güçlerinn piskolajik silahıdırr saldırıdan kaçının.mutluluk huzur isterseniz birleşip omuz omuza verelim.türkiyeyi kalkındırarımm. kimseye mahana bulmayalım tüm suç kendimizdedir.kimseyi kötülemie gerek yok biz bir birligizz büyük birlik olalım büyük birlik kuralım.türküyeyi dünyada tek numara yapalım.

  161. ceren said

    Atatürk’e üç ihlas bir fatiha okuyunda adamın işine yarsın..

  162. tuna said

    sizin gibi adamlara ne söylense boşş kalpleriniz mühürlenmiş bikere

  163. tuna said

    Saymaz ehl-i tasavvuf,yaran-ı zahir bizleri
    Haykırarak zikr eder,titrer şehvetten dizleri
    İçi boş fındık kabuğu,tesir etmez sözleri
    Yanmayı ne bilsinler,buz tutmuşken özleri

  164. asena said

    DİKKATLİ BAKARSAN HİÇBİR PARTİYİ AYIRAMAZSIN.ÇÜNKÜ ARTIK.O PARTİ BU PARTİ YOK..
    AŞIRI DİNCİ(GÖRÜNÜŞTE) VE DİĞERLERİ VAR.
    MASRAF KONUSUNA GELİNCE YİNE PARTİ AYIRAMAZSIN.ÇOK SAÇMA OLUR.

  165. asena said

    BAK KARDEŞİM ŞİİRİ OKU TEKRAR OKU VE ANLAMINI ÇIKAR.KAFANDA YORUMLA.KAFANDA AT GÖZLÜĞÜ MÜ VAR SENİN.
    İŞGAL ALTINDA Bİ MİLLET DÜŞÜN Bİ ZAMAN SONRA KİMLİĞİNİ UNUTMUŞ.Kİ MUTLAKA BAŞKA MİLLETİN EGEMENLİĞİNDE Kİ TÜRK Bİ SÜRE SONRA IRKINIDA DİNİNİ DE UNUTUR.EN GEÇ TORUNUNUN ÇOCUĞU UNUTUR.ARTIK MİLLET YOKTUR.
    KENDİNE TÜRKÜM DEMEYEN İNSAN TÜRK DEĞİLDİR.TÜRK OLMAK TÜRK OLDUĞUNU BİLMEKTİR HİSSETMEKTİR…

  166. asena said

    HARİKA OLMUŞ..

  167. asena said

    BAŞTAN SONA OKUDUM AMA KİMSE İÇKİYİ SAVUN MUYOR.YOK ÖYLE BİŞİİ.ŞİİRİ BEĞENİRSİN BEĞENMEZSİN SENİN FİKRİNDİR.AMA SAPTIRMA.ŞİİRDEDE ZATEN İÇKİ SAVUNULMUYOR ŞİİRİN ANA FİKRİNİ ANLAMICAK KADAR…NEYSE..ŞİİRİN ANA FİKRİ İNANÇ ÖZGÜRLÜĞÜ.
    AFEDERSİN HİÇ EDEBİYAT OKUMADIN MI.ASIL CAHİL SENSİN!!!

  168. asena said

    ŞİİRİ KİMİN YAZDIĞI,NEDEN YAZDIĞI BENCE ÖNEMLİ DEĞİL..
    TARTIŞMAKTA GEREKSİZ.YILLAR ÖNCE YAZILMIŞ Bİ ŞİİR.
    BU GÜNE UYARLADIĞINIZ İÇİN TARTIŞIYORSUNUZ.O ZAMAN ATATÜRK’Ü KARIŞTIRMAYIN BU ŞİİRE..

    HA!BU GÜNE YANİ GÜNÜMÜZ POLİTİKASINA GAYET UYUMLU.AŞIRI DİNCİ GÖRÜNÜMLÜ GRUPLARA İYİ CEVAP.KARŞILIĞINDA YAZILMIŞ OLAN ŞİİRDE Bİ YERDE EKSİK KALIYOR TAM Bİ CEVAP DEĞİL…

  169. yansın alayı said

    senin tipini gören ne yapsın senin yüzünde kesin nur yoktur önce insan olsan allahın yarattığı yüzle alay etmezsin sen sanattan ne anlarsın m.akif ersoyun bile değer verdiği çok sevdiği insanı senmi yargılayacaksın cahil insan.akifte senden cok cok dindar insandı ama senin hakaret ettiğin insana saygı duyan değer veren insandı kör cahilll

  170. sokullu _mehmet said

    ARKADAŞIM SORUN PARTİLERDE DEĞİL SORUN DÜZEN DE HERKES BŞA GELMEK İÇİN TRİLYONLAR CA LİRA MASRAF EDİYO BU NU BU MİLLETİ SEVDİĞİ İÇİN Mİ YOKSA KAZ GELECEK YERDEN TAVUĞU ESİR GEMEDİĞİ İÇİN Mİ YAPI YO DERHAL DEVLET BAŞKANLIĞI SİSTEMİNE GEÇİLMEELİ BİZİM TARİHİMİZDE HEP BÖYLE YÖNETİLMİŞİZDİR YOKSA HERKES AYNI…AMA CHP FARKLI CHP BAŞA GELECEĞİNE ÜLKE BATSIN ONDAN İYİ……ONLAR BAŞA GELMESİN DE KİM GELİRSE GELSİN

  171. sokullu _mehmet said

    ATATÜRK OLMASAYDI ALLAHA TAPAMAYACAK MIYDIK O HALDE ARAPLAR VE DÜNYA NIN DEĞİŞİK YERLERİNDEKİ MÜSLÜMANLAR ATAÜRK SAYESİN DE Mİ MÜSLÜMANLAR YANİ ARKADAŞ HER ŞEYE ATATÜRK Ü NİE MİSAL VERİYOSUNUZ BİZİM ATATÜRKLE NE DERDİMİZ VAR BİZİM ASIL DERDİMİZ İSMET İNÖNÜYLE ÇÜNKÜ BİR ÇOK YALNIŞ DÜŞÜNCE ATATÜRK ÜN DİYE BU MİLLETE YUTTURULDU O DÜŞÜNCELER İNÖNÜNÜN DÜ YOKSA ATATÜRKLE Bİ DERDİMİZ YOK ONU SEVERİZ AMA ONUN ARKASINA SIĞINIP TA TÜRLÜ HERZELER YİYENLERİ SEVMEYİZ ONLARI DEŞİFRE EDERİZ BKNZ ERGENEKON…………..

  172. sokullu _mehmet said

    ATATÜRK ÜN ARKASINA NİE SIĞINIYONUZ Kİ ATATÜRK SİZİN OLDUĞU KADAR BİZİM DE DERDİNİZ ALLAH IN İÇKİYİ YASAKLAMASINI PROTESTO ETMEK Mİ O HALDE NİYE İÇKİ SAVUNUR DURUR SUNUZ BE HEY CAHİLLER

  173. atatürkçü said

    İşte şiirlerin anlanması gereken yerleri orada zaten. Ama senden anlamanı beklemiyorum bari anlamıyorsun yorum yapma!

  174. atatürkçü said

    Senin at gözlüklerin iyice gözünü kapatmış. İnsanların cinsiyetlerini bile ayıramaz hale gelmişsin. Sana ve senin gibilere acıyorum…

  175. uls vtn said

    biri de o birine şunu demiş

    rahat rahat nefes alıyorsan şu zaman
    borcun ne tayyibe ne hitlere
    atlamadıysa birilerinin kucağına anan
    şükret atamıza şehitlere…

    ister içeriz ister s…çarız
    hesabımız senle değil
    sen yoksan da bizler varız
    al bayrağın önünde eğil..

  176. yorumsuz said

    ece adlı arkadasım sen insanların kalemlerini tipine göremi yargılıyorsun ?
    yazık sana..

    Osman Bektaş arkadaşım.. Emeğe sağlık demişsin hoş demişsin..
    İşgalden kurtuldu sanıp anan da
    Atlamıştı paşanın kucağına bu dizeleri yazan ŞEREFSİZE ne emeğinden bahsedersin ?

    Şiir bi sanattır.. Sanat uygarlıktır, gelişimdir..
    Siyaset karıştırılmadığı sürece belki insanlar kendini geliştirecektir; ama herşeyin bir zamanı var.. Unutmayın : Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarihi ne gericiler, ne yobazlar görmüştür.. Elbet halk bilinçlenmiş,gözünü açmıştır..
    Uyan halkım uyan..

  177. ece said

    tipini gece görsem korkarım ALLAH öyle bir suret vermiş ki tipine bakan şarapcı olduğnu anlar. şiirlerini okudum beş para etmez şaiir bile denmez buna arkadaşlar şaiirlere küfredersiniz buna şaiir derseniz.

  178. burcu said

    neden boşa konuşuyorsunuz bu kadın kim ki onun lafına bakıcaz ben bu kadını adamdan bile saymıyorum

  179. alper said

    Ey vatansız arap uşakları:Atatürk olmasaydı hangi dine inanıp hangi alllaha tapacaktınız sorarım size

  180. ynjastr said

    Ben atatürkü seviyorumm!!! akp sevmiyorum ama chp yi de sevmiyorumm.siyaset için herkes birbirine girdi halada giriyoor. siyaset yalançılıktır yalanı kim fazla solerse o geçer başa. atatürkten bu güne siyaset çiler.baaşa gelenler hiç bişe yapmadıdalar.borçtan başka türkiyenin parasını çaldılar dış ülkelerden borç aldılarr.atatürkü seviyorum ama dinimi de seviyorumm.chp baş örtüsü istemiyo diye takmamazlık yapmam takanada takmıyanada kin besleyemem.herkes kardeştirr.hepimizin SOYU ademle havvaya dayanıyo.ırkçılık olmamalı bence .neyzen tevfik in.köylüsüyüm benn.samsun Bafra nın kolay belde sin denim.neyzenin babası burdan mış ama öretmen oldugu için başka yerlere gimişş.arkadaşlar küfür ederek.kin püskürerek biRyere varamıyacagımızı anlayamıyoruzmu okadarmı cahilizz? .siz demi neyzen gibi sarhoşş gezmek istiyonuzz sizdemi ona buna hakaret etmek istiyonuzz edinn tut mayım. ben sizi. işte biz bunun için .kötüyüzz.. birbirimizle hoş görülü anlayışlı oolsakk…türkiye cumhuriyetçi ise demokratikse başı açıkta başı kafalıda istedigi gibi istedigini yapar öretmen de doktorda avukatta olur. aama demokrati yoksa cumhuriyet sadece başı açıklarınsa bölensün türkiyee çünki başı kapalının dA İSTEDİGİ GİBİ yaşaması yasakların kalkması lazımm.ATATÜRKTE boyle bi yasak koymamış saten. sonradan gelen ihtidarla koymuş bu yasaklarıı.başı açıklarda müslüman.kim laf ediyoki onlaraa.ama chp başı kapalılara laf ediyodu istemiyoduu. sonraa çarşaflıyaa rozet taktı demi ..niyee çıkar içinn KARDEŞLERİMM UYANINN…

  181. ynjastr said

    ewt.)

  182. serkan demir said

    babalara kimin geldiği belli bu at gözlüğü takmış kişiler yüzünden ülke bu hale geliyor helal sana neyzen gerçekleri görebilen ender insanlardan

  183. Atatürk,deyice biraz(ama uzunca biraz)bekle,düşün,bilmiyorsan sor soruştur.Bunlara ne gerek var ŞEREFSİZ aç,TARİH KİTAPLARINI oku…

  184. Osman bektaş said

    yaa neyzenide seviyorum atatürküde seviyorum kürdüde aleviyide onu da bunu da başı açığıda kapalıyıda.yaa şu siyaseti kafanızdan atamıyosunuz dimi bişeyleri okurken yada yorumlarken.bişey yazılmışsa okunmaya değerdir.ikisininde emeğine sağlık.saygılar iyi espri yapmışlar sizde yazın şiir bana küfredin problem yok ama emeğe saygı lütfen.

  185. taner korkmaz said

    Yorum yazan dostlarım,”Türkiye Cumhuriyeti Tarihi”de”Kurtuluş savaşı”da Tarih Bilimi Metodolojisi açısından tarihi değer taşımıyor.Günümüz koşullarında bu konularda doğru bilgiler yazmanın riski var!İpek Çalışlar “Latife hanım” başlıklı bir kitap yazdı.Bu kitapta,Latife hanımın ablasının ağzından bir iddia var:”Topal Osman Mustafa kemali öldürmek için kızanları ile Çankayayı kuşatır.Atatürk’ü çarşaf giydirerek köşkten çıkarırlar…”İşte bu satırlar nedeniyle İpek Çalışlar’a hapis cezası verildi.Kadir Mısıroğlu,”Ali Şükrü Bey””Lozan Zafer mi Hezimet mi”başlıklı kitaplarından dolayı hayatı bitirildi.Bu şartlarda bu konuda yazılanlar sadece hatırat sayılır.

  186. nevzen said

    niye sinirlendiniz..bagira bagira neyzenin diye okudunuz siirleri, baskasida karsilik yazmis..yaw siz once kafayi onunuze koyunda dusunun bakalim..bu ulkede neden kurtler ayaklandi, aleviler dislandi?, akp basa geldi? cumhuriyetciyim, laikim diyen hanginiz neyi kabul etti? ne kurdu kabul ettiniz ne dersimi, nede islami? bugun basa akp gelir hic sasirmayin yarin dtp gelir..cumhuriyet demokratiklesmedikce, cumhuriyetin ici demokrasiyle doldurulmadikca, cumhuriyet rejiminden baski goren goren tabakalar yonetime gelecektir!

  187. Tuğçe Ayan said

    Bu şiiri yazan her kimse…
    Değil benliğinden , bizliğinden vazgeçmiş…
    Sen ne olduğunu,kim olduğunu bilmeyen ahlaka tamamen aykırı bir karaktersin. Ampul kafalılarla beraber yürü… Sat ülkeyi, milleti…
    Çıkarların için yaşa.Ama bastığın toprağı bile hiç çıkarsız-canı pahasına armağan edene şükretme.
    Dini böyle şeylere alet etmek nasıl bir cahilliktir, nasıl bir ahmaklıktır aklım almıyor.
    Dinle vatan- millet meselesini karıştıran insanlık!
    Yüzünüze tükürsek Şükredersiniz ahlak kumkumaları…
    Başı örtülü BACILARINIZA saygı duyup, başı açığın arkasından laf atan boş kafalılar…
    Ahirette hesabı sorulacak tüm bunların! Biraz dürüst olup çıkarlarınızı biraz göz ardı edin…
    Allah’tan korkun. Atatürk’ü de İslam’a alet etmeyin….
    Adam öldü, ölüsünden bile prim yapıyorsunuz ya yazıklar olsun !

  188. evren öztürk said

    bu ulkede en buyuk sabetaist akp basında bulunan ınsandır ataturk musluman bırıdır ataturk dınden degıl dını cıkarlarına alet eden ınsanlardan nefret etmıstır dunyada ılk ucan ınsan ahmet celebı pekı noldu dıncı seyhler yuzunden ıdam edıldı bılıme endel olundu ama bunu senın gıbı yobazlar anlayamaz ve anlamasıda beklenemez sız anca fettulah aaganıza hz. deyıp kulluk edersınız abd ve akpnın ısbırlıkcılerı sıze turk demeye utanıyoruz bakın aynada kendınıze ve yuzunuze tukurun

  189. evren said

    bu sııre karsılık yazan babalara gledın dıyen arkadasım sozum sana unutma ataturk olmasa sen suan yokdun bugun dunyaya ataturkten sonra dahi bi yonetıcı ve komutan gelmedi bunu butun dunya kabullenırken senın kabullenmemen beni uzdu sunu bıl once ataturku yok sayan kendıne turkum demesın demeyede hakkı yok zaten asıl babalara gelen sızlersınız unutma bunu sen zaten turk degılsın baban belkı bı ıngılız belkıde bı yahudi

  190. Sniper said

    Arkadaşım ne kadar iyi bir adammış ki Atatürk bu kadar nefret ediyorsunuz.Adam size yepyeni bir ülke verdi işgalden kurtardı ama insan yobaz olunca yeniliğe böyle düşman oluyor işte. Bakıyorum sitenizede heryerde yok Atatürk Sabetayist mi? Yok Atatürk islam dinini yok etmeyemi çalıştı ya size söyleyecek lafta kalmadı insan bu kadar vatan haini olmaz.Bakıyorumda şu sitede trilyonları götüren islamcı partilerden 14 yaşındaki kızlara tecavüz eden şeriatçı köşe yazarlarından hiç bahsedilmiyor.

Yorum bırakın